Siirry sisältöön

Harrastukset tukevat hyvinvointia. Tutustu Keski-Uudenmaan alueen tarjontaan!

Hyvinvointi ja terveys ovat tärkeitä tukipilareita meidän jokaisen arjessa. On hyvä ylläpitää tasapainoista elämäntapaa, sosiaalisia suhteita ja olla mukana itseään kiinnostavassa toiminnassa.

Harrastus on säännöllisesti harjoitettua vapaa-ajan toimintaa, jonka tarkoituksena on rentouttaa ja tuottaa mielihyvää harrastajalleen. Monissa harrastuksissa tärkeä piirre on ryhmään kuuluminen ja yhteisöllisyys. Luovilla harrastuksilla on terveydelle valtava merkitys. Ne voivat esimerkiksi vähentää riskiä dementian ja masennuksen syntyyn tai poistaa jännitystä ja stressiä.

Internetin hakukoneella voit etsiä tietoa esimerkiksi liikuntaseuroista tai muista yhdistyksistä tai järjestöistä, jotka tuottavat harrastuksia paikkakunnallasi. Lisäksi kuntien nettisivuilta on hyvä aloittaa etsintä. Sieltä löydät esimerkiksi uimahallien ja jäähallien aukioloajat, ulkoilualueet -kuten luistelukentät ja jalkapallokentät sekä tanssia, musiikkia, kädentaitoja ja taidetapahtumia. Unohtamatta kielten opiskelua tai kulttuuria. Kuntien sivuilta löydät myös paikalliset järjestötoimijat. Lähellä.fi palvelusta löydät alueen järjestöjen toimintaa ja vapaaehtoistyötä.

Kaikukortti on Kulttuuria kaikille palvelun ja Kaikukannan ylläpitämä palvelu, jonka tavoitteena on yhdenvertaistaa kulttuuripalveluiden saatavuutta. Kortti on valtakunnallinen ja sitä voi hyödyntää kaikkialla Suomessa. Kaikukortti on käytössä Järvenpäässä, Nurmijärvellä ja Tuusulassa ja sen koordinoinnista vastaa paikallisesti kunnan kulttuuripalvelut ja Keusote.

Tämä sivu on tehty yhteistyössä alueen eri toimijoiden kanssa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen hankkeessa (Keusoten Hyte-verkosto). Hanketyöskentelyssä on ollut mukana edustajia alueen kunnista, kuntalaisia, järjestöjä, yhdistyksiä, uskonnollisia yhteisöjä sekä julkisia sosiaali- ja terveysorganisaatioita.