Siirry sisältöön

Maahanmuuttajapalvelut

Maahanmuuttajapalvelut tukevat sinua sekä perhettäsi kotoutumisessa suomalaiseen yhteiskuntaan sosiaalityön keinoin.

Palveluumme kuuluu myös kotoutumislain mukainen jälkihuolto 18-24 vuotiaille, Suomeen alaikäisenä ilman huoltajaa tulleille nuorille. Tuemme sinua kotoutumisessa suomalaiseen yhteiskuntaan ja itsenäistymisessä. Autamme myös opiskeluun ja työllistymiseen liittyvissä kysymyksissä kotouttavan jälkihuollon ja sosiaalityön keinoin.

Aluksi sinulle laaditaan palvelutarpeen arviointi, missä arvioimme yhdessä palveluiden tarvettasi ja sovimme kotoutumistasi tukevista palveluista.

Työskentelemme moniammatillisesti, joten tarvittaessa sinulla on mahdollisuus perustason mielenterveys- ja päihdepalveluihin matalalla kynnyksellä. Kuntien omat kotoutumispalvelut järjestävät sinulle yleistä ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen liittyvissä asioissa

Toimi näin

Kuntien omat maahanmuuttopalvelut vastaavat maahanmuuttajien yleisestä ohjauksesta ja neuvonnasta.

Ota yhteyttä työikäisten neuvontaan/asiakasohjaukseen, tai suoraan oman asuinkuntasi maahanmuuttajapalveluiden työntekijään.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu Keusoten alueella asuville tai oleskeleville pakolaisille sekä heihin rinnastettaville maahanmuuttajille, joiden ensimmäisen oleskeluluvan saamisesta on kulunut enintään 3-4 vuotta (kotoutumisaika) ja joilla on palvelutarpeen arvioinnissa todettu sosiaalihuoltolain mukainen palvelutarve.

Keusoten maahanmuuttajapalvelut järjestävät ihmiskaupan uhrien sosiaalipalvelut sekä ilman oleskelulupaa maassa olevien (paperittomat) kiireelliset ja välttämättömät sosiaalipalvelut.

Puhelinasiointi

Työikäisten neuvonta ja ohjaus

Palveluajat

Avoinna arkipäivinä.
  • Maanantai 9:00 - 12:00
  • Tiistai 9:00 - 12:00
  • Keskiviikko 9:00 - 12:00
  • Torstai 9:00 - 12:00
  • Perjantai 9:00 - 12:00

Yhteystiedot

Palvelupaikat