Siirry sisältöön

Fysioterapia aikuisille

Fysioterapiasta saat apua, jos vamma tai sairaus vaikeuttaa selviytymistäsi päivittäisistä toiminnoista. Fysioterapeutti arvioi ja ratkaisee yhdessä kanssasi liikkeeseen ja liikkumiseen liittyviä ongelmia. Käytettäviä menetelmiä ovat mm. tutkiminen, terapeuttinen harjoittelu, kehon liikkeen- ja asennonhallinnan ja ryhdin ohjaus sekä yksilöllisen harjoitusohjelman laatiminen. Fysioterapia toteutetaan vastaanotolla, etävastaanottona, terveyskeskussairaalassa, kotikäynteinä tai ryhmässä.

Toimi näin

Fysioterapeutit toimivat osana moniammatillista hoitotiimiä. Ole yhteydessä omaan hoitovastaavaasi sekä kiireellisissä että kiireettömissä asioissa. Jos sinulla ei ole hoitovastaavaa, soita vastaanottopalveluiden puhelinasiointiin. Vaihtoehtoisesti täytä oirearvion Omaolo-palvelussa. Fysioterapiaan et tarvitse lähetettä.

Fysioterapeutin suoravastaanotto

Äkillisissä tuki- ja liikuntaelinoireissa sinut voidaan ohjata hoidontarpeen arviosi perusteella fysioterapeutin suoravastaanotolle. Suoravastaanoton fysioterapeutit ovat saaneet lisäkoulutuksen tutkimuksen tekemiseen sekä kipua lievittävien ja liikkumista helpottavien ohjeiden antamiseen. Tarvittaessa sinut ohjataan lääkärin vastaanotolle.

Omaolon tuki- ja liikuntaelinvaivojen oirearvio

Omaolon oirearviot auttavat arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Tarvittaessa voit jättää Omaolossa yhteydenottopyynnön terveydenhuollon ammattilaiselle, mikä edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Omaolon tuki- ja liikuntaelinvaivojen oirearviot

Omaolossa on käytössä seuraavat tuki- ja liikuntaelinvaivojen oirearviot:

  • Alaselkäkipu tai -vamma: Tee tämä oirearvio, jos sinulla on pitkittynyttä ja/tai tavallisesta poikkeavaa tai alaraajaan säteilevää kipua alaselässä. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että alaselkäsi on kipeytynyt itsestään tai vamman seurauksena. Kipu voi säteillä alaraajaan. Raajassa voi olla myös puutumista tai voiman heikkoutta.
  • Olkapään kipu, jäykkyys tai vamma: Tee tämä oirearvio, jos olkapääsi on kipeä, jäykkä tai siihen on sattunut vamma. Jos taas kipu on aiheutunut äkillisen tapaturman seurauksena, hakeudu hoitoon pikaisesti.
  • Polven oire tai vamma: Tee tämä oirearvio, jos polvesi on kipeä, jäykkä, tai siihen on kohdistunut vamma. Polvesi voi olla esimerkiksi turvonnut, et pysty liikuttamaan sitä normaalisti tai polvessasi on häiritsevää kipua tai se pettää alta.

Etäkuntoutuspalvelut

Etäpalveluita on saatavilla kaikissa kuntoutuspalveluissa. Toivomme, että asiakkaat lähtisivät rohkeasti niitä kokeilemaan. Etäkuntoutusta annetaan soveltuvasti sekä puhelimessa että videovälitteisesti. Etäkuntoutus on rinnastettavissa vastaanotolla tapahtuvaan kuntoutukseen, josta peritään 18 vuotta täyttäneiltä normaali käyntimaksu.

Videovälitteisessä etäkuntoutuspalvelussa käytämme Teams-sovellusta, joka täyttää tietosuojalain mukaiset vaatimukset. Asiakkaalta sovelluksen käyttö edellyttää internetin käyttömahdollisuutta ja tietokonetta, tablettia tai puhelinta, jossa on video- ja äänitoimintojen käyttömahdollisuus. Sovellus on asiakkaalle turvallinen ja helppo käyttää.

Vastaanottoajan tarkistaminen ja peruminen

Tee vastaanottoajan peruminen viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 15. Perumattomasta ajasta peritään 18 vuotta täyttäneiltä hinnaston mukainen maksu. Tarkista tai peru varattu vastaanottoaika OmaKeusote asioinnissa. Vaihtoehtoisesti peru aika jättämällä ääniviesti p. 019 226 0205 (24 h). Voit varata uuden ajan perutun tilalle yhteydenottolomakkeella.

Palvelujen maksullisuus

Palvelu on maksullinen 18 vuotta täyttäneille. Perumattomasta ajasta peritään maksu. Katso palveluhinnasto sivuiltamme Asiakasmaksut.

Puhelinasiointi hoitovastaavan kanssa

Hoitovastaavien puhelinnumerot löydät sivultamme Lääkärin tai hoitajan vastaanotto.

Puhelinasiointi

Fysioterapian vastaanottoajan peruutus (aikuiset)

Palveluajat

Kuvaus

Puhelinnumero on tarkoitettu fysioterapian vastaanottoaikojen peruutukseen. Jätä viesti peruutuksesta vastaajaan.

Maksullisuus

Puhelusta veloitetaan normaali paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu.

Palveluajat
  • Aina avoinna

Vastaanottopalveluiden puhelinasiointi

Palveluajat

Kuvaus

Puhelinpalvelu palvelee arkisin klo 8-16. Muina aikoina kiireellisen hoidon tarpeessa soita Päivystysapuun p. 116117.

Maksullisuus

Puhelusta veloitetaan normaali paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu.

Palveluajat
  • Maanantai 8:00 - 16:00
  • Tiistai 8:00 - 16:00
  • Keskiviikko 8:00 - 16:00
  • Torstai 8:00 - 16:00
  • Perjantai 8:00 - 16:00

Palvelupaikat