Siirry sisältöön

Lapsi tai nuori, kaipaatko keskusteluapua?

Vantaalla 2.4. koulussa tapahtunut ampuminen on järkyttänyt syvästi myös Keusotessa ja Keusoten alueella. Lämmin osanottomme menehtyneen koululaisen omaisille ja voimia loukkaantuneille.

Ampumavälikohtaus voi herättää huolta ja pelkoa lapsissa ja nuorissa ympäri Suomen. Huolen tai pelon kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin. Tälle sivulle olemme koonneet tietoa, mistä lapset ja nuoret saavat keskusteluapua.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Oman koulusi terveydenhoitajan tavoitat pääsääntöisesti omalta koulultasi tai Wilman kautta.

Koulujen kuraattorit

Koulukuraattoriin voit ottaa yhteyttä soittamalla, lähettämällä Wilma-viestin tai sähköpostin tai tulemalla käymään työntekijän luona.

Keski-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys

Keski-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa. p. 019 711 0721.

Lapsiperheiden neuvonta ja ohjaus

Lapsiperheiden ja nuorten neuvonnasta nuori (alle 18-vuotias) tai nuoren läheinen saa Keusoten ammattilaisilta tukea ja ohjausta: p. 019 226 0401 (ma–to klo 9.00–15. 00, pe klo 9.00–13.00)

Nuorten aikuisten asiakasohjaus on kohdennettu 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille. Saat yhteyden soittamalla aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjaukseen 019 226 0404 ja valitsemalla puhelun alussa 1.

Muut kuin Keusoten palvelut

Tältä sivulta löydät muita kuin Keusoten palveluita, joista voit saada tukea ja apua:

Hyvinkään Seudun Mielenterveysseura

Hyvinkään Seudun Mielenterveysseura tarjoaa matalankynnyksen kriisipalveluita kriisikeskus Hymisessä Hyvinkäällä kaikille kotipaikkakunnasta riippumatta. P. 0400 755 284 (ma–pe klo 9.00–15.00)

MIELI Kriisipuhelin

Valtakunnallinen MIELI Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä numerossa 09 2525 0111. Voit soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti.

Ohjeita aikuisille

Väkivaltatapausten uutisointi tavoittaa lapset ja nuoret sekä sosiaalisen median että perinteisen median kautta. Kaikkiin kysymyksiin ei ole vastauksia, mutta aikuinen auttaa lasta jo olemalla läsnä ja kuuntelemalla. Lapsen turvallisuudentunne järkkyy tällaisissa tilanteissa. Hän tarvitsee läheisten läsnäoloa, rutiineja ja mahdollisuuden tulla kuulluksi. Parhaiten autat lasta olemalla läsnä, kuuntelemalla lasta ja pitämällä mahdollisuuksien mukaan kiinni perheen arkirutiineista.

Ohjeita lapsen tukemiseen: