Siirry sisältöön

Terveysasemien vastaanottopalvelut

Miten näen laboratoriotulokseni Omakannasta?

Voit tarkastella laboratoriokokeidesi tuloksia Omakannasta. Tulokset ovat nähtävissäsi, kun ne on ensin terveydenhuollossa kirjattu ja hyväksytty Kanta-palveluun tallennettaviksi. Tämä kestää yleensä jotain päiviä, mutta joissain tilanteissa tulosten näkyminen voi kestää kauemmin. Tulosten valmistumisessa sekä tietojen kirjaamisessa, tallentamisessa ja siirtymisessä voi esiintyä viivettä.

Jos laboratoriotuloksesi eivät näy Omakannassa senkään jälkeen, kun olet saanut niistä vastaukset, ole yhteydessä hoitovastaavaasi. Ota yhteyttä ensisijaisesti lähettämällä viesti sähköisessä asioinnissa tai vaihtoehtoisesti puhelimitse ma-pe klo 8-16.

Näin löydät laboratoriotutkimustesi tulokset Omakannasta

Kirjaudu Omakantaan. Valitse sivun vasemmassa reunassa olevasta valikosta Terveystiedot-osio ja sen alta aukeavasta listasta Laboratoriotutkimukset. Terveydenhuolto uudistaa parhaillaan tutkimusten tallentamista. Sen takia Omakannan sivulla näytetään sekä uudella että vanhalla tavalla tallennettuja laboratoriotietoja.

Uudella tavalla tallennetut tutkimustulokset: Uudella tavalla tallennetut tutkimustulokset löytyvät tutkimusajankohdan mukaan. Klikkaamalla tutkimusajankohdan nimeä, näet kaikki kyseisellä kerralla otetut tutkimukset. Klikkaamalla tutkimuksen nimeä, saat lisätietoja kyseisestä tutkimuksesta.

Vanhalla tavalla tallennetut tutkimukset: Vanhalla tavalla tallennetut tutkimukset on liitetty terveydenhuollon palvelutapahtumaan eli käyntiin tai hoitojaksoon. Tulokset näkyvät näin ollen sen palvelutapahtuman päiväyksellä, johon tutkimukset liittyvät. Ajankohta-sarakkeessa voi siis olla päivämäärä, jolloin tutkimuslähete on tehty eikä päivämäärä, jolloin tutkimus on tehty. Klikkaa otsikon Ajankohta alta palvelutapahtuma, johon liitettyjä laboratoriotutkimuksia haluat tarkastella.

Voinko vaihtaa hoitovastaavaa tai terveysasemaa?

Hoitovastaavan vaihto

Sinulla on oikeus vaihtaa hoitovastaavaasi. Ota yhteyttä terveysasemasi hoitotyön esimieheen. Yhteystiedot löydät oheiselta sivulta kohdasta Terveyspalvelut ja sairaanhoito.

Terveysaseman vaihto

Hoidostasi vastaava terveysasema määräytyy kotiosoitteesi mukaan. Sinulla on oikeus vaihtaa terveysasemaa. Vaihto sitoo sinua vuoden ajaksi.

Mikä on hoitovastaava?

Jokaiselle asiakkaallemme nimetään oma hoitovastaava. Hoitovastaavasi on sairaanhoitaja, joka vastaa juuri sinun hoitosi koordinoinnista. Näin pystymme turvaamaan hoitosi jatkuvuuden.

Hoitovastaava nimetään sinulle ensimmäisen yhteydenottosi yhteydessä. Jatkossa asioi Omaolo-palvelussa tai ota yhteyttä suoraan hoitovastaavaasi sähköisessä asioinnissa tai puhelimitse.

Hoitosi alkaa heti yhteydenotostasi

Hoitovastaavasi selvittää heti yhteydenottosi perusteella, mitä asiasi hoitamiseksi tarvitaan ja tarkastaa samalla kokonaistilanteesi. Osan asioista hoitovastaava pystyy ratkaisemaan itsenäisesti, mutta hänellä on myös käytettävissä moniammatillisen eli eri ammattien edustajista koostuvan tiiminsä tuki ja osaaminen. Hoitovastaavasi voi esimerkiksi pyytää apua lääkäriltä, joka antaa tarvittavat ohjeet hoitajalle tai puhuu itse kanssasi puhelimessa tai viestii kanssasi sähköisessä palvelussa.

Usein asia ratkeaa ilman erillistä vastaanottokäyntiä. Tarvittaessa hoitovastaavasi ohjaa sinut lääkärin, hoitajan tai fysioterapeutin vastaanotolle. Vastaanottokäynti voidaan toteuttaa halutessasi myös etänä, jos se soveltuu hoidettavaan tilanteeseesi. Lue lisää etävastaanotoista.

