Siirry sisältöön

Eläkeläisenä työelämässä: Kokemuksia rokottamisen parissa

Eläkeläisenä työelämässä, Maija Löppösen kokemuksia rokottamisen parissa.

Eläkeikä ei välttämättä tarkoita työelämästä täysin vetäytymistä. Monille eläkeläisille työskentely tarjoaa mahdollisuuden pysyä aktiivisena, säilyttää yhteyden yhteiskuntaan ja nauttia uusista kokemuksista. Tämä pätee erityisesti terveydenhuollon alalla, missä ammattitaito ja kokemus ovat kysyttyjä resursseja.

Maija Löppönen, kokenut terveydenhoitaja on yksi niistä eläkeläisistä, jotka ovat jatkaneet työskentelyä eläkkeelle siirtymisestä huolimatta. Vaikka Maijan virallinen eläkkeelle jäämisvuosi oli vuonna 2019, on Maija palannut työn äärelle Keusoteen.

Työn monipuolisuus, mahdollisuus liikkua laajalla alueella ja tutustua uusiin työtapoihin sekä erilaisiin ihmisiin yllätti myönteisesti.

Maija työskenteli Keusoten rokotustiimissä kolmen kuukauden jakson. Yksi merkittävä syy Maijalle jatkaa työelämässä, lisätulojen lisäksi, oli mahdollisuus säilyttää kontakti ihmisiin ja hyödyntää omaa osaamistaan. Rokottaminen tehtävänä on Maijalle mieluista ja palkitsevaa. Työn monipuolisuus, mahdollisuus liikkua laajalla alueella ja tutustua uusiin työtapoihin sekä erilaisiin ihmisiin yllätti Maijan myönteisesti.

“Eläkeläisenä työskentely on erilaista. Voin itse päättää, milloin työskentelen ja miten pitkän jakson. Toisaalta jaksamiseen auttaa myös se, että tietää, milloin saa jatkaa taas eläkepäiviään ja nauttia hitaista aamuista”, naurahtaa Maija Löppönen.

“Kannustan lämpimästi muitakin eläkeläisiä harkitsemaan työelämässä pysymistä ja uusien mahdollisuuksien hyödyntämistä eläkeiässä”, toteaa Maija Löppönen.

Työskentely Keusotessa tarjosi Maijalle mahdollisuuden jakaa omaa osaamistaan ja kokemustaan nuoremmille työntekijöille sekä tuoda uusia näkökulmia työyhteisöön. Hän kannustaakin muita eläkeläisiä harkitsemaan työskentelyä uudelleen, sillä kysyntää erilaisissa työpaikoissa on runsaasti, ja monet työyhteisöt hyötyvät eläkeläisten vuosikymmenten kokemuksesta ja ammattitaidosta. Tämä näkyy myös Keusotessa, jossa arvostetaan suuresti tällaista panosta työelämään.

“Koin, että Keusoten rokotuksista vastaava esimies Hanna Hyytiäinen arvosti meitä eläkeläisiä. Hän kannusti meitä palautteen ja ideoiden antamiseen työn kehittämiseksi. Me eläkeläiset osaamme katsoa työtä monesta näkökulmasta vuosien kokemuksella. Kannustan lämpimästi muitakin eläkeläisiä harkitsemaan työelämässä pysymistä ja uusien mahdollisuuksien hyödyntämistä eläkeiässä”, toteaa Löppönen.

Kiinnostuitko työskentelymahdollisuuksista Keusotella?

Tarjoamme eri pituisia keikkatöitä oman sijaisvälitysyksikkömme kautta. Ota rohkeasti yhteyttä, ja katsotaan sinulle sopiva työ Keusotella.