Siirry sisältöön

Kohti päihteettömyyttä

Liiallinen alkoholin, päihteiden tai alkoholin ja tiettyjen lääkkeiden sekakäyttö heikentää elämänlaatua ja voi aiheuttaa vaikeuksia sosiaalisissa suhteissa. Lisäksi käyttöön voi liittyä tapaturmia, väkivaltaa ja turvattomuutta. Jo pienetkin määrät voivat aiheuttaa ahdistuneisuutta, hermostuneisuutta ja unettomuutta. Päihdyttävien aineiden kohtuukäytölle ei ole selkeitä rajoja.

Tuntuuko sinusta, että sinun tai läheisesi päihteiden käyttö on liiallista tai hallitsematonta? Haluatko tukea itsellesi tai läheisellesi kohti päihteettömyyttä?

Hae tukea päihteettömyyteen

Avaa seuraavista linkeistä lisätietoa. Linkit vievät eri toimijoiden verkkosivuille.

Ota puheeksi -kortit on tarkoitettu kunta- ja järjestötoimijoille aikuisten päihteiden käytön ja rahapelaamisen puheeksioton tueksi. Kortteja voivat hyödyntää myös muut, esimerkiksi seurakuntien, hyvinvointialueiden ja yritysten toimijat.

Tämä asukaspolku on tehty monialaisessa yhteistyössä alueen eri toimijoiden kanssa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen hankkeessa (Keusoten Hyte-verkosto). Hanketyöskentelyssä on ollut mukana edustajia alueen kunnista, kuntalaisia, järjestöjä, yhdistyksiä, uskonnollisia yhteisöjä sekä julkisia sosiaali- ja terveysorganisaatioita.

Tukea ja toimintaa järjestöiltä ja yhteisöiltä

Klikkaamalla alla olevia linkkejä siirryt lähellä.fi-palveluun. Se on helppokäyttöinen verkkopalvelu, jonka avulla löydät merkityksellistä toimintaa, yhteisöllisyyttä, apua ja osallistumismahdollisuuksia. Palvelut ovat maksuttomia ja sinua varten!

Ikäihminen: Lääkkeet, alkoholi ja liikenne