Siirry sisältöön

Aiheuttaako stressi unettomuutta vai unettomuus stressiä?

Huolet ja murheet tulevat mieleen usein öisin, silloin kun on aika rauhoittua arjen askareista ja on tarkoitus levätä. Mielessä voi pyöriä taloudelliset tai ihmissuhdeongelmat, terveydentila tai muu hyvinvointiin liittyvä asia. Huoli voi koskea itseä tai läheistä. On tärkeä tunnistaa murehtimisen syitä, ja tavoitella ensin niiden hoitamista. Unettomuudesta aiheutunut stressi, tai stressistä aiheutunut unettomuus saattaa poistua kuin itsestään muiden ongelmien tai elämäntilanteen asettuessa kohti itselle sopivaa, normaalia tilaa.

On tärkeä huomioida, että tilapäinen unettomuus voi johtua stressistä ja elintavoista, mutta unettomuuden pitkittyessä, ilman että omahoidosta olisi apua, syitä on hyvä selvittää.

Tämä asukaspolku on tehty monitoimijaisessa yhteistyössä alueen eri toimijoiden kanssa hyvinvoinnin ja Tämä asukaspolku on tehty monialaisessa yhteistyössä alueen eri toimijoiden kanssa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen hankkeessa (Keusoten Hyte-verkosto). Hanketyöskentelyssä on ollut mukana edustajia alueen kunnista, kuntalaisia, järjestöjä, yhdistyksiä, uskonnollisia yhteisöjä sekä julkisia sosiaali- ja terveysorganisaatioita.