Siirry sisältöön

Arviointi- ja kotikuntoutuspalvelu (Arki)

Arviointi- ja kotikuntoutuspalvelu on matalan kynnyksen palvelu ja tarkoitettu kaiken ikäisille asiakkaille, joiden kyky selviytyä arjesta on heikentynyt, esimerkiksi itsestä huolehtiminen on vaikeutunut tai fyysinen, psyykkinen tai sosiaalinen toimintakyky on alentunut.

Tavoitteena on onnistunut kotiutuminen ja turvallinen kotona asuminen. Ensisijaisesti palvelu on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät pysty itse tai saattajan turvin hakeutumaan terveydenhuollon avopalveluihin.

Toimi näin

Jos toimintakykysi tai pärjäämisesi arjessa itsenäisesti heikentyy, ole yhteydessä Asiakasohjaukseen arvion tekemiseksi. Myös omainen voi olla yhteydessä arvion tekemiseksi.

Mikäli arvioinnin perusteella katsotaan, että tarvitset kotona toteutettavaa palvelua, toimitetaan tietosi Arviointi- ja kotikuntoutuspalveluun. Palvelusta ollaan sinuun yhteydessä ja sovitaan ensikäynti.

Arviointi- ja kotikuntoutuspalvelun päättyessä saat ohjeet kuntoutuksen jatkamiseen. Sinut voidaan ohjata kuntouttavaan ryhmätoimintaan avopalveluihin, kolmannen sektorin ryhmiin tai omatoimiseen harjoitteluun kotona tai esimerkiksi kuntosalilla. Tarvittaessa käynnistetään tukipalveluita kotona pärjäämisesi tueksi (esimerkiksi ateriapalvelut) ja/tai sinut ohjataan kotihoidon palveluiden piiriin.

Asiakasohjaus

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät kykene asioimaan avopalveluissa. Palveluun ohjaudutaan sote-ammattilaisen arvion perusteella.

Huomioitahan, että jos kykenet asioimaan avopalveluissa, olethan yhteydessä suoraan kyseisiin palveluihin. Avopalveluita ovat mm. apuvälinepalvelu, fysioterapia, toimintaterapia ja lääkärien ja hoitajien vastaanottopalvelut.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksullinen 18 vuotta täyttäneille. Katso palveluhinnasto sivuiltamme Asiakasmaksut. Hinnasto löytyy kohdasta Kuntoutus ja terapiat / Arviointi- ja kotikuntoutuspalvelut.

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue