Siirry sisältöön

Henkilökohtainen apu vammaisille

Henkilökohtainen apu on toisen henkilön antamaa avustamista tehtävissä, joita tekisit itse, jos sinulla ei olisi vammaasi tai sairauttasi. Voit hakea henkilökohtaista apua kun tarvitset välttämättä toisen henkilön avustusta kotona, työssä/opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.

Henkilökohtaista apua myönnetään Keusotessa työnantajamallilla tai ostopalveluna. Työnantajamallissa voit palkata itsellesi henkilökohtaisen avustajan. Vammaispalvelujen henkilökohtaisen avun keskus huolehtii puolestasi palkanmaksun. Ostopalvelussa henkilökohtaista apua tarjoava palveluntuottaja valitaan tarpeesi huomioiden kilpailutetuista palveluntuottajista.

Toimi näin

Voit hakea henkilökohtaista apua vammaispalveluhakemuksella ja toimittaa hakemuksen kotikuntasi perusteella oikeaan toimipisteeseen. Voit myös tuoda palvelutarpeesi esille palvelutarpeen arvioinnin tai palvelusuunnitelman päivittämisen yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit saada henkilökohtaista apua, mikäli välttämätön avuntarpeesi palvelulle johtuu pitkäaikaisesta vammasta tai sairaudesta. Henkilökohtaista apua ei myönnetä pelkästään hoivan, hoidon tai valvonnan tarpeeseesi. Tarvittaessa vammaispalvelut voi käyttää välttämättömän tuntimääräsi arviointiin arviointijaksoa. Henkilökohtaista apua ei myönnetä, mikäli palveluntarpeeseesi ei voida vastata avopalveluilla.

Puhelinasiointi

Palvelupaikat

Palvelusta vastaa

Keusote