Siirry sisältöön

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta edistää työllistymistäsi ja elämänhallintaasi. Sen sisältö sovitaan kanssasi tavoitteiden mukaiseksi. Tavoitteita voivat olla esimerkiksi arjen hallinta, osallisuuden edistäminen ja uravalintojen selkiyttäminen.

Järjestämme palvelua Keusoten ja kuntien toimipisteissä ryhmässä tai yksilöllisesti. Järjestäjinä toimivat myös yhdistykset, säätiöt, seurakunnat ja muut palveluntuottajat.

Kuntouttavan työtoiminnan ajalta saat työttömyysetuuden ja osallistumispäiviltä lisäksi yhdeksän euron kulukorvauksen. Nämä etuudet maksaa työttömyysetuutesi maksaja (pääsääntöisesti Kela). Matkakulut korvataan Keusoten palvelupäätöksen mukaisesti.

Kuntouttavaan työtoimintaan voit osallistua tilanteesi ja tarpeesi mukaan 1-4 päivää viikossa, 4-8 tuntia päivässä. Ensimmäinen sopimus kuntouttavaan työtoimintaan on pituudeltaan vähintään kolme kuukautta.

Toimi näin

Kuntouttavan työtoiminnan uudet asiakkaat ohjautuvat ensisijaisesti TE-palvelujen kautta. Voit myös olla itse yhteydessä Keusoten työikäisten neuvontaan ja ohjaukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluihin ei voi hakeutua suoraan asiakkaaksi. Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu pitkään työttömänä olleelle henkilölle. Kuntouttavan työtoiminnan laissa määritellään kenelle toimintaa järjestetään. Aktivointisuunnitelma ja kuntouttava työtoiminta järjestetään työttömälle työnhakijalle, jolle on laadittu työllistymissuunnitelma ja työttömyyden kesto täyttää laissa määritetyt aikakriteerit. Kuntouttavaa työtoimintaa voidaan järjestää myös jo ennen määräaikoja, mikäli sen arvioidaan tukevan asiakkaan elämänhallintaa ja työllistymisedellytyksiä.

Puhelinasiointi

Työikäisten neuvonta ja ohjaus

Palveluajat

Avoinna arkipäivinä.
  • Maanantai 9:00 - 12:00
  • Tiistai 9:00 - 12:00
  • Keskiviikko 9:00 - 12:00
  • Torstai 9:00 - 12:00
  • Perjantai 9:00 - 12:00

24.5.2024 - 24.5.2024
Suljettu

Puhelinasiointi nykyisille asiakkaille

Palvelupaikat