Siirry sisältöön

Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalveluissa asiointi

Miten saan yhteyden omatyöntekijääni tai hoitovastaavaani?

Soita hänen työnumeroonsa. Yhteystietoja löydät palvelukohtaisesti Keusoten verkkosivuilta.

Mikäli et löydä yhteystietoa, voit tiedustella sosiaalipalvelujen omatyöntekijäsi yhteystietoja neuvonnasta ja ohjauksesta. Terveydenhuollon hoitovastaavaa voit tieudustella sähköisesti mm. nettipalvelun kautta valitsemalla “Hoitovastaavan tiedustelu”.

LINKIT

Tarvitsen ajan psykiatrille, miten toimin?

Keusoten terveysasemilla ei ole psykiatrin vastaanottoa. Terveysasemien lääkäri voi tarvittaessa konsultoida psykiatria. Ota yhteyttä hoitovastaavaasi tai lääkäriin asiassa.

Reseptini pitäisi uusia, mitä teen?

Uusi resepti ensisijaisesti Omakannan kautta.

Jos reseptin uusiminen Omakannan kautta ei onnistu, voi ottaa yhteyttä hoitajaan tai lääkäriin Keusoten nettipalvelussa.

Jos sinulla on nimetty vastuusairaanhoitaja tai hoitovastaava, voit olla yhteydessä suoraan häneen puhelimitse. Mikäli sinulla ei ole hoitovastaavasi numeroa, voit tiedustella sitä Keusoten nettipalvelusta.

Jos tarvitset ajan lääkärille reseptiuusintaan, asioi sähköisesti Keusoten nettipalvelussa tai soita hoitajan ja lääkärin vastaanottopalveluihin.

LINKIT

Päihdelääkärin määräämien lääkkeiden reseptiuusinnassa, ota yhteyttä päihdehoitajaasi.

Aikuisten mielenterveys ja päihdepalvelujen asiakasohjauksen kautta ei voi hoitaa reseptinuusintaa tai ajanvarausta tk-lääkärille/psykiatrille/päihdelääkärille.

Miten hakeudun mielenterveys- ja päihdepalveluihin?

Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalveluihin hakeudutaan ottamalla yhteyttä Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjaukseen asioimalla sähköisesti Nettipalvelun kautta. Palvelut on tarkoitettu pääsääntöisesti 18 -vuotta täyttäneille asiakkaille, jotka eivät kuulu opiskelijaterveydenhuollon tai työterveyshuollon piiriin.

LINKKI

Alaikäisten nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluihin hakeudutaan Keusoten Nuorisoasemien kautta. Nuorisoasemien ikärajat poikkeavat tällä hetkellä kunnittain toisistaan.

Ikärajat ovat:

  • Hyvinkää: 13–22 vuotta
  • Järvenpää: 13–18 vuotta
  • Mäntsälä ja Pornainen: 13–18 vuotta
  • Nurmijärvi: 13−17 vuotta
  • Tuusula: 12–21 vuotta

Lasten, nuorten ja perheiden asioissa voit tarvittaessa olla yhteydessä Lapsiperheiden ja nuorten neuvontaan ja ohjaukseen.

LINKKI

Olen huolissani läheisestäni tai muusta henkilöstä. Miten saan hänelle apua?

Pyri ottamaan huoli puheeksi asianomaisen kanssa. Mikäli keskustelu onnistuu ja tilanne aiheuttaa edelleen yhteisesti huolta, kannusta henkilöä itseään ottamaan yhteyttä Työikäisten neuvontaan ja ohjaukseen tai hakeutumaan suoraan tarvitsemansa palvelun piiriin. LINKIT

Joskus huolen puheeksi ottaminen ei ole mahdollista esimerkiksi heikentyneen terveydentilan vuoksi tai yhteinen keskustelu toisen henkilön kanssa ei tuota toivottua tulosta. Jos sinulla on edelleen huoli toisesta ihmisestä, ilmoita asiasta sähköisellä lomakkeella LINKKI. Voit tehdä ilmoituksen halutessasi nimettömänä ja ilman ilmoituksen kohteena olevan henkilön suostumusta. Ammattilaiset selvittävät henkilön tuen tarpeen viimeistään seitsemän arkipäivän aikana ilmoituksen saapumisesta.

Voit myös soittaa Työikäisten neuvontaan ja ohjaukseen, mikäli haluat keskustella asiasta ammattilaisen kanssa.

Lisätietoja: LINKKI