Siirry sisältöön

Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen hoidon tarpeen arviointi ja asiakasohjaus

Palvelussa voit keskustella tilanteestasi ammattilaisen kanssa. Ammattilainen tekee hoidon tarpeen arvioin ja saat neuvontaa ja ohjausta tilanteesi ratkaisemiseksi.

Mikäli sinulla jo on asiakkuus tai hoitosuhde mielenterveys- ja päihdepalveluihin, ole suoraan yhteydessä omahoitajaasi tai vastuutyöntekijääsi.

Hae rohkeasti apua, kun tuntuu, että omat voimasi eivät enää riitä.

Kiireellisessä tilanteessa hakeudu lääkärin arvioon.

Hätätilanteessa soita 112.

Toimi näin

Uuden asiakkaan yhteydenotto

Mikäli olet uusi asiakas mielenterveys- ja päihdepalveluissa, käy ensin täyttämässä terapianavigaattori. Terapianavigaattorin täyttäminen on vapaaehtoista ja se sujuvoittaa hoidon tarpeen arviointia.

Täytettyäsi terapianavigaattorin, saat lopussa henkilökohtaisen koodin, jolla ammattilainen voi avata tuloksesi yhden kuukauden ajan. Ota koodi varmaan talteen ja anna se pyydettäessä ammattilaiselle. Älä kirjaa terapianavigaattoriin henkilötietojasi kuten nimeä tai henkilötunnusta!

Kun olet täyttänyt terapianavigaattorin, soita Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasohjaukseen.

Mikäli olet jo jättänyt soittopyynnön numeroon, sinun ei tarvitse soittaa uudestaan vaan me otamme yhteyttä sinuun.

Olen jo asiakkuudessa tai hoitosuhteessa

Mikäli sinulla on asiakkuus tai edellisen hoitosuhteen päättymisestä on alle kuusi kuukautta, ota yhteyttä suoraan omahoitajaasi. Tarvittaessa voit tiedustella omahoitajasi yhteystietoja Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjauksesta.

Ilmoitan aikuisesta, jolla on mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyviä haasteita

  1. Keskustele asianomaisen kanssa. Mikäli asiasta puhuminen onnistuu, mutta tilanne on edelleen huolestuttava, kannusta henkilöä itseään ottamaan yhteyttä työikäisten neuvontaan ja ohjaukseen.
  2. Joskus huolen puheeksi otto ei ole mahdollista tai keskustelu toisen henkilön kanssa ei tuota toivottua tulosta. Jos sinulla on edelleen huoli toisesta ihmisestä, ota yhteyttä Työikäisten neuvontaan ja ohjaukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu yli 18-vuotiaille henkilöille ja heidän läheisilleen, jotka asuvat tai oleskelevat Keusoten alueella Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Mäntsälässä, Pornaisissa tai Tuusulassa.

Nuorten mielenterveyspalvelut hoidetaan nuorisoasemilla.

Mikäli sinulla on alaikäisiä huollettavia lapsia ja mielenterveyden ongelmat, päihteiden käyttö tai riippuvuudet vaikuttavat koko perheesi hyvinvointiin, voit ottaa yhteyttä lapsiperheiden neuvontaan ja ohjaukseen.

Sähköposti

Huomioithan, että sähköpostin kautta ei voida aloittaa asiakkuuksia tai tehdä hoidon tarpeen arviointeja! Sähköposti on ensisijaisesti yleistä tiedustelua, neuvontaa ja yhteistyökumppaneita varten.

Voit lähettää meille sähköpostia tietoturvallisesti suojatulla yhteydellä käyttäen Keusoten turvapostipalvelua: https://turvaposti.keusote.fi/ . Syötä lähettäjäkenttään oma sähköpostiosoitteesi, ja nelinumeroinen tunniste numerokenttään. Lisää vastaanottajakenttään sähköpostiosoite neuvonta.mipa@keusote.fi. Kirjoita haluamasi viesti ja lähetä.

Puhelinasiointi

Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjaus

Palveluajat

Avoinna arkipäivinä.
  • Maanantai 9:00 - 12:00
  • Tiistai 9:00 - 12:00
  • Keskiviikko 9:00 - 12:00
  • Torstai 9:00 - 12:00
  • Perjantai 9:00 - 12:00

Palvelupaikat

Järvenpään uusi sosiaali- ja terveyskeskus JUST

Lääkärinkuja 1, 04410 JÄRVENPÄÄ

Lisätiedot

Kuvaus

Järvenpään uuden sosiaali- ja terveysaseman (JUST) toisessa kerroksessa on sosiaali- ja terveydenhuollon yhteinen lähineuvontapiste, josta saat neuvontaa ja ohjausta, sekä tukea hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen. Lähineuvontapisteeltä saa apua myös sähköisten asiointikanavien käyttöön ja autamme myös paperisten lomakkeiden täytössä. Lisäksi pisteeltä löytyy tietoa kolmannen sektorin tarjoamista palveluista. Palvelemme vuoronumerolla. Kyseistä palvelua kokeillaan vuoden 2022 loppuun asti.

Maksullisuus

Ilmainen

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue