Siirry sisältöön

Palveluhakemisto

Adoptioneuvonta

Adoptioprosessi käynnistyy neuvontaan osallistumisella. Voit myös saada neuvontaa, jos olet raskaana ja suunnittelet lapsesi luovuttamista adoptoitavaksi.

Apuvälinepalvelut

Kun toimintakykysi on heikentynyt, voit tarvita apuvälineen. Ota meihin yhteyttä apuvälinetarpeesi arviointia varten.

Ehkäisyneuvola

Ehkäisyneuvolasta saat ohjausta ja neuvontaa raskauden ehkäisyyn, seksuaaliterveyteen ja perhesuunnitteluun.

Hoitotarvikejakelu

Hoitotarvikkeilla edistetään kotihoitoa ja terveydentilan seurantaa tai parannetaan toimintakykyä. Asiakkaalle jaettavia hoitotarvikkeita ovat mm. avanne-, haavanhoito-, diabetes-, urologiset ja uniapneatarvikkeet.

Kestävä kasvu -hanke (RRP2)

Hankkeen tavoitteina on hoito-, palvelu- ja kuntoutusvelan purkaminen, vaikuttavan sosiaali- ja terveydenhuollon kohdentaminen haavoittuvassa asemassa olevaan väestöön sekä hoitotakuun toteutuminen.

Kohtaamot

Kohtaamot ovat ammattilaisille tarkoitettuja työikäisten palveluihin liittyviä tietoiskuja. Tutustu palveluihin: Kohtaamon järjestää Keusoten työkyvyn tuen …

Kriisityö

Ota yhteyttä, jos sinua tai läheistäsi on kohdannut äkillinen kriisi, onnettomuus tai muu yllättävä ja järkyttävä tapahtuma ja tarvitset ammattilaisen apua tai tukea.

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta on suunnattu pitkään työttömänä olleille henkilöille. Palvelu edistää työllistymistä ja elämänhallintaa.

Laboratorio

Voit asioida vapaasti valitsemassasi HUS-laboratoriossa. Asiointia varten tarvitset pääsääntöisesti ajanvarauksen.

Muistitutkimukset ja hoito

Hakeudu muistitutkimukseen jo muistiongelmien varhaisessa vaiheessa. Muistitutkimus voidaan aloittaa omalla terveysasemallasi hoitajan vastaanotolla.

Rokotuspalvelut

Ajankohtaista tietoa influenssa- ja koronarokotuksista. Saat terveysasemaltasi maksutta kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotteet. Muita rokotuksia saat omakustanteisesti.

Sosiaaliohjaus työikäisille

Sosiaalipalvelut tarjoavat tukea, apua ja ohjausta arjenhallinnassa, itsenäisessä selviytymisessä ja ongelmien ennaltaehkäisyssä hyvin erilaisissa elämäntilanteissa.

Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystys huolehtii ihmisistä, kun tilanne vaatii kiireellistä ja välttämätöntä apua sosiaalisissa hätä- ja kriisitilanteissa.

Sosiaalisen kuntoutuksen tuettu työtoiminta

Tuetun työtoiminnan tavoitteena on elämänhallinnan ja toimintakyvyn parantaminen. Tuettu työtoiminta mahdollistaa erilaisten taitojen ja valmiuksien oppimista työpaikalla sekä vahvistaa työelämätaitoja.

Sosiaalisen kuntoutuksen työtoiminta

Sosiaalisen kuntoutuksen työtoiminta on osa asiakas-, kuntoutus- tai hoitosuunnitelmaasi. Yksilöllinen suunnitelma ja työtoiminta parantavat arjen hallintaa ja elämänlaatua.

Sosiaalityö työikäisille

Sosiaalipalvelut tarjoavat tukea, apua ja ohjausta arjenhallinnassa, itsenäisessä selviytymisessä ja ongelmien ennaltaehkäisyssä hyvin erilaisissa elämäntilanteissa.

Suolistosyöpien seulonta

Suolistosyövän seulontaan kutsutaan 60-70-vuotiaat parillisia vuosia täyttävät. Saat seulontakutsun postitse kotiin.

Terveystodistuspalvelut

Sairauspoissaoloa, opiskelupaikkaa, eräitä vakuutuksia tai vastaavia varten saatat tarvita todistuksen.

Tilapäismajoittaminen

Tilapäismajoitus on kriisitilanteissa (asunnottomuus) käytettävä lyhytaikainen asuttamisvaihtoehto.

Toimeentulotuki

Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea voidaan myöntää erilaisista elämäntilanteista johtuviin menoihin, joihin Kela ei myönnä perustoimeentulotukea

Turvapalvelu

Turvapalvelu lisää turvallisuuttasi ja vähentää huoltasi, kun toimintakykysi on alentunut, pelkäät kaatumista tai sairaskohtausta, tai sinulla on muistisairaus. Turvapalveluun sisältyy hälytinlaite (turvapuhelin), hälytysnappi yhteydenottoa varten sekä hälytysten vastaanotto. Palveluun on saatavana erilaisia lisälaitteita.

Työ- ja työhönvalmennuksen verkosto

Keski-Uudenmaan Työkykyhankkeessa koottiin ja koordinoitiin syksystä 2021 lähtien Keusote-alueen työ- ja työhönvalmennusta tarjoavien verkostoa. Verkostossa …

Työkykyhanke

Työkykyhankkeessa edistimme keskiuusmaalaisten osatyökykyisten ja pitkäaikaistyöttömien työ- ja toimintakykyä, työllistymisen edellytyksiä ja osallisuutta vuosina 2020-2022.

Työllistymistä edistävä monialainen yhteistoiminta (TYM-yhteistoiminta)

TYM-yhteistoiminta edistää työllistymistä sovittamalla yhteen eri toimijoiden palveluita (esim. sosiaali- ja terveyspalvelut, Kelan, työvoimaviranomaisen palvelut). Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella TYM-yhteistoiminnassa työskentelee sosiaalityöntekijöitä, sosiaaliohjaajia, terveydenhoitajia ja työkykykoordinaattori

Äitiys- ja lastenneuvola

Äitiysneuvolaan voi olla yhteydessä, kun suunnittelee raskautta tai on saanut tiedon raskaudesta. Äitiysneuvolan säännöllisillä terveystarkastuksilla on tavoitteena varmistaa ja vahvistaa lasta odottavan perheen terveyttä ja hyvinvointia.