Siirry sisältöön

Kuvantaminen

Keusoten alueen kuvantamispalvelut tuottaa HUS-yhtymä. Tavallisimpia kuvantamistutkimuksia ovat röntgen-, ultraääni- ja magneettitutkimukset.

HUS-röntgeneitä on Uudellamaalla useita. Voit asioida missä tahansa HUS-röntgenissä, mutta huomioithan, että kaikissa röntgeneissä ei tehdä kaikkia tutkimuksia.

Ajanvaraus (hus.fi)

Toimi näin

Luuston ja keuhkojen röntgentutkimukset

Voit asioissa missä tahansa HUS-röntgenissä. Keusoten alueen HUS-röntgeneihin ei voi varata aikaa tavallisiin röntgentutkimuksiin. Saavu haluamaasi HUS-röntgeniin ja ota vuoronumero.

Hampaiston röntgentutkimukset

Voit asioissa missä tahansa HUS-röntgenissä, jossa tehdään hampaiston röntgentutkimuksia. Keusoten alueella kiireettömiä hammaskuvauksia ja kallolateraalikuvauksia tehdään vain Mäntsälän ja Tuusulan röntgeneissä ilman ajanvarausta.

Ultraääni- ja mammografiatutkimukset

Varaa aika HUS-röntgeniin puhelimitse tai digitaalisesti. Saavu paikalle varattuna ajankohtana. Sinut kutsutaan tutkimukseen nimellä. Päivystykselliset ultraäänitutkimukset tehdään Järvenpäässä ja Hyvinkään sairaalalla, ja niihin aika varataan sinulle valmiiksi tai sinua neuvotaan varaamaan se suoraan röntgenistä.

Muut kuvantamistutkimukset

Sinua neuvotaan ajan varaamisessa tai aika varataan sinulle valmiiksi. Jos aika varataan valmiiksi, saat postitse ajanvarauskirjeen. Kirje sisältää tutkimusajankohdan lisäksi ohjeet tutkimukseen valmistautumiseen ja tarvittaessa ajan peruutukseen. Huomioithan, että HUS laskuttaa peruuttamatta jätetystä tutkimusajasta hinnastonsa mukaisen maksun. Tutkimuksen jälkeen hoitava lääkärisi kertoo sinulle tutkimustulokset.

Silmänpohjakuvaukset

Diabeetikkojen silmänpohjien seulontakuvauksista vastaa HUS-yhtymä. Kuvaukseen tarvitset lääkärin tai hoitajan lähetteen. Varaa aika HUS-röntgeniin puhelimitse tai digitaalisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikkiin röntgentutkimuksiin tarvitset lääkärin tai hammaslääkärin tekemän lähetteen.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksuton.

Palvelupaikat

Hyvinkään sairaala

Sairaalankatu 1, 05850 HYVINKÄÄ

Lisätiedot

Kuvaus

HUS kuvantamisen ajanvaraus ja asiakaspalvelu p. 09 471 80900 (arkisin klo 8.00–15.30).

Jos olet saannut ammattilaiselta ohjeen varata ajan päivystykselliseen ultraäänitutkimukseen, soita p. 019 4587 2200 (arkisin klo 7.30–15.30).

Katso röntgenin tarkemmat tiedot HUSin sivuilta: https://www.hus.fi/potilaalle/sairaalat-ja-toimipisteet/hyvinkaan-sairaala/hyvinkaan-sairaalan-rontgen

Maksullisuus

Ilmainen

Järvenpään uusi sosiaali- ja terveyskeskus JUST

Lääkärinkuja 1, 04410 JÄRVENPÄÄ

Lisätiedot

Kuvaus

HUS kuvantamisen ajanvaraus ja asiakaspalvelu p. 09 471 80900 (arkisin klo 8.00–15.30).

Jos olet saannut ammattilaiselta ohjeen varata ajan päivystykselliseen ultraäänitutkimukseen, soita p. 040 6684 221 (arkisin klo 8.00–15.00).

Katso röntgenin tarkemmat tiedot HUSin sivuilta: https://www.hus.fi/potilaalle/sairaalat-ja-toimipisteet/jarvenpaan-rontgen

Maksullisuus

Ilmainen