Siirry sisältöön

Fysioterapia aikuisille

Fysioterapiasta saat apua, mikäli vamma tai sairaus vaikeuttaa selviytymistäsi päivittäisistä toiminnoista. Fysioterapeutti arvioi ja ratkaisee yhdessä kanssasi liikkeeseen ja liikkumiseen liittyviä ongelmia.

Fysioterapian menetelmiä ovat mm. tutkiminen, terapeuttinen harjoittelu, kehon liikkeen- ja asennonhallinnan ja ryhdin ohjaus sekä yksilöllisen harjoitusohjelman laatiminen. Fysioterapia toteutetaan vastaanotolla, etävastaanottona, terveyskeskussairaalassa, kotikäynteinä tai ryhmässä.

Toimi näin

Fysioterapiaan et tarvitse lähetettä.

Nurmijärvi

Kiireettömissä asioissa ole yhteydessä fysioterapiaan puhelimitse.

Järvenpää, Hyvinkää, Mäntsälä, Pornainen ja Tuusula

Fysioterapeutit toimivat osana moniammatillista hoitotiimiä. Ole yhteydessä hoitovastaavaasi. Katso myös sivulta kohta Hoitovastaavan tiedustelu ja yhteystiedot.

Vastaanottoajan peruutus ja perumattoman ajan maksu

Muistathan tarvittaessa peruuttaa varatun ajan viimeistään edellisenä päivänä klo 15. Tee peruutus sähköisellä lomakkeella tai soittamalla fysioterapian puhelinasiointiin. Peruutuksen voit jättää kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden. Perumattomasta ajasta peritään maksu 51,50 €.

Äkilliset tuki- ja liikuntaelinoireet

Mikäli sinulla on äkillisiä tuki- ja liikuntaelinkipuja, ole yhteydessä hoitovastaavaasi. Äkillisissä tuki- ja liikuntaelinoireissa voit hoidontarpeen arviosi perusteella ohjautua suoraan fysioterapeutin suoravastaanotolle. Suoravastaanoton fysioterapeutit ovat saaneet lisäkoulutuksen tutkimuksen tekemiseen sekä kipua lievittävien ja liikkumista helpottavien ohjeiden antamiseen. Tarvittaessa sinut ohjataan lääkärin vastaanotolle. Katso tarkemmat ohjeet myös virka-ajan ulkopuoliseen asiointiin sivulta Kiireellinen hoito.

Hoitovastaavan tiedustelu ja yhteystiedot

Hoitovastaavien yhteystiedot löydät verkkosivuiltamme kohdasta Lääkärin ja hoitajan vastaanotto. Mikäli sinulla ei ole vielä nimettyä hoitovastaavaa, voit kysellä sitä soittamalla Lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluiden keskitettyyn puhelinpalveluun.

Etäkuntoutuspalvelut

Etäpalveluita on saatavilla kaikissa kuntoutuspalveluissa. Toivomme, että asiakkaat lähtisivät rohkeasti niitä kokeilemaan. Etäkuntoutusta annetaan soveltuvasti sekä puhelimessa että videovälitteisesti. Etäkuntoutus on rinnastettavissa vastaanotolla tapahtuvaan kuntoutukseen, josta peritään 18 vuotta täyttäneiltä normaali käyntimaksu.

Videovälitteisessä etäkuntoutuspalvelussa käytämme Teams-sovellusta, joka täyttää tietosuojalain mukaiset vaatimukset. Asiakkaalta sovelluksen käyttö edellyttää internetin käyttömahdollisuutta ja tietokonetta, tablettia tai puhelinta, jossa on video- ja äänitoimintojen käyttömahdollisuus. Sovellus on asiakkaalle turvallinen ja helppo käyttää.

Palvelujen maksullisuus

Palvelu on maksullinen. Perumattomasta ajasta peritään maksu. Palveluhinnastomme lisätietoineen löytyy sivulta Asiakasmaksut.

Puhelinasiointi

Fysioterapian puhelinasiointi (aikuiset)

Palveluajat

Kuvaus

Puhelinasiointi on tarkoitettu Nurmijärven asiakkaille. Muiden kuntien asiakkaita pyydetään olemaan yhteydessä hoitovastaavaansa.

Mikäli sinulla ei ole vielä nimetty hoitovastaavaa, voit soittaa Keskitettyyn puhelinpalveluun, lääkärin ja hoitajan vastaanottopalvelut.

Palveluajat
  • Maanantai 9:00 - 10:00
  • Keskiviikko 9:00 - 10:00
  • Perjantai 9:00 - 10:00

Keskitetty puhelinpalvelu, lääkärin ja hoitajan vastaanottopalvelut

Palveluajat

Kuvaus

Asioithan arkisin klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin vain kiireellisissä asioissa.

Palveluajat
  • Maanantai 8:00 - 20:00
  • Tiistai 8:00 - 20:00
  • Keskiviikko 8:00 - 20:00
  • Torstai 8:00 - 20:00
  • Perjantai 8:00 - 20:00
  • Lauantai 8:00 - 20:00
  • Sunnuntai 8:00 - 20:00

Palvelupaikat

Palvelusta vastaa

Keusote