Siirry sisältöön

Lue lisää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä

Harrastukset, Vape ja nikotiinituotteet, Muisti, syömishäiriö, kuulo, sydänterveys, aikuistyypin diabetes, stressi ja unettomuus, uniapnea, vajaaravitsemus, selkäoireet, hengitysterveys, kaatumisen ehkäisy, digiturvallisuus, lääkitysturvallisuus, luusto, nivelet, silmät

Harrastukset tukevat hyvinvointia. Tutustu Keski-Uudenmaan alueen tarjontaan!

Hyvinvointi ja terveys ovat tärkeitä tukipilareita meidän jokaisen arjessa. On hyvä ylläpitää tasapainoista elämäntapaa, sosiaalisia …

Vape- ja nikotiinituotteet – mitä huoltajan on hyvä tietää?

Mitä sähkösavuke ja nikotiinituotteet ovat? Mitä terveyshaittoja ne aiheuttavat lapsille? Jos lapseni käyttää vapea, mistä …

Monet asiat vaikuttavat sydänterveyteen – Mistä tukea ennaltaehkäisyyn ja sydänsairauden kohdatessa?

Sydän on tarpeellinen elimistölle ja elimistön toiminta puolestaan vaikuttaa sydämeen. On siis selvää, että sydänterveyttä …

Miten kaatumisia voidaan ehkäistä?

Tiesitkö, että kaikenikäisille on tärkeää edistää ja ylläpitää tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä, koska näin muun …

Digiturvallisuus on tärkeää huomioida myös sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa

Sähköiset palvelut ovat tulleet osaksi arkea. Digitaitojen harjoittelu ja ylläpito on tärkeää turvallisen digiympäristön ylläpitämisessä …

Tiedätkö, mitä lääkkeitä käytät ja mihin tarkoitukseen? Onko sinulla ajantasainen lista lääkkeistäsi?

Onnistuneen ja turvallisen lääkehoidon varmistamiseksi on tärkeää keskustella kaikista lääkehoitoon vaikuttavista asioista sosiaali- ja terveydenhuollon …

Tunnetko riskisi sairastua aikuistyypin diabetekseen?

Aikuistyypin diabetes (tyypin 2 diabetes) on elintapasairaus, joka on pääsääntöisesti ennaltaehkäistävissä. Toisinaan perimä vaikuttaa sairastumisriskiin. …

Aiheuttaako stressi unettomuutta vai unettomuus stressiä?

Huolet ja murheet tulevat mieleen usein öisin, silloin kun on aika rauhoittua arjen askareista ja …

Kuorsaatko? Väsyttääkö päivisin? Voiko olla kyse uniapneasta?

Kuorsaus, unenaikaiset hengityskatkot ja päiväaikainen väsymys herättävät epäilyn uniapneasta. Hoitamattomana uniapnea on terveysriski, joka voi …

Miksi vajaaravitsemukseen on tärkeää puuttua varhain?

Tiesitkö, että vajaaravitsemus altistaa infektioille, hampaiden eroosiolle sekä koordinaation ja lihasvoiman heikentyessä kaatumisille ja murtumille? …

Häiritseekö selkäoireet arkeasi?

Selän kivut esiintyvät yleisimmin alaselän alueella. Yli joka kolmannella työikäisellä suomalaisella on viimeksi kuluneen kuukauden …

Hengitä helposti – mitä on hengitysterveys?

Hengitysterveys koskettaa meitä kaikkia, sillä hengitys ei ole itsestäänselvyys ja automaattinen toiminto. Keuhkojen terveys ja …

Luuston kuntoon voi vaikuttaa

Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa oman luustonsa kuntoon. Luustoterveyden ylläpitäminen ei vaadi ihmeitä, vaan pieniä tekoja …

Huolehdi nivelistäsi

Niveloireet voivat alkaa tapaturmaisesti tai kehittyä vähitellen kehon liiallisen, vähäisen, yksipuolisen tai virheellisen kuormituksen seurauksena. …

Silmien hyvinvointiin voi vaikuttaa

Terveellisillä elintavoilla on merkitystä myös silmien hyvinvointiin. Esimerkiksi kasvikset, kala ja täysjyvävilja sisältävät silmien rakenteille …

Huolehdithan kuulostasi?

Kuulovaurion syntyyn vaikuttavat melun voimakkuus, laatu ja altistuksen kesto. Melun aiheuttaman kuulovaurion parantamiseen ei ole …

Ehkäise muistiongelmia – pidä huoli aivoterveydestäsi

Toimivan muistin ja vireän aivotoiminnan kannalta on tärkeää pitää huolta aivoterveydestä. Tärkeitä tekijöitä ovat aivojen …

Syömishäiriön varhainen tunnistaminen ja siihen puuttuminen voi ehkäistä vakavan sairauden

Syömishäiriö on vakava kehon ja mielen sairaus, jossa oireilu voi olla mitä tahansa syömisen rajoittamisesta …