Siirry sisältöön

Sosiaalisen kuntoutuksen tuettu työtoiminta

Sosiaalisen kuntoutuksen tuettu toiminta on osa asiakas-, kuntoutus- tai hoitosuunnitelmaasi. Sosiaalisen kuntoutuksen tuetun työtoiminnan toimintapäivät ja sisältö sovitaan yhdessä sinun tavoitteittesi pohjalta.

Tehtävinäsi voivat olla esim. myyntityöt, avustavat hoivatehtävät, keittiötyöt tai siivoustehtävät. Tuettu työtoiminta järjestetään aidoissa työympäristöissä, oikeilla työpaikoilla. Tavoitteena on elämänhallinnan ja toimintakyvyn parantaminen. Tuettu työtoiminta mahdollistaa erilaisten taitojen ja valmiuksien oppimista työpaikalla ja vahvistaa työelämätaitojasi. Kun voimavarasi ja työelämätaitosi karttuvat, ohjataan sinua kohti opiskelupaikkaa, työkokeilupaikkaa tai työpaikkaa tavoitteittesi ja valmiuksiesi mukaisesti.

Työpaikalla saat opastuksen ja työhön perehdytyksen, sekä Keusoten tai palveluntuottajan työvalmentajan tuen. Sosiaalisen kuntoutuksen tuettua työtoimintaa järjestetään 1–5 kertaa viikossa, toimintapäivän kesto on pääsääntöisesti 4–6 tuntia/päivä. Toimintapäiviltä sinulle maksetaan työosuusrahaa sekä matkakorvausta, mikäli se on edellytys palveluun osallistumisellesi.

Sosiaalinen kuntoutus perustuu asiakkaalle yksilöllisesti tehtyyn suunnitelmaan, jolla pyritään edistämään ja ylläpitämään henkilön arjenhallintaa sekä hyvää elämänlaatua.

Toimi näin

Ota yhteyttä työikäisten asiakasohjaukseen. Uudet asiakkaat ohjautuvat Keusoten asiakasohjauksen kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaalisen kuntoutuksen palveluihin ohjaudutaan mm. Keusoten aikuissosiaalityön, mielenterveys- ja päihdepalvelujen sekä mielenterveyskuntoutujien asumispalvelujen kautta. Mikäli sosiaalinen kuntoutus tukisi toimintakykyäsi ja arjen hallintaasi, voidaan sinut ohjata sosiaalisen kuntoutuksen palvelujen piiriin. Jos sinulle ei ole tehty palvelutarpeen arviota Keusoten palveluissa, ota yhteyttä työikäisten asiakasohjausyksikköön. Palveluihin ei voi hakeutua suoraan asiakkaaksi.

Puhelinasiointi

Työikäisten neuvonta ja ohjaus

Palveluajat

Avoinna arkipäivinä.
  • Maanantai 9:00 - 12:00
  • Tiistai 9:00 - 12:00
  • Keskiviikko 9:00 - 12:00
  • Torstai 9:00 - 12:00
  • Perjantai 9:00 - 12:00

Palvelupaikat