Siirry sisältöön

Kotihoito ikääntyneille, säännöllisen kotihoidon palvelu

Säännöllinen kotihoito on tarkoitettu pääsääntöisesti ikääntyneille henkilöille, jotka tarvitsevat säännöllisesti hoivaa, huolenpitoa ja sairaanhoidollista apua kotona selviytymisensä tueksi.

Kotihoito auttaa henkilökohtaiseen hoivaan, sairaanhoitoon ja huolenpitoon sekä kotona selviytymiseen liittyvissä asioissa. Palvelu toteutuu yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti kotikäynteinä tai kotikäyntien ja etäpalvelun yhdistelmänä. Lääkehoito ja terveydentilan seuranta ovat osa säännöllisen kotihoidon asiakkaiden palvelua. Palvelu toteutetaan yhteistyössä lääkärin kanssa. Kotihoidon palvelu sisältää sosiaalihuoltolain mukaisen kotipalvelun sekä terveydenhuoltolain mukaisen kotisairaanhoidon.

Arviointi- ja kuntoutuspalvelusta (Arki -palvelusta) saat tukea, kun kykysi selviytyä arjesta on heikentynyt etkä kykene asioimaan avopalveluissa. Tilapäinen kotihoidon palvelu on tarkoitettu lyhytaikaiseen hoidon tarpeeseen silloin, jos asiakas ei pysty itse tai saattajan avulla hakeutumaan terveydenhuollon palveluihin. Tilapäisen kotihoidon apua voi saada tällöin sairaanhoidollisiin tarpeisiin, kuten haavanhoitoon, pistoshoitoihin tai muihin vastaaviin toistuviin hoitotoimenpiteisiin.

Toimi näin

Kotihoidon palveluihin hakeutumiseksi voit olla yhteydessä ikääntyneiden asiakasohjaukseen. Asiakasohjaus selvittää yhdessä sinun ja läheistesi kanssa tilannettasi ja tuen tarvetta. Mikäli säännöllisen kotihoidon palvelulle on tarvetta, sinut ohjataan määräaikaiselle arviointi- ja kuntoutusjaksolle Arki -palveluun. Saat päätöksen säännöllisen kotihoidon myöntämisestä arviointijakson aikana.

Sairaalasta tai muusta hoitolaitoksesta kotiutuessa kotihoidon palvelut käynnistyvät kotiuttavan tahon pyynnöstä.

Kenelle ja millä ehdoin

Säännöllinen kotihoito voidaan myöntää, jos heikentynyt muisti tai merkittävät fyysisen tai psyykkisen toimintakyvyn vajeet vaikuttavat arjessa suoriutumiseesi, terveydentilan ylläpitämiseen tai sairauksien hoitoon.

Säännöllisen kotihoidon palvelun myöntämistä edeltää aina määräaikainen arviointi- ja kuntoutusjakso. Sen aikana hoito- ja kuntoutushenkilöstö arvioi yhdessä sinun ja tarvittaessa omaistesi kanssa tilannettasi kokonaisvaltaisesti sekä tukee aktiivisesti toimintakykysi ja voimavarojesi vahvistumista. Arviointijakson jälkeen säännöllinen kotihoidon palvelu voi käynnistyä, jos tarvittavaa tukea ei voida järjestää muulla tavoin, esimerkiksi erilaisten tukipalvelujen avulla.

Puhelinasiointi

Ikäihmisten neuvonta ja ohjaus

Palveluajat

Avoinna arkipäivinä. Arkipyhien aattoina klo 13 saakka.
  • Maanantai 9:00 - 15:00
  • Tiistai 9:00 - 15:00
  • Keskiviikko 9:00 - 15:00
  • Torstai 9:00 - 15:00
  • Perjantai 9:00 - 13:00

Suljettu 8.9.2023

Suljettu

Puhelinasiointi nykyisille asiakkaille

Kotihoidon toimisto klo 7.00 – 21.00

Ikäihmisten palvelut, Kotihoito

Keskitetty Etähoiva ma-su klo 7-21

Ikäihmisten palvelut, Kotihoito

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue