Siirry sisältöön

Tuetut ja valvotut tapaamiset ja valvotut vaihdot

Lapsen tuettuja ja valvottuja tapaamisia sekä valvottuja vaihtoja lapsesta erillään asuvan vanhemman kanssa voidaan järjestää lastenvalvojan vahvistamalla sopimuksella tai tuomioistuimen päätöksellä.
Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa lapsen oikeus tavata molempia vanhempiaan sekä tukea lapsen ja tapaajavanhemman suhdetta. Tapaamispaikka mahdollistaa lapsen ja hänestä erossa asuvan vanhemman turvallisen ja päihteettömän tapaamisen tai siirtymisen vanhemmalta toiselle.

Tapaamiset käynnistyvät yhteydenotolla tapaamispaikkaan. Vanhemmat osallistuvat asiakassuunnitelmaneuvotteluun, jossa sovitaan tarkemmin tapaamisista ja niiden käytänteistä. Ennen tapaamisten alkamista lapset käyvät haastattelussa ja tutustumassa tapaamispaikkaan. Tapaamiset ja vaihdot voidaan myös tarvittaessa toteuttaa siten, että vanhemmat eivät kohtaa toisiaan.
Toiminnan keskeisenä perusteena on huomioida lapsen etu tapaamisten toteuttamisessa. Tarkoitus on tukea lapsen ja tapaajavanhemman suhdetta. Tavoitteena on työskennellä vanhempien kanssa vanhemmuuden tukemiseksi siten, että tapaamiset voisivat jatkossa toteutua ilman työntekijän tukea.

Toimi näin

Kun teillä on lapsen tapaamisista lastenvalvojan luona vahvistettu sopimus tai tuomioistuimen päätös, niin olkaa yhteydessä tapaamispaikkaan asiakassuunnitelmaneuvottelun sopimiseksi. Valvottuja ja tuettuja tapaamisia sekä valvottuja vaihtoja järjestetään ennalta sovittuina aikoina Keski-Uudenmaan tapaamispaikoissa Järvenpäässä ja Hyvinkäällä. Ota yhteyttä siihen tapaamispaikkaan, jossa toivot tapaamisten toteutuvan.

Kenelle ja millä ehdoin

Tapaamisia ja vaihtoja järjestetään lastenvalvojan vahvistamalla sopimuksella tai tuomioistuimen päätöksellä.

Tapaamispaikkojen yhteinen sähköpostiosoite: tapaamispaikkaneppari@keusote.fi. Laitathan sähköpostiotsikkoon, kumpaa tapaamispaikkaa asiasi koskee.

Palvelupaikat

Palvelusta vastaa

Keusote