Siirry sisältöön

Kiireellinen hoito

Hakeudu kiireelliseen hoitoon, kun tilanteesi edellyttää välitöntä arviota ja hoitoa eikä niitä voida siirtää ilman sairauden pahenemista tai vamman vaikeutumista. Hoidon tarpeesi voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Suunterveyden hoidon kiireellinen hoidon ohjeet on kuvattu sivulla Suun terveydenhuollon päivystys.

Suun terveydenhuollon päivystys

Toimi näin

Ole yhteydessä ennen kiireelliseen hoitoon hakeutumistasi:

 • Ma-pe klo 8–16 asiointi hoitovastaavan kautta. Ole yhteydessä hoitovastaavaasi ennen klo 15. Klo 15–16 tai mikäli sinulla ei ole vielä hoitovastaavaa, soita vastaanottopalveluiden puhelinpalveluun.
 • Ma-pe klo 16–20 ja la-su ja arkipyhinä klo 8–20 soita vastaanottopalveluiden puhelinpalveluun.
 • Ma-su klo 20–8 soita Päivystysapuun.
 • Hätätilanteessa soita 112.
 • Koronaepäilyssä tai hengitystieinfektioissa soita koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099 (ma-pe klo 8-16).

Yhteydenotto kiireellisen hoidon tarpeessa

 1. Arkisin klo 8–16

  Ota yhteyttä hoitovastaavaasi. Mikäli sinulla ei ole vielä hoitovastaavaa, soita vastaanottopalveluiden puhelinpalveluun. Voit myös täyttää sähköisen oirearvion Omaolossa. Hyvin kiireellisissä asioissa, joissa et ole saanut yhteyttä hoitohenkilökuntaan puhelimitse tai sähköisesti, voit saapua suoraan terveysasemalle.

  Lue tarkemmat toimintaohjeet

  A. Asiointi hoitovastaavan kanssa

  Ota yhteyttä hoitovastaavasi sähköisessä asiointipalvelussa (vaatii vahvan tunnistautumisen) tai puhelimitse. Sähköisen asioinnin kuntakohtaiset linkit ja hoitovastaavien puhelinnumerot löydät sivulta Lääkärin tai hoitajan vastaanotto. Jätä yhteydenottopyyntö ennen klo 15. Klo 15 jälkeen soita vastaanottopalveluiden puhelinpalveluun.

  B. Asiointi, kun hoitovastaavaa ei nimetty

  Soita lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluiden keskitettyyn puhelinpalveluun.

  C. Asiointi Omaolossa

  Omaolon oirearvioiden avulla voit selvittää, millaista apua vaivasi vaatii ja jättää tarvittaessa sähköisen yhteydenottopyynnön ammattihenkilölle (vaatii vahvan tunnistautumisen). Voit täyttää sähköisen oirearvion riippumatta siitä, onko sinulla nimettyä hoitovastaavaa tai ei.

  Käytössämme olevat oirearviot: Yleinen oirearvio, Korona, Hengitystietulehdus, Yskä, Virtsatietulehdus, Seksitautiepäily, Alaselkäkipu tai -vamma, Olkapään kipu, jäykkyys tai vamma, Polven oire tai vamma, Silmän rähmiminen, vetistys tai punoitus, Korvan kipu tai lukkoisuus ja Kurkkukipu tai nieluoire. Muut oirearviot otamme käyttöön portaittain. Voit täyttää niitä jo nyt saadaksesi ohjeita ja neuvoja, mutta ne eivät vielä mahdollista yhteydenottoa ammattilaiselle.

  D. Asiointi suoraan terveysasemalla

  Mikäli et ole saanut takaisinsoittoa terveysasemalta ja arvioit tarvitsevasi ratkaisun terveyteesi liittyvään ongelmaan vielä samana päivänä, asioi suoraan terveysasemalla. Jokaisella terveysasemalla on ajanvaraukseton vastaanotto, jolle voit saapua ilman ajanvarausta. Kaikki terveysasemat ovat auki ma-pe klo 8-16. Huom! Jokelassa, Kellokoskella ja Pornaisissa ei tällä hetkellä ajanvarauksetonta vastaanottoa.

