Siirry sisältöön

Laboratorio

Keusoten alueen laboratoriopalvelut tuottaa HUS-yhtymä. Laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä sekä tehdään testejä. Laboratoriotutkimuksiin tarvitset aina lääkärin tai hoitajan lähetteen.

HUS-laboratorioita on runsaasti Uudellamaalla. Voit asioida missä tahansa HUS-laboratoriossa, mutta huomioithan, ettei kaikissa laboratorioissa tehdä kaikkia tutkimuksia. Myös näytepurkit voit palauttaa mihin tahansa toimipisteeseen.

Ajanvaraus (hus.fi)

Toimi näin

Varaa aika

Kun olet saanut lähetteen laboratoriotutkimukseen, varaa aika HUS-laboratorioon puhelimitse tai digitaalisesti. Keusoten alueen HUS-laboratorioissa voit asioida ilman ajanvarausta vain, jos olet saanut kiireellisen lähetteen tai kun palautat tai noudat näytepurkin.

Tarkempia tietoja laboratoriotutkimuksista ja ohjeista löydät HUSin verkkosivuilta. Neuvoja ja ohjeita laboratoriopalveluista saat tarvittaessa myös HUS-laboratorioiden puhelinasioinnista.

Huomioi asioidessasi

  • Varmista edellyttääkö tutkimuksesi esimerkiksi paastoamista tai tuleeko näyte ottaa tiettynä vuorokauden aikana
  • Ennen tutkimusta on syytä välttää tupakointia, alkoholia ja ruumiillista rasitusta
  • Henkilöllisyyden tarkistamista varten ota mukaan henkilöllisyystodistus tai Kela-kortti
  • Tutkimusten vastaukset saat lähetteen tehneestä hoitoyksiköstä, ja ne ovat näkyvissä myös Omakanta-palvelussa

Kenelle ja millä ehdoin

Laboratoriotutkimuksiin tarvitset lääkärin tai hoitajan lähetteen.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksuton.

Laboratoriotulokset nähtävissä Omakannassa

Voit tarkastella laboratoriokokeidesi tuloksia Omakannasta. Tulokset ovat nähtävissäsi, kun ne on ensin terveydenhuollossa kirjattu ja hyväksytty Kanta-palveluun tallennettaviksi. Tämä kestää yleensä jotain päiviä, mutta joissain tilanteissa tulosten näkyminen voi kestää kauemmin. Tulosten valmistumisessa sekä tietojen kirjaamisessa, tallentamisessa ja siirtymisessä voi esiintyä viivettä.

Jos laboratoriotuloksesi eivät näy Omakannassa senkään jälkeen, kun olet saanut niistä vastaukset, ole yhteydessä hoitovastaavaasi. Ota yhteyttä ensisijaisesti lähettämällä viesti sähköisessä asioinnissa tai vaihtoehtoisesti puhelimitse ma-pe klo 8-16.

Asiointi hoitovastaavan kanssa

Soita hoitovastaavallesi arkisin klo 8-16. Puhelinnumerot löydät sivultamme Lääkärin tai hoitajan vastaanotto. Vaihtoehtoisesti jätä hänelle viesti sähköisessä asioinnissa.

Hyvinkään laboratorio

Hyvinkään terveysaseman laboratorio on muuttanut Kauppakeskus Willaan (Torikatu 7). Laboratorio sijaitsee 2. kerroksessa, W2-alueella liiketilassa 219 (katso kartta). Willansillan infopisteeltä on tarvittaessa lainattavissa pyörätuoli asioinnin ajaksi. Katso laboratorion tarkemmat tiedot HUSin sivuilta.

Palvelupaikat