Siirry sisältöön

Työikäisten neuvonta ja ohjaus

Ota yhteyttä työikäisten neuvontaan ja ohjaukseen, kun sinulla on huolta omasta tai läheisen ihmisen tilanteesta esimerkiksi seuraavissa asioissa:

 • Itsenäinen selviytyminen, arjessa jaksaminen
 • Taloudellinen tilanne
 • Asuminen (esimerkiksi häätöuhka tai kotona pärjääminen)
 • Asunnottomuus
 • Yksinäisyys
 • Pitkään jatkunut työttömyys tai sairastelukierre, joka estää työllistymisen
 • Opintojen keskeytyminen
 • Monien eri palveluiden asiakkuus ilman selkeää ratkaisua tilanteeseen.

Työikäisten neuvonnan ja ohjauksen palvelussa voit keskustella asiastasi ammattilaisen kanssa. Saat neuvontaa ja ohjausta tilanteesi ratkaisemiseksi tai ohjaamme sinut oikean palvelun piiriin. Ammattilainen arvioi myös tilanteesi kiireellisyyden, jatkotoimenpiteet sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Tarjoamme myös konsultaatiota ammattihenkilöstölle.

Mikäli olet jo asiakkuudessa tai sinulla on nimetty oma- tai vastuutyöntekijä, ota yhteyttä suoraan häneen. Palvelukohtaiset yhteystiedot löydät Keusoten verkkosivuilta.

Toimi näin

Mikäli otat yhteyttä omasta tilanteestasi

 1. Kerro ammattilaiselle tilanteestasi omin sanoin.
 2. Sovi ammattilaisen kanssa jatkotoimenpiteistä ja toimi annettujen ohjeiden mukaan.
 3. Kiireellisessä tilanteessa voit soittaa suoraan hätäkeskukseen 112 tai sosiaalipäivystykseen.

Kun ilmoitat huolesi työikäisestä henkilöstä

 1. Yritä ottaa huolesi puheeksi asianomaisen kanssa. Vaikka keskustelu onnistuisikin, mutta tilanne ei helpotu, kannusta henkilöä itseään ottamaan yhteyttä työikäisten neuvontaan ja ohjaukseen.
 2. Keskustelu ei aina onnistu, tai sillä ei päästä toivottuun lopputulokseen. Jos sinulla on edelleen huoli toisesta ihmisestä, ilmoita asiasta työikäisten neuvontaan ja ohjaukseen valitsemallasi tavalla. Ilmoituksen voi halutessaan tehdä nimettömänä. Kiireellisessä tilanteessa ota yhteyttä hätäkeskukseen numeroon 112 tai sosiaalipäivystykseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti 18-64 -vuotiaille henkilöille ja heidän läheisilleen, jotka asuvat tai oleskelevat Keusoten alueella Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Mäntsälässä, Pornaisissa tai Tuusulassa.

Jos olet 18-64 -vuotias ja sinulla on alaikäisiä huollettavia lapsia, voit ottaa yhteyttä myös lapsiperheiden neuvontaan ja ohjaukseen.

Puhelinasiointi

Palvelusta vastaa

Keusote