Siirry sisältöön

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

Asiointi tapahtuu aina oman hoitovastaavasi kautta. Hoitovastaava koordinoi hoitoasi yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa. Mikäli sinulla ei ole vielä omaa hoitovastaavaa, saat sen ensimmäisen yhteydenottosi yhteydessä.

Hoitosi alkaa välittömästi, kun otat meihin yhteyttä. Teemme sinulle hoidon tarpeen arvion ja annamme jatko-ohjeet. Tarvittaessa ohjaamme sinut hoitajan tai lääkärin etä- tai läsnävastaanotolle.

Äkillisissä tuki ja liikuntaelinoireissa voimme ohjata sinut hoidon tarpeen arviosi perusteella fysioterapian suoravastaanotolle. Fysioterapeutit ovat saaneet lisäkoulutuksen tutkimuksen tekemiseen sekä kipua lievittävien ja liikkumista helpottavien ohjeiden antamiseen.

Toimi näin

Asiointi tapahtuu hoitovastaavasi kautta. Mikäli sinulla ei ole vielä hoitovastaavaa, saat sen ensimmäinen asiointikertasi yhteydessä. Voit myös täyttää sähköisen oirearvion Omaolossa riippumatta siitä, onko sinulla nimettyä hoitovastaavaa tai ei.

Asiointi Omaolossa

Omaolon oirearvioiden avulla voit helposti ja luotettavasti selvittää millaista apua vaivasi vaatii ja jättää tarvittaessa sähköisen yhteydenottopyynnön. Yhteydenottopyynnön lähettäminen ammattihenkilölle vaatii vahvan tunnistautumisen. Tällä hetkellä käytössämme on neljä oirearviota: yleinen oirearvio, koronaoirearvio, virtsatietulehdus ja seksitautiepäily. Muut oirearviot otamme käyttöön portaittain. Voit täyttää niitä jo nyt saadaksesi ohjeita ja neuvoja, mutta ne eivät vielä mahdollista yhteydenottoa ammattilaiselle.

Asiointi hoitovastaavan kanssa

Asioi hoitovastaavasi kanssa ensisijaisesti sähköisessä asiointipalvelussa tai puhelimitse arkisin klo 8–15. Sähköisen asiointipalvelun käyttö vaatii vahvan tunnistautumisen. Kuntakohtaiset linkit löytyvät sivun oikeasta reunasta tai kännykkänäkymässä sivun alareunasta. Hoitovastaavien puhelinnumerot löytyvät kohdasta Puhelinasiointi hoitovastaavan kanssa.

Asiointi, kun hoitovastaavaa ei nimetty

Mikäli sinulla ei ole vielä nimettyä hoitovastaavaa, täytä oirearvio Omaolossa. Vaihtoehtoisesti soita lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluiden keskitettyyn puhelinpalveluun klo 8-16.

Varatun ajan peruminen

Vastaanottoaika tulee perua edellisenä päivänä klo 15 mennessä. Voit tehdä peruutuksen olemalla yhteydessä hoitovastaavaasi tai soittamalla lääkärin ja hoitajan keskitettyyn puhelinpalveluun. Peruuttamattomasta lääkärin vastaanottoajasta peritään 51,50 euron maksu 18 vuotta täyttäneiltä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kiireetöntä hoitoa on annettava kolmen kuukauden määräajassa. Kuntalaisena saat kiireetöntä hoitoa kotiosoitteesi perusteella määräytyvällä terveysasemalla. Sinulla on oikeus vaihtaa terveysasemaasi. Katso tarkemmat ohjeet sivulta Terveysaseman vaihto.

Kiireelliseen hoitoon on päästävä viipymättä. Kiireellistä hoitoa saat kaikilla terveysasemilla asuinpaikastasi riippumatta.

Kiireellinen hoito henkeä uhkaavassa tilanteessa tai klo 15 jälkeen

Henkeä uhkaavissa hätätilanteissa SOITA 112.

Katso kiireellisen hoidon ohjeistus klo 15 jälkeen alla olevasta linkistä. Virka-aikana ota yhteyttä lääkäri- ja hoitajavastaanottoon normaalin tapaan.

Tarkista hoitoosi liittyviä tietoja

Voit tarkistaa Kanta.fi -palvelusta hoitoosi liittyviä tietoja, kuten hoitosuunnitelmasi, laboratoriovastaukset, voimassa olevat reseptisi ja potilasasiakirjamerkinnät.

Palvelun maksullisuus

Vastaanottopalvelut ovat maksullisia. Terveyskeskusmaksu on voimassa kalenterivuoden. Katso tarkemmat tiedot sivulta Asiakasmaksut.

Puhelinasiointi

Keskitetty puhelinpalvelu, lääkärin ja hoitajan vastaanottopalvelut

Palveluajat

Kuvaus

Asioithan klo 16 jälkeen vain kiireellisissä asioissa.

Palveluajat
 • Maanantai 8:00 - 20:00
 • Tiistai 8:00 - 20:00
 • Keskiviikko 8:00 - 20:00
 • Torstai 8:00 - 20:00
 • Perjantai 8:00 - 20:00
 • Lauantai 8:00 - 20:00
 • Sunnuntai 8:00 - 20:00

Keusoten koronahoitopuhelin

Palveluajat

Keusoten koronahoitopuhelin
 • Maanantai 8:00 - 16:00
 • Tiistai 8:00 - 16:00
 • Keskiviikko 8:00 - 16:00
 • Torstai 8:00 - 16:00
 • Perjantai 8:00 - 16:00
 • Lauantai 8:00 - 16:00
 • Sunnuntai 8:00 - 16:00

Puhelinasiointi hoitovastaavan kanssa

Palvelupaikat

Palvelusta vastaa

Keusote