Siirry sisältöön

Keusote ottaa käyttöön Interventionavigaattorin nuorten palveluissa

Koululaisia odottamassa terveydenhoitajalle pääsyä.

Interventionavigaattori, Nuorten Navi, on digitaalinen työväline 13–19-vuotiaiden nuorten mielenterveyden hoidon ja tuen tarpeen arviointiin. Ensivaiheessa navigaattori otetaan käyttöön yläkoulujen ja toisen asteen opiskeluhuollossa sekä nuorisoasemilla 20.3.2024. Myöhemmin käyttöä tullaan laajentamaan.

Navigaattorin avulla oikean tuen pariin pääsy nopeutuu ja hoitojen vaikuttavuus vahvistuu. Nuori ja tämän huoltaja vastaavat erikseen kysymyksiin verkossa, ja navigaattori koostaa vastauksista sujuvasti tulkittavan tulosraportin ammattilaiselle.

Älä jää yksin

Navigaattorin avulla pyritään mahdollistamaan nuoren psyykkinen arviointi yhdellä kertaa, kun nuori saapuu ammattilaisen vastaanotolle. On tärkeää, ettei nuori jää yksin vastattuaan kysymyksiin, vaan käsittelee tulokset ammattilaisen kanssa.

Navigaattori auttaa tunnistamaan paremmin ne nuoret, jotka hyötyvät varhaisen vaiheen interventioista, sekä tarkempia tutkimuksia tai intensiivisempää hoitoa tarvitsevat nuoret. Interventionavigaattori on kehitetty osana Terapiat etulinjaan-toimintamallia. Osana toimintamallia on kehitetty myös aikuisille tarkoitettu Terapianavigaattori.

Interventionavigaattori löytyy osoitteesta interventionavigaattori.fi

Lisätietoja

Tiina Taskila, interventiokoordinaattori
tiina.taskila@keusote.fi

Interventionavigaattorin käyttöönotto toteutetaan Keusotessa osana Kestävä kasvu -hanketta (RRP2). Hanke kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön (STM) hallinnoimaan Suomen kestävän kasvun ohjelmaan, jonka rahoittaa Euroopan unionin kertaluotoinen elpymisväline (NextGenerationEU).

Euroopan Unionin kertaluontoisen elpymisvälineen logo.