Siirry sisältöön

Tukea lapsiperheiden arkeen

Jokaisessa perheessä nousee esiin erilaisia kysymyksiä ja tilanteita, joihin etsitään vastausta. Olemme keränneet perheitä varten hyödyllisiä ja luotettavia vinkkejä ja linkkejä lapsiperheen arjen tueksi.

Perhekeskuksen avoimet kohtaamispaikat lapsiperheille

Kohtaamispaikoissa voit tavata muita lapsiperheitä, osallistua erilaiseen toimintaan ja keskustella ammattilaisten kanssa arkisista, mieltä askarruttavista asioista. Perhekeskuksen kohtaamispaikat ovat matalan kynnyksen paikkoja, joihin kaikki lapset, nuoret ja perheet ovat tervetulleita. Kohtaamispaikkatoiminnan toteuttamiseen osallistuvat kuntien, seurakuntien ja järjestöjen lisäksi hyvinvointialue tuomalla tuottamiaan lakisääteisiä sosiaali- ja terveyspalveluita kuntien kohtaamispaikkoihin. Kohtaamispaikkojen toiminnalla vahvistetaan lasten ja vanhempien osallisuutta, vertaistukea ja voimavaroja sekä tuetaan perheiden hyvää arkea, hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Lisätietoja kohtaamispaikkatyön kehittämisestä:

Tukea lapsiperheille

Tämä asukaspolku on tehty monialaisessa yhteistyössä alueen eri toimijoiden terveyden edistämisen hankkeessa (Keusoten Hyte-verkosto). Hanketyöskentelyssä on ollut mukana edustajia alueen kunnista, kuntalaisia, järjestöjä, yhdistyksiä, uskonnollisia yhteisöjä sekä julkisia sosiaali- ja terveysorganisaatioita.