Siirry sisältöön

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen piste avataan JUSTiin 11.4.

Nainen kävelee metsätiellä.

Uusi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen piste avataan Järvenpään JUSTin aulaan. Pisteen avajaisia vietetään torstaina 11.4.2024 klo 12–14.

Hyte-pisteillä alueen asukkaat voivat muun muassa löytää vinkkejä terveellisiin elintapoihin, mitata verenpaineensa ja tutustua alueen järjestöjen toimintaan. Tule siis hyte-pisteelle, kun tarvitset vinkkejä arjen hyvinvointiin.

Vuoden 2024 aikana hyte-pisteitä tullaan perustamaan myös muille terveysasemille. Pisteillä ei ole vakituista henkilökuntaa, mutta niitä avataan mahdollisuuksien mukaan lähineuvontapisteiden yhteyteen. Hyte-pisteet ovat auki terveysasemien normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

Järjestöjä tavattavissa

Hyte-pisteen avaamisen yhteydessä JUSTiin jalkautuu myös OLKA, joka järjestää koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. OLKA on sairaalan ja kolmannen sektorin välistä kumppanuustoimintaa, jota järjestävät yhteistyössä HyTe ry ja HUS.

Jatkossa hyte-pisteillä tulee säännöllisesti vierailemaan järjestöjä esittelemässä toimintaansa. JUSTin pisteen avajaisissa ovat mukana seuraavat järjestöt:

  • Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMU ry
  • Tuusulanjärven Reuma ry
  • Järvenpään Sydänyhdistys ry
  • Uudenmaan epilepsiayhdistys
  • Uudenmaan Muistiluotsi

Lisätietoja:

Inka Pulkkinen, projektikoordinaattori
inka.pulkkinen@keusote.fi

Hyte-pisteiden toiminta toteutetaan osana Kestävä kasvu -hanketta (RRP2). Hanke on osa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) hallinnoimaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, jonka rahoittaa Euroopan unionin kertaluontoinen elpymisväline (NextGenerationEU).

Euroopan Unionin kertaluontoisen elpymisvälineen logo.