Siirry sisältöön

Puheterapeutit työssään

Keusoten puheterapeutin työ on itsenäistä ja sitä tehdään tiiviissä yhteistyössä kuntoutujan, hänen lähiympäristönsä ja moniammatillisen tiimin kanssa. Vaikka työ on itsenäistä, meidän tiimissämme Sinun ei tarvitse jäädä yksin.

Puheterapeutti ja lapsi vastaanotolla

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue – Keusote

Keusote on edelläkävijä hyvinvointialueena. Olemme tehneet vuosia töitä kuntayhtymänä ja nyt tekemisen meininki jatkuu Hyvinvointialueella! 

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan alueella. Vastaamme 200 000 asukkaan laadukkaista ja asiakaslähtöisistä sote-palveluista. Hyvinvointialueella työskentelee yli 4 200 ammattilaista.

Puheterapeutti Keusotessa

Iso organisaatio antaa mahdollisuudet moneen ja näin on myös puheterapeuttien kohdalla. Meillä voit olla urasi alku taipaleella tai kokenutkin konkari. Voimme räätälöidä Sinulle itsesi näköisen työn ja rakentaa työnkuvasi toiveidesi mukaan. Meillä voit työskennellä koko Keusoten kuuden kunnan alueella aikuisten, lasten ja nuorten parissa, Keusoten Kuntoutuskeskuksessa Nurmijärvellä tai vaikkapa kehitysvammapoliklinikalla Hyvinkäällä.

Keusoten puheterapeutin työ on itsenäistä ja sitä tehdään tiiviissä yhteistyössä kuntoutujan, hänen lähiympäristönsä ja moniammatillisen tiimin kanssa. Vaikka työ on itsenäistä, meidän tiimissämme Sinun ei tarvitse jäädä yksin. Me perehdytämme Sinut työhön ja saat osaavat ja kannustavat kollegat työsi tueksi. Tiivis puheterapeuttitiimimme järjestää viikoittaista mentorointia, joten myös vastavalmistuneen puheterapeutin on turvallista aloittaa työuraansa. Tarjoamme lisäksi säännöllistä ryhmätyönohjausta sekä mahdollisuuden osallistua koulutuksiin ammatillisen osaamisen täydentämisen ja kehittämiseksi.

Puheterapeutin työnkuva kuntoutuspalveluissa

Monipuoliseen työnkuvaan kuuluu puheen, kielen, kommunikoinnin ja äänen häiriöiden arvioimista ja kuntoutusta, nielemishäiriöiden arvioimista ja kuntoutusta sekä puhetta tukevien ja korvaavien kommunikointimenetelmien tarpeen arvioimista sekä tarvittavien jatkotoimenpiteiden suunnittelua. Vastaanottotyön lisäksi Sinulla on mahdollista työskennellä suoraan asiakkaan arkiympäristössä. Mahdollistamme myös osittaisen etätyöskentelyn ja käytössämme on etävastaanotto.

Lasten ja nuorten palvelut

Työn painopiste on alle kouluikäisten lasten ja heidän vanhempiensa kanssa työskentelyssä. Puheterapiaan voi ohjautua lapsi, jolla on vaikeuksia vuorovaikutuksessa, puheen ymmärtämisessä, puheen tuottamisessa, syömisessä, nielemisessä, äänenkäytössä tai lukemisen ja kirjoittamisen valmiuksissa.

Puheterapeutin tehtävänä on arvioida, onko kyseessä normaali, viivästynyt vai poikkeava puheen- ja kielenkehitys. Jos lapsen vaikeudet ovat laaja-alaisia, tarvitaan moniammatillisia tutkimuksia diagnoosin ja riittävien toimenpiteiden, kuten kuntoutuksen järjestämiseksi.

Työhön on mahdollista liittää myös työskentelyä kouluikäisten sekä aikuisten asiakkaiden parissa sekä esimerkiksi koulutusten pitoa. Puheterapeuttitiimiin kuuluu myös kommunikaatio-ohjaajia, jotka kiertävät eri kunta-alueilla. Kommunikaatio- ohjaajien kanssa tehdään yhteistyötä AAC-menetelmien parissa. Yhteistyötä tehdään myös muiden tahojen, kuten neuvolan, päivähoidon, koulun, psykologin, toimintaterapeutin tai fysioterapeutin kanssa.

Kysy lisää Kuntoutuspalvelujen esihenkilöltä Elisa Uosukaiselta, 050 497 0790, elisa.uosukainen@keusote.fi.

Aikuisten puheterapiapalvelut

Puheterapiaan hakeutumisen syinä voivat olla esimerkiksi aivoverenkierronhäiriön seurauksena tulleen afasian aiheuttamat kielellisten toimintojen vaikeudet, puhemotoriset haasteet, nielemisen vaikeudet tai äänihäiriö.

