Siirry sisältöön

Toimintaterapia aikuisille

Toimintaterapiassa arvioimme, ohjaamme ja neuvomme sinua erilaisissa toiminnoissa. Toimintaterapiaa on saatavilla vastaanotolla, osastolla ja omassa lähiympäristössä, esimerkiksi kotonasi. Oleellista on toimintaterapeutin ja asiakkaan välinen toiminta, sekä yhteistyö omaisten ja terveydenhuollon muiden ammattilaisten kanssa.

Toimintaterapian keinoja asiakkaan toimintamahdollisuuksien parantamiseksi ovat esimerkiksi:

  • päivittäisten toimintojen arviointi ja ohjaus
  • käden toimintojen arviointi ja kuntoutus
  • apuvälineiden tarpeen arviointi, hankinta ja käytön opetus
  • asunnonmuutostöiden tarpeen arviointi ja suunnittelu
  • ohjaus, neuvonta ja konsultaatio

Toimi näin

Toimintaterapiaan et tarvitse lähetettä. Tarvittaessa myös läheisesi voi olla meihin yhteydessä puolestasi.

Hyvinkää, Järvenpää ja Nurmijärvi

Ota yhteyttä puhelimitse tai Nettipalvelu 24/7:n kautta.

Mäntsälä, Pornainen ja Tuusula

Toimintaterapeutit toimivat osana moniammatillista hoitotiimiä. Ole yhteydessä hoitovastaavaasi. Katso myös sivulta kohta Hoitovastaavan tiedustelu ja yhteystiedot.

Vastaanottoajan peruutus ja peruuttamattoman ajan maksu

Muistathan tarvittaessa peruuttaa varatun ajan viimeistään edellisenä päivänä klo 15. Tee peruutus soittamalla toimintaterapian keskitettyyn ajanvaraukseen ja neuvontaan. Peruutuksen voit jättää kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden. Peruuttamattomasta ajasta peritään maksu 50,80 €.

Hoitovastaavan tiedustelu ja yhteystiedot

Hoitovastaavien yhteystiedot löydät verkkosivuiltamme kohdasta Lääkärin ja hoitajan vastaanotto. Mikäli sinulla ei ole vielä nimettyä hoitovastaavaa, voit kysellä sitä Nettipalvelu 24/7:n kautta tai soittamalla Lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluiden keskitettyyn puhelinpalveluun.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksullinen. Aikuisten toimintaterapian käyntimaksu on 11,40 €.

Etäkuntoutuspalvelut

Etäpalveluita on saatavilla kaikissa kuntoutuspalveluissa. Toivomme, että asiakkaat lähtisivät rohkeasti niitä kokeilemaan. Etäkuntoutusta annetaan soveltuvasti sekä puhelimessa että videovälitteisesti. Etäkuntoutus on rinnastettavissa vastaanotolla tapahtuvaan kuntoutukseen, josta peritään 18 vuotta täyttäneiltä normaali asiakasmaksu 11,40€.

Videovälitteisessä etäkuntoutuspalvelussa käytämme Teams-sovellusta, joka täyttää tietosuojalain mukaiset vaatimukset. Asiakkaalta sovelluksen käyttö edellyttää internetin käyttömahdollisuutta ja tietokonetta, tablettia tai puhelinta, jossa on video- ja äänitoimintojen käyttömahdollisuus. Sovellus on asiakkaalle turvallinen ja helppo käyttää.

Puhelinasiointi

Palvelupaikat

Palvelusta vastaa

Keusote