Siirry sisältöön

Perheasioiden sovittelu

Perheasioiden sovittelussa eronneiden vanhempien on mahdollista keskustella kaikista niistä kysymyksistä, joita lasten asioiden järjestämiseen liittyy, ja joista vanhempien on vaikea keskenään päästä yksimielisyyteen. Perheasioiden sovittelussa kiinnitetään erityistä huomiota lasten aseman turvaamiseen ja turvallisen arjen jatkumisen varmistamiseen. Koulutetut sovittelijat auttavat vanhempia jäsentämään, mistä asioista heidän on tarpeen sopia erotilanteessa, ja ohjaavat vanhempia itse löytämään omalle perheelleen sopivat ratkaisut.

Sovittelu alkaa vanhempien omilla aloitustapaamisilla, joissa vanhemmille selvitetään tarkemmin, mistä sovittelussa on kyse, ja käydään läpi asioita, joista vanhemmat toivovat sovittelussa keskusteltavan. Tämän jälkeen yhteisiä sovittelutapaamisia on yhdestä kolmeen, ja viimeisellä kerralla voidaan tarvittaessa sopia sovittelun seurantatapaamisesta. Sovittelijoina toimivat perheiden kanssa työskentelemään tottuneet ammattilaiset useista eri organisaatioista.

Perheasioiden sovittelussa tavoitellaan lasten asioiden ja arjen käytäntöjen ratkaisemista ja toimivan yhteistyövanhemmuuden edellytysten turvaamista. Sovittelussa ei tehdä virallisia ja vahvistettuja sopimuksia lasten huollosta, asumisesta, tapaamisesta tai elatuksesta. Näissä sopimusasioissa voit varata neuvotteluajan lastenvalvojalle.

Toimi näin

Varaa aika perheasioiden sovitteluun puhelimitse 019 226 0103 tai sähköpostilla perheasioidensovittelu(at)keusote.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu eronneille tai erillään asuville lapsiperheiden vanhemmille.

Kesän 2024 muutokset

Perheasioiden sovittelun ja vanhemmuusneuvottelun koordinointi on kesätauolla 8.–21.7 välisen ajan.

Palvelupaikat