Siirry sisältöön

Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen hoidon tarpeen arviointi ja asiakasohjaus

Ota yhteyttä, jos sinulla on huolta omaan tai läheisen yli 18-vuotiaan henkilön mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyen.

Palvelussa voit keskustella tilanteestasi ammattilaisen kanssa. Ammattilainen tekee hoidon tarpeen arvioin ja saat neuvontaa ja ohjausta tilanteesi ratkaisemiseksi.

Mikäli sinulla jo on asiakkuus tai hoitosuhde mielenterveys- ja päihdepalveluihin, ole suoraan yhteydessä omahoitajaasi tai vastuutyöntekijääsi.

Hae rohkeasti apua, kun tuntuu, että omat voimasi eivät enää riitä.

Kiireellisessä tilanteessa hakeudu lääkärin arvioon.

Hätätilanteessa soita 112.

Toimi näin

Uuden asiakkaan yhteydenotto

Mikäli olet uusi asiakas mielenterveys- ja päihdepalveluissa, käy ensin täyttämässä terapianavigaattori. Terapianavigaattorin täyttäminen on vapaaehtoista ja se sujuvoittaa hoidon tarpeen arviointia.

Kun olet täyttänyt terapianavigaattorin, saat lopussa henkilökohtaisen koodin, jolla ammattilainen voi avata tuloksesi yhden kuukauden ajan. Ota koodi varmaan talteen ja anna se pyydettäessä ammattilaiselle. Älä kirjaa terapianavigaattoriin henkilötietojasi kuten nimeä tai henkilötunnusta!

Kun olet täyttänyt terapianavigaattorin, soita Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasohjaukseen. Mikäli olet 18-29-vuotias, valitse puhelun alussa 1, niin puhelu ohjautuu suoraan nuorten aikuisten asiakasohjaajille.

Mikäli olet jo jättänyt soittopyynnön numeroon, sinun ei tarvitse soittaa uudestaan vaan me otamme yhteyttä sinuun.

Olen jo asiakkuudessa tai hoitosuhteessa

Mikäli sinulla on asiakkuus tai edellisen hoitosuhteen päättymisestä on alle kuusi kuukautta, ota yhteyttä suoraan omahoitajaasi. Tarvittaessa voit tiedustella omahoitajasi yhteystietoja Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjauksesta.

Ilmoitan aikuisesta, jolla on mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyviä haasteita

  1. Keskustele asianomaisen kanssa. Mikäli asiasta puhuminen onnistuu, mutta tilanne on edelleen huolestuttava, kannusta henkilöä itseään ottamaan yhteyttä Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjaukseen.
  2. Joskus huolen puheeksi otto ei ole mahdollista tai keskustelu toisen henkilön kanssa ei tuota toivottua tulosta. Jos sinulla on edelleen huoli toisesta ihmisestä, ota yhteyttä Työikäisten neuvontaan ja ohjaukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu yli 18-vuotiaille henkilöille ja heidän läheisilleen, jotka asuvat tai oleskelevat Keusoten alueella Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Mäntsälässä, Pornaisissa tai Tuusulassa.

Nuorten mielenterveyspalvelut hoidetaan nuorisoasemilla.

Mikäli sinulla on alaikäisiä huollettavia lapsia ja mielenterveyden ongelmat, päihteiden käyttö tai riippuvuudet vaikuttavat koko perheesi hyvinvointiin, voit ottaa yhteyttä lapsiperheiden neuvontaan ja ohjaukseen.

Sähköposti

Huomioithan, että sähköpostin kautta ei voida aloittaa asiakkuuksia tai tehdä hoidon tarpeen arviointeja! Sähköposti on ensisijaisesti yleistä tiedustelua, neuvontaa ja yhteistyökumppaneita varten.

Voit lähettää meille sähköpostia tietoturvallisesti suojatulla yhteydellä käyttäen Keusoten turvapostipalvelua: https://turvaposti.keusote.fi/ . Syötä lähettäjäkenttään oma sähköpostiosoitteesi, ja nelinumeroinen tunniste numerokenttään. Lisää vastaanottajakenttään sähköpostiosoite neuvonta.mipa@keusote.fi. 18-29-vuotiaiden asiointiin on oma sähköpostiosoite neuvonta.nuoretaikuiset@keusote.fi. Kirjoita haluamasi viesti ja lähetä.

Nuorten aikuisten asiakasohjaus on käynnistynyt!

Palvelu on kohdennettu 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille. Saat yhteyden soittamalla 019 226 0404 ja valitsemalla puhelun alussa 1. Palvelemme myös chatissa arkisin ma-pe klo 9-11. Löydät chatin sivun oikeasta alareunasta “Avaa chat” -painikkeesta.

Puhelinasiointi

Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjaus

Palveluajat

Avoinna arkipäivinä.
  • Maanantai 9:00 - 12:00
  • Tiistai 9:00 - 12:00
  • Keskiviikko 9:00 - 12:00
  • Torstai 9:00 - 12:00
  • Perjantai 9:00 - 12:00