Siirry sisältöön

Me ollaan Keusote: Kotihoidon asiakaskuulumisia

Keusoten toiminnan ytimessä ovat ihmiset – niin henkilöstö kuin asiakkaat, joita halusimme päästä kuulemaan. Tapasimme kotihoidon asiakkaan Sylvin, joka kertoo lykänneensä kotihoidon käyntien aloittamista, mutta olleensa alusta asti tyytyväinen palveluun. ”Olen tykännyt, että lääkäri ja hoitaja tulevat kotiin, jossa heidän kanssa voi keskustella. Mietin, mitä negatiivista hakisin, mutta en taida sellaista löytää”, Sylvi toteaa.

– Kaikki ovat olleet pirteitä, reippaita ja ystävällisiä sekä tekevät työnsä hyvin,

Sylvi luettelee.

Kotihoidossa asiakkaiden luona vierailee monia hoitajia: nuoria ja jo eläkkeellä olevia alan konkareita. ”Kasvomaskien takaa en näe koko kasvoja, mutta joitakin hoitajia olen alkanut tuntemaan”, Sylvi toteaa. Hoitajien kanssa hän kertoo puhuvansa sekä vanhoista asioista että vaihtavansa tuoreempia kuulumisia. ”Kaikkien kanssa tulee oikein hyvin toimeen ja he ottavat huomioon. Ei voi moittia”, Sylvi sanoo.

Tapaamisen aikana Sylvi kertoo työskennelleensä itsekin hoitajana. ”Olen aina pitänyt vanhoista ihmisistä ja vanhat ihmiset pitävät iloisista ihmisistä”, hän toteaa. Katsomme yhdessä vanhaa valokuvaa, jossa Sylvi on pukeutunut hoitajan valkoisiin vaatteisiin. Kuvassa hymyilevän Sylvin ilmeestä päätellen iloa onkin riittänyt. Kotihoidon työntekijöille Sylvi haluaa lähettää kiitoksia ja terveiset: ”jatkakaa samaan malliin.”

Ikäihmiset pitävät toisiaan kädestä.
Hoitajien kanssa jutellaan sekä vanhoista asioista että vaihdetaan tuoreempia kuulumisia.