 2. Arkisin klo 16–20 ja viikonloppuisin/arkipyhinä klo 8–20

  Soita ennen hoitoon hakeutumista vastaanottopalveluiden puhelinpalveluun tai täytä sähköinen oirearvio Omaolossa. Vaihtoehtoisesti voit soittaa Päivystysapuun. Hyvin kiireellisissä asioissa voit hakeutua suoraan Keusoten Akuuttiin tai Hyvinkään sairaalan yhteispäivystykseen (Pornaisissa asuvat Porvooseen), mutta suosittelemme aina ensin yhteydenottoa.

  Lue tarkemmat toimintaohjeet

  A. Asiointi vastaanottopalveluiden puhelinpalvelussa

  Soita lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluiden keskitettyyn puhelinpalveluun.

  B. Asiointi Omaolossa

  Omaolon oirearvioiden avulla voit selvittää, millaista apua vaivasi vaatii ja jättää tarvittaessa sähköisen yhteydenottopyynnön ammattihenkilölle (vaatii vahvan tunnistautumisen).

  Käytössämme olevat oirearviot: Yleinen oirearvio, Korona, Virtsatietulehdus, Hengitystietulehdus, Yskä, Seksitautiepäily, Alaselkäkipu tai -vamma, Olkapään kipu, jäykkyys tai vamma, Polven oire tai vamma, Silmän rähmiminen, vetistys tai punoitus, Korvan kipu tai lukkoisuus ja Kurkkukipu tai nieluoire. Muut oirearviot otamme käyttöön portaittain. Voit täyttää niitä jo nyt saadaksesi ohjeita ja neuvoja, mutta ne eivät vielä mahdollista yhteydenottoa ammattilaiselle.

  C. Asiointi Päivystysavussa

  Päivystysapu tarjoaa ohjausta ja neuvontaa kiireellisissä terveysongelmissa, jotka eivät ole hätätilanteita. Soita Päivystysapuun, kun harkitset asiointia päivystyksessä.

  Päivystysavun kautta voit ohjautua etälääkärin vastaanotolle pe klo 16–22 sekä la-su klo 8–22. Etävastaanotto toteutetaan Maisa-videovastaanoton kautta.

  D. Asiointi suoraan Keusoten Akuutissa tai yhteispäivystyksessä

  Hyvin kiireellisissä tilanteissa, joissa et ole saanut kohtuullisessa ajassa yhteyttä muulla tavoin, voit saapua suoraan:

  Keusoten Akuuttiin, Järvenpään JUST, Lääkärinkuja 1 (ma-pe klo 16-20, la-su klo 8-20)
  HUS Hyvinkään sairaalan yhteispäivystys, Sairaalakatu 1, A-rakennus, 1. krs (24h).
  • Pornaisissa asuvat lisäksi: HUS Porvoon sairaalan yhteispäivystys, Sairaalantie 1 (24 h)

  Hoidon sujuvuuden vuoksi ja ruuhkien välttämiseksi suosittelemme vahvasti olemaan aina ensin yhteydessä joko vastaanottopalveluiden puhelinasiointiin tai Päivystysapuun. Tällöin terveydenhuollon ammattilainen arvioi tilanteesi ja antaa tarvittavat jatko-ohjeet.

 3. Joka päivä klo 20–8

  Soita Päivystysapuun. Hyvin kiireellisissä asioissa voit hakeutua suoraan Hyvinkään sairaalan yhteispäivystykseen.

  Lue tarkemmat toimintaohjeet

  A. Asiointi Päivystysavussa

  Päivystysapu tarjoaa ohjausta ja neuvontaa kiireellisissä terveysongelmissa, jotka eivät ole hätätilanteita. Soita Päivystysapuun, kun harkitset asiointia päivystyksessä.

  Päivystysavun kautta voit ohjautua etälääkärin vastaanotolle pe klo 16–22 sekä la-su klo 8–22. Etävastaanotto toteutetaan Maisa-videovastaanoton kautta.

