Siirry sisältöön

Järvenpään ehkäisyneuvolassa käyttöön Omaolon Muu yhteydenotto -toiminto

Kuvassa nainen, jolla on farkkuhousujen takataskussa e-pillerilista ja kondomipakkaus.

Järvenpään ehkäisyneuvolassa on otettu käyttöön Omaolo.fi-palvelun Muu yhteydenotto -toiminto. Tätä kautta asiakkaat voivat lähettää viestejä ehkäisyyn liittyvissä kiireettömissä asioissa.

Mäntsälän ja Pornaisten ehkäisyneuvoloissa syksyllä 2023 onnistuneesti toteutetun pilotin pohjalta palvelua on nyt päätetty laajentaa myös muihin Keusoten kuntiin porrastetusti.

Viestien lähettäminen onnistuu Omaolon “Muu yhteydenotto” -sivulla, ja palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista tietoturvan takaamiseksi. Palvelussa voi asioida omissa tai alle 15-vuotiaan lapsensa asioissa. Palvelun kautta lähetetyt viestit käsitellään ehkäisyneuvoloissa 1–7 päivän kuluessa.

– Saimme hyviä kokemuksia Mäntsälän ja Pornaisten ehkäisyneuvoloissa aiemmin toteutetusta pilotista. Omaolon ”Muu yhteydenotto” -toiminto on tavoittanut hyvin eri ikäryhmät, yhteydenottoja on tullut 13-64-vuotiailta. Yhteydenottoihin on pystytty vastaamaan hyvin määräajassa, ja viestintä asiakkaiden kanssa on ollut sujuvaa, kertoo Keusoten neuvolapalvelujen esihenkilö Sonja Peura.

Keusoten ehkäisyneuvolat palvelevat jatkossakin myös puhelimitse (takaisinsoittopalvelu).

Lisätietoja:


Aiheeseen liittyvät palvelut