Hoitovastaava koordinoi myös pitkäaikaissairauksien hoitoa

Ole yhteydessä hoitovastaavaasi myös mahdollisissa pitkäaikaissairauksissa. Pitkäaikaissairaudella tarkoitetaan vähintään puoli vuotta kestävää sairautta, jonka takia henkilö saa säännöllistä hoitoa ja on terveydenhuollon henkilöstön seurannassa. Tällaisia ovat esimerkiksi verenpainetauti, sepelvaltimotauti, astma, allergiat, krooniset keuhkosairaudet ja diabetes.

  • Diabeteksen hoito toteutetaan ensisijaisesti oman hoitovastaavan toimesta. Erillisille diabeteshoitajille ohjataan henkilöt, joilla on ykköstyypin diabetes tai vakava kakkostyypin diabetes.
  • Marevan-hoitoa, haavahoitoa ja CPAP-hoitoa koordinoi oma hoitovastaava. Tarvittaessa hän ohjaa sinut asiaan erityisesti perehtyneelle ammattilaiselle.
  • Terveystarkastukset suorittaa ensisijaisesti oma hoitovastaava.

Mitä teen, kun tarvitsen tikkien poistoa, korvahuuhtelua tai muuta pientoimenpidettä?

Kun tarvitset vastaanottoaikaa pientoimenpiteelle, ole yhteydessä omaan hoitovastaavaasi sähköisessä asiointipalvelussa tai puhelimitse. Jos sinulla ei ole vielä hoitovastaavaa, soita vastaanottopalveluiden puhelinpalveluun.

Mistä löydän diabeteshoitajan, Marevan-hoitajan, haavahoitajan tai CPAP-hoitajan yhteystiedot?

Pitkäaikaissairauksien hoitoa koordinoivat hoitovastaavat. Ole siis pitkäaikaissairautesi hoitoon liittyen yhteydessä omaan hoitovastaavaasi. Tarvittaessa hän ohjaa sinut eteenpäin asiaan erityisesti perehtyneelle ammattilaiselle, jolloin saat myös tarvittavat yhteystiedot. Jos sinulla ei ole vielä hoitovastaavaa, soita vastaanottopalveluiden puhelinpalveluun.

Esimerkiksi diabeteksen hoito toteutetaan ensisijaisesti oman hoitovastaavan toimesta. Erillisille diabeteshoitajille ohjataan henkilöt, joilla on ykköstyypin diabetes tai vakava kakkostyypin diabetes. Marevan-hoitoa, haavahoitoa ja CPAP-hoitoa koordinoi myös ensisijaisesti oma hoitovastaava.

Pitkäaikaissairaudella tarkoitetaan vähintään puoli vuotta kestävää sairautta, jonka takia henkilö saa säännöllistä hoitoa ja on terveydenhuollon henkilöstön seurannassa. Tällaisia ovat esimerkiksi verenpainetauti, sepelvaltimotauti, astma, allergiat, krooniset keuhkosairaudet ja diabetes.

Mitä teen, jos olen unohtanut hoitovastaavani nimen ja/tai puhelinnumeron?

Kun saat hoitovastaavasi nimen ja puhelinnumeron, kannattaa ne tallentaa omaan puhelimeen myöhempää käyttöä varten. Vaikka ne pääsisivät unohtumaan, voit asioida seuraavasti:

Mikä on Maisa?

Maisa on Apotti-järjestelmään luotu asiakasportaali. Se on käytössä esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirillä (HUS). Maisaa käyttää esim. Hyvinkään sairaala. Maisa ei ole käytössä Keusotessa.

Maisa-sovelluksen avulla käyttäjä voi muun muassa tarkastella varattuja aikoja, valmistautua käynnille täyttämällä esitietokyselyjä, osallistua etävastaanotolle, seurata terveyteen liittyviä tietoja, katsoa tutkimustuloksia ja käyntiyhteenvetoja sekä viestiä ammattilaisen kanssa suojatusti ja turvallisesti. Lue lisää Maisasta alla olevista linkeistä.

Voiko itse varata ajan lääkärille tai hoitajalle?

Tällä hetkellä lääkärin tai hoitajan vastaanotolle ei voi varata itse aikaa sähköisesti. Pyydämme olemaan yhteydessä omaan hoitovastaavaan tai sen puuttuessa vastaanottopalveluiden puhelinpalveluun. Vaihtoehtoisesti voit täyttää oirearvion Omaolo-palvelussa.