  B. Asiointi suoraan sairaalan yhteispäivystyksessä

  Hyvin kiireellisissä tilanteissa, joissa et ole saanut kohtuullisessa ajassa yhteyttä Päivystysapuun, voit asioida suoraan HUS Hyvinkään sairaalan yhteispäivystyksessä (Sairaalakatu 1, A-rakennus, 1. krs, avoinna 24 h). Lisätietoja HUSin sivuilta.

  Pornaisissa asuvat voivat halutessaan asioida myös Porvoon sairaalan yhteispäivystyksessä (Sairaalantie 1, avoinna 24 h). Lisätietoja HUSin sivuilta.

Palvelun maksullisuus

Lääkärin ja terapeuttien vastaanottopalvelut ovat maksullisia 18 vuotta täyttäneille. Katso tarkemmat tiedot ja palveluhinnasto sivuiltamme Asiakasmaksut. HUSin yhteispäivystyksen hinnaston löydät sivulta Potilasmaksut (hus.fi).

Puhelinasiointi

Keskitetty puhelinpalvelu, lääkärin ja hoitajan vastaanottopalvelut

Palveluajat

Kuvaus

Asioithan arkisin klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin/arkipyhinä vain kiireellisissä asioissa.

Maksullisuus

Puhelusta veloitetaan normaali paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu.

Palveluajat
 • Maanantai 8:00 - 20:00
 • Tiistai 8:00 - 20:00
 • Keskiviikko 8:00 - 20:00
 • Torstai 8:00 - 20:00
 • Perjantai 8:00 - 20:00
 • Lauantai 8:00 - 20:00
 • Sunnuntai 8:00 - 20:00

Päivystysapu 116117

Palveluajat

Kuvaus

Päivystysapuun tulevat puhelut paikannetaan alueellisesti. Mikäli soitat Uudenmaan raja-alueelta, puhelu saattaa paikantua toisen sairaanhoitopiirin puolella olevaan tukiasemaan, eikä se tällöin yhdisty Uudenmaan Päivystysapuun. Saat tarvittaessa yhteyden Uudenmaan Päivystysapuun soittamalla numeroon 09 471 72328 (ppm).

Maksullisuus

Maksullinen

Palveluajat
 • Aina avoinna

Palvelupaikat

Järvenpään uusi sosiaali- ja terveyskeskus JUST

Lääkärinkuja 1, 04410 JÄRVENPÄÄ

Lisätiedot

Kuvaus

Terveysasema on auki arkisin klo 8-16. Keusoten Akuutti Iltaisin ja viikonloppuisin JUSTissa palvelee Keusoten Akuutti, jossa hoidetaan välitöntä kiireellistä hoitoa tarvitsevia asiakkaita asuinkunnasta riippumatta. Soita aina ennen hoitoon hakeutumista vastaanottopalveluiden puhelinpalveluun

Maksullisuus

Maksullinen

Palveluajat
 • Maanantai 8:00 - 16:00
 • Tiistai 8:00 - 16:00
 • Keskiviikko 8:00 - 16:00
 • Torstai 8:00 - 16:00
 • Perjantai 8:00 - 16:00
Keusoten Akuutti
 • Maanantai 16:00 - 20:00
 • Tiistai 16:00 - 20:00
 • Keskiviikko 16:00 - 20:00
 • Torstai 16:00 - 20:00
 • Perjantai 16:00 - 20:00
 • Lauantai 8:00 - 20:00
 • Sunnuntai 8:00 - 20:00

Pornaisten terveysasema

Latiskantie 3, 07170 PORNAINEN

Lisätiedot

Kuvaus

Terveysasema on suljettu 4.–31.7.

Elokuussa (1.-31.8.) terveysasemalla toimii hoitajan vastaanotto. Lääkäripalvelut keskitetään tänä aikana Mäntsälän terveysasemalle.

Maksullisuus

Maksullinen

Palveluajat
 • Maanantai 8:00 - 16:00
 • Tiistai 8:00 - 16:00
 • Keskiviikko 8:00 - 16:00
 • Torstai 8:00 - 16:00
 • Perjantai 8:00 - 16:00

Palvelusta vastaa

Keusote