Siirry sisältöön

Ankkuritoiminta

Ankkuritoiminta on moniammatillista yhteistyötä, jonka tavoitteena nuoren hyvinvoinnin edistäminen, varhainen puuttuminen sekä rikosten ja syrjäytymisen ennaltaehkäiseminen. Ankkuritiimiin kuuluvat poliisin, sosiaalitoimen, terveydenhoidon ja nuorisotoimen edustus. Ankkuritapaamisilla käsitellään nuoren tilannetta yhdessä nuoren ja huoltajien kanssa. Ankkuritapaamisen keskiössä on nuori ja hänen näkemyksensä omasta tilanteestaan ja elämästään. Ankkuritapaaminen on aina vapaaehtoinen ja kertaluonteinen. Keusoten Ankkuritoiminta on tarkoitettu pääasiassa alle 15-vuotiaille.

Toimi näin

Ankkuritoimintaan voi hakeutua olemalla yhteydessä Ankkuritiimin edustajiin tai lapsiperheiden neuvontaan ja ohjaukseen. Yhteydenottaja voi olla viranomainen, perheenjäsen tai nuori itse.

Kenelle ja millä ehdoin

Ankkuritoimintaan hakeutumisen taustalla on useimmiten rikollisuus tai päihteet. Syynä voi myös olla on kiusaaminen tai huoli nuoren elämäntavoista. Keusoten Ankkuritoiminta on tarkoitettu pääasiassa alle 15-vuotiaille Keusoten alueen asukkaille. Tarvittaessa ankkuritapaamiseen voidaan kutsua myös 15-17 -vuotiaita. Nuorta koskeva rikosilmoitus ei ole välttämätön peruste Ankkuritapaamisen järjestämiselle.

Puhelinasiointi

Lapsiperheiden neuvonta ja ohjaus

Palveluajat

Avoinna arkipäivinä. Arkipyhien aattoina klo 13 saakka.
  • Maanantai 9:00 - 15:00
  • Tiistai 9:00 - 15:00
  • Keskiviikko 9:00 - 15:00
  • Torstai 9:00 - 15:00
  • Perjantai 9:00 - 13:00

Keusoten ankkuritiimin edustajat