Siirry sisältöön

Vape- ja nikotiinituotteet – mitä huoltajan on hyvä tietää?

Mitä sähkösavuke ja nikotiinituotteet ovat? Mitä terveyshaittoja ne aiheuttavat lapsille? Jos lapseni käyttää vapea, mistä saa apua ja tukea? Liittyykö vape-kauppaan rikollisuutta?

Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen huoltajille suunnatusta tietoiskusta, jonka Keski-Uudenmaan hyvinvointialue järjesti yhdessä muiden Uudenmaan alueen hyvinvointialueiden sekä Helsingin kaupungin kanssa. Voit katsoa tietoiskusta tallenteen ja tutustua tilaisuudessa esitettyihin kysymyksiin ja vastauksiin seuraavista linkeistä:

Tietoiskussa terveyden edistämisen asiantuntija Elina Hartikainen Syöpäjärjestöistä sekä komisario Hannu Väänänen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoivat sähkösavukkeiden ja nikotiinituotteiden terveyshaitoista ja muun muassa myyntiin liittyvistä väkivaltatilanteista. Tietoisku keräsi yhteen lähes 600 kuulijaa ja aihe herätti paljon kysymyksiä, yhteinen huoli lasten ja nuorten lisääntyneestä sähkösavukkeiden käytöstä on todellinen. Läsnäololla ja avoimella vuorovaikutuksella meistä jokainen voi tukea lapsia ja nuoria muuttuvassa ympäristössä.

Tietoiskun ohjelma

  • Tervetuloa tietoiskuun / Tuija Tuormaa, ehkäisevän työn asiantuntija, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
  • Lasten ja nuorten vapen ja nikotiinituotteiden käyttö sekä käyttöön liittyvät terveyshaitat / Elina Hartikainen, terveyden edistämisen asiantuntija, Syöpäjärjestöt
  • Miten vape ja nikotiinituotteet näkyvät poliisin arjessa Uudellamaalla / Hannu Väänänen, komisario, ennalta estävä erityistoiminta, Länsi-Uudenmaan poliisilaitos
  • Tietoisku päättyy / Tuija Tuormaa, ehkäisevän työn asiantuntija, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue