Siirry sisältöön

Tukea mielen hyvinvointiin

Tiesitkö, että mielenterveys ei ole sairaus, vaan hyvinvoinnin tila, joka koostuu pienistä arjen teoista? Mielen voidessa hyvin ihminen pystyy näkemään omat kykynsä ja selviytymään elämään kuuluvissa haasteissa sekä työskentelemään ja ottamaan osaa yhteisönsä toimintaan. (WHO:n määritelmä 2013).
Mielen hyvinvointi on merkittävä ja ainutlaatuinen osa ihmisen hyvinvointia ja elämäntarinaa. Mielen hyvinvointia voi ylläpitää samoilla keinoilla kuin muutakin hyvinvointia ja terveyttä. On luonnollista, että elämään kuuluu vaihtelevasti iloa, surua, ahdistusta ja muita erilaisia tunteita. Tunteiden jakaminen jonkun muun kanssa lisää hyvinvointia ja vahvistaa mielen terveyttä.

Miten jaksat, onko huolia?

Avaa seuraavista linkeistä lisätietoa. Linkit vievät eri toimijoiden verkkosivuille.

Mielenterveystalon oirekyselyt on tarkoitettu helpottamaan oman psyykkisen voinnin arviointia ja seurantaa. Voit täyttää oirekyselyn riippumatta siitä, onko sinulla mielenterveyden häiriön diagnoosia vai ei. Kyselyn tuloksista saat myös vinkkejä siitä, mitä kannattaisi tehdä seuraavaksi.

Tukea ja toimintaa järjestöiltä ja yhteisöiltä

Klikkaamalla alla olevia linkkejä siirryt lähellä.fi-palveluun. Se on helppokäyttöinen verkkopalvelu, jonka avulla löydät merkityksellistä toimintaa, yhteisöllisyyttä, apua ja osallistumismahdollisuuksia. Palvelut ovat sinua varten ja useimmiten maksuttomia!

Tämä asukaspolku on tehty yhteistyössä alueen eri toimijoiden kanssa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen hankkeessa (Keusoten Hyte-verkosto). Hanketyöskentelyssä on ollut mukana edustajia alueen kunnista, kuntalaisia, järjestöjä, yhdistyksiä, uskonnollisia yhteisöjä sekä julkisia sosiaali- ja terveysorganisaatioita.

Ikäihmisen sosiaaliset suhteet