Siirry sisältöön

Toimintaterapia aikuisille

Toimintaterapiassa arvioimme, ohjaamme ja neuvomme sinua erilaisissa toiminnoissa. Toimintaterapiaa on saatavilla vastaanotolla, osastolla ja omassa lähiympäristössä, esimerkiksi kotonasi. Oleellista on toimintaterapeutin ja asiakkaan välinen toiminta, sekä yhteistyö omaisten ja terveydenhuollon muiden ammattilaisten kanssa.

Toimintaterapian keinoja asiakkaan toimintamahdollisuuksien parantamiseksi ovat esimerkiksi:

  • päivittäisten toimintojen arviointi ja ohjaus
  • käden toimintojen arviointi ja kuntoutus
  • apuvälineiden tarpeen arviointi, hankinta ja käytön opetus
  • asunnonmuutostöiden tarpeen arviointi ja suunnittelu
  • ohjaus, neuvonta ja konsultaatio

Toimintaterapiasta lainataan pienapuvälineitä kuten pukeutumisen ja ruuanlaiton apuvälineitä. Apuvälinelainaamosta lainattavia apuvälineitä ovat esimerkiksi liikkumisen ja hygienian apuvälineet.

Toimi näin

Toimintaterapiaan et tarvitse lähetettä. Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköisen yhteydenottolomakkeen kautta. Tarvittaessa myös läheisesi voi olla meihin yhteydessä puolestasi.

Terveysongelmissa, jotka edellyttävät hoidon tarpeen arviointia samana päivänä, ota yhteyttä lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluihin.

Vastaanottoajan tarkistaminen ja peruminen

Tee vastaanottoajan peruminen viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 15. Perumattomasta ajasta peritään 18 vuotta täyttäneiltä hinnaston mukainen maksu. Tarkista tai peru varattu vastaanottoaika OmaKeusote asioinnissa. Vaihtoehtoisesti soita puhelinasiointiimme. Voit varata uuden ajan perutun tilalle yhteydenottolomakkeella.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksullinen 18 vuotta täyttäneille. Perumattomasta ajasta peritään maksu. Katso palveluhinnasto sivuiltamme Asiakasmaksut.

Etäkuntoutuspalvelut

Etäpalveluita on saatavilla kaikissa kuntoutuspalveluissa. Toivomme, että asiakkaat lähtisivät rohkeasti niitä kokeilemaan. Etäkuntoutusta annetaan soveltuvasti sekä puhelimessa että videovälitteisesti. Etäkuntoutus on rinnastettavissa vastaanotolla tapahtuvaan kuntoutukseen, josta peritään 18 vuotta täyttäneiltä normaali käyntimaksu.

Videovälitteisessä etäkuntoutuspalvelussa käytämme Teams-sovellusta, joka täyttää tietosuojalain mukaiset vaatimukset. Asiakkaalta sovelluksen käyttö edellyttää internetin käyttömahdollisuutta ja tietokonetta, tablettia tai puhelinta, jossa on video- ja äänitoimintojen käyttömahdollisuus. Sovellus on asiakkaalle turvallinen ja helppo käyttää.

Puhelinasiointi

Toimintaterapian puhelinasiointi (aikuiset)

Palveluajat

Kuvaus

Käytössämme on takaisinsoittopalvelu. Soittamalla numeroomme puhelinnumerosi tallentuu automaattisesti ja soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian, mutta viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa.

Numeroon ei ole mahdollisuutta jättää ääniviestiä.

Maksullisuus

Puhelusta veloitetaan normaali paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu.

Palveluajat
  • Aina avoinna

Palvelupaikat