Aikuisneurologisten asiakkaiden puheterapia toteutetaan terveyskeskuksen akuuttiosastoilla ja rajoitetusti avoterveydenhuollossa. Puheterapeuttista kuntoutusta toteutetaan myös Keusoten kuntoutuskeskuksella Kiljavalla. Puheterapeuttisella kuntoutuksella pyritään puheen tuoton, ymmärtämisen, lukemisen, kirjoittamisen, äänen ja nielemisen vaikeuksien kompensoimiseen sekä taitojen kohentamiseen. Vaikeissa kommunikoinnin häiriöissä asiakkaalle järjestetään puhetta tukevia ja korvaavia kommunikointikeinoja ja ohjataan niitä asiakkaan lisäksi tämän lähiympäristölle.

Kysy lisää Kuntoutuspalvelujen esihenkilöltä Henna Nyrhivaaralta, 040 807 4317, henna.nyrhivaara@keusote.fi.

Kehitysvammavastaanotto

Kehitysvammapoliklinikka tarjoaa Keski-Uudenmaan sote-alueen kehitysvammaisille asiakkaille ja heidän läheisilleen apua ja tukea kehitysvammaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Kehitysvammapoliklinikan toiminta on osa Keusoten terveys- ja sairaanhoitopalveluja sijoittuen kuntoutuspalveluiden tulosalueelle. Poliklinikka sijaitsee Hyvinkään H-sairaalassa HUSn tilojen yhteydessä Sairaalanmäellä. 

Kehitysvammapoliklinikalla työskentelee moniammatillinen tiimi (etälääkärit, kuntoutuskoordinaattori, fysioterapeutit ja toimintaterapeutit, psykologi), joka tekee yhteistyötä myös asiakkaan lähiverkostojen, vammaispalveluiden sekä asiakkaan muiden verkostojen kanssa. Keskeisimmät palvelut ovat kuntoutuksen suunnittelu ja seuranta, lääkärin vastaanotot, konsultointi sekä verkostopalaverit. 

Työhösi kuuluu puheterapia- ja kommunikaatioapuvälineiden tarvearviointi, joko vastaanotto- tai liikkuvana palveluna toteutettuna. Lisäksi asiakkaan verkostojen kanssa yhteistyö ja tarvittaessa asiakkaan verkostopalavereihin osallistuminen, etänä. Työtäsi tukee monialainen tiimi, jossa on vahvaa kehitysvamma-alan osaamista ja rautaisia ammattilaisia. Lisäksi avopuolen puheterapeuttitiimiltä saat tukea ja konsultaatioapua työhösi. Työskentelet asiakkaiden kanssa vastaanottokäynneillä tai heidän toimintaympäristössään, johon käynti voidaan tehdä yhteistyössä muiden ammattihenkilöiden kanssa. Jalkautuvat käynnit tehdään omilla autoilla, joista organisaatio kustantaa ajokilometrit.

Kysy lisää Kuntoutuspalvelujen esihenkilöltä Reija Aholta, 050 497 0805, reija.aho@keusote.fi.

Puheterapeutin vastaanotolla lapsi puhaltaa saippuakuplia

Tarjoamme Sinulle

  • Kilpailukykyisen palkkauksen. Keusote on ensimmäisenä hyvinvointialueena siirtynyt kärkipalkkoihin, joten puheterapeutin tehtäväkohtainen palkka on 4602,86 €/kk. Lisäksi maksamme työkokemukseen perustuvaa lisää.
  • Mahdollisuuden arjen ja työn yhteensovittamiseen mukautetulla työajalla ja etätyön keinoin.
  • Työterveyspainotteisen työterveydenhuollon.
  • Työmatkat ruuhkaa vastaan pääkaupunkiseudulta junalla tai autolla. Työpisteet sijaitsevat isojen valta- ja moottoriteiden varrella, meillä on myös mahdollisuus leasing-autonkäyttöetuun sekä sähkö- ja polkupyöräetuun.
  • Keusoten henkilöstöetuudet kulttuuri-, liikunta- ja hierontaetu (E-passi, 200 €/vuosi). Edullisemmat hinnat hyvinvointialueen kuntien liikuntapaikkoihin (esim. uimahallit ja niiden kuntosalit).
  • Muistamiset pidempiaikaisissa työsuhteissa sekä suurissa merkkipäivissä.

Tutustu Keusoten työpaikkoihin sekä palkkoihimme osoitteessa keusote.fi/rekry.

Mahdollistamme työntekijöille heidän itsensä näköisen työuran.
Minkälaisen työuran Sinä haluaisit?