Hoitosi alkaa välittömästi yhteydenotostasi. Teemme sinulle hoidon tarpeen arvioinnin, jonka perusteella ohjaamme sinut tarvittaessa vastaanotolle. Jos asiasi ei ratkea yhteydenottosi yhteydessä, voit halutessasi jatkaa asiointia ammattihenkilön kanssa myös viestitse sähköisessä asiointipalvelussa.

Lisätietoja aiheesta:

Miten saan korjattua Omakannassa näkyvät virheelliset kirjaukset, tiedot tai diagnoosit?

Sinulla on oikeus vaatia, että sinua koskevat virheelliset ja epätarkat henkilötiedot oikaistaan tai täydennetään ilman aiheetonta viivytystä. Lisäksi sinulla on oikeus vaatia, että tarpeettomat henkilötiedot poistetaan. Tarpeettomuutta ja virheellisyyttä arvioidaan tietojen tallennushetken mukaan.

Voit pyytää korjaamaan potilasasiakirjoissa olevia tietoja, jos ne ovat mielestäsi virheellisiä. Potilaalle ei kuitenkaan oikeutta vaatia lääkäriä muuttamaan tämän potilasasiakirjoihin kirjaamaa taudinmääritystä ja hoito-ohjeita.

Ellei Keusote hyväksy oikaisupyyntöä, annetaan asiasta kirjallinen päätös, jossa mainitaan ne syyt, joihin perustuen vaatimusta ei ole hyväksytty. Samoin tiedotamme oikeudesta oikeussuojakeinoihin, esimerkiksi mahdollisuudesta tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Lisätietoja aiheesta:

Miten voin uusia reseptin?

Voit tehdä reseptin uusimispyynnön Omakannassa. Näet kaikki uusittavissa olevat reseptisi Omakannastasi kohdasta Reseptit. Reseptin uusimispyyntö kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen lääkkeiden loppumista, sillä käsittely voi kestää 8 vuorokautta.

Voit pyytää reseptin uusintaa myös missä tahansa apteekissa käyntisi yhteydessä. Osa apteekeista perii välitysmaksun reseptin uusimisesta.

Jos resepti ei ole uusittavissa Omakannan/apteekin kautta, et pysty asioimaan Omakannassa/apteekissa tai saat Omakannan kautta kielteisen päätöksen reseptin uusimisesta (uusintapyyntö on hylätty tai palautunut), ole yhteydessä hoitovastaavaasi sähköisesti tai puhelimitse. Jos sinulla ei ole hoitovastaavaa, soita vastaanottopalveluiden puhelinasiointiin.

Päihdelääkärin määräämien lääkkeiden reseptiuusinnassa ota yhteyttä päihdehoitajaasi. Tarvittaessa voit tiedustella omahoitajasi yhteystietoja aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjauksesta.

Lisätietoja:

Miten etävastaanotolla asiointi tapahtuu?

Etävastaanotolla voidaan monessa tapauksessa korvata fyysinen vastaanottokäynti tai tapaaminen. Etävastaanotto soveltuu monien kiireettömiä asioiden hoitoon kuten esimerkiksi pitkäaikaissairauksien seurantaan. Etävastaanotolla voidaan hoitaa myös monia akuutteja sairauksia, esimerkiksi virtsatietulehduksia, silmätulehduksia, ylähengitystieinfektioita tai ihottumia. Terveydenhuollon ammattihenkilöt arvioivat aina yksilöllisesti etäyhteyden soveltumisen vastaanottotavaksi.

Etävastaanoton käytöstä sovitaan aina erikseen asiakkaan kanssa. Etävastaanotto edellyttää aina asiakkaan omaa suostumusta.

Lue aiheesta tarkemmin:

Miten saan kausi-influenssarokotuksen?

Jos olet oikeutettu maksuttomaan influenssarokotukseen, varaa aika ensisijaisesti sähköisessä asioinnissa tai soittamalla rokotusajanvarausnumeroon p. 019 226 0665 (ma-pe klo 8-16).

Jos et ole oikeutettu maksuttomaan influenssarokotukseen, voit ostaa rokotteen omakustanteisesti apteekista noin 15 euron hintaan. Rokotetta varten tarvitset reseptin, jonka saat soittamalla rokotusajanvarausnumeroon p. 019 226 0665 (ma-pe klo 8-16). Rokotuskäynti on sinulle maksuton.

Sähköisen asioinnin linkit ja tarkemmat tiedot influenssarokotuksista löydät Rokotuspalvelut-sivultamme.