Siirry sisältöön

Oima-järjestelmä käyttöön omais- ja perhehoitajille

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella otetaan keväällä 2024 käyttöön Oima-järjestelmä omais- ja perhehoidon sopimuksenhallintaan, hoito- ja työaikojen ilmoittamiseen ja maksatukseen. Tämä helpottaa ja yksinkertaistaa omais- ja perhehoitajien, tukihenkilöiden ja tukiperheiden hoitoaikojen ja kulujen ilmoittamista, sopimustietojen seuraamista sekä palkkioiden maksatusten seurantaa.

Oima on reaaliaikainen ja helppokäyttöinen. Nykyisen hitaan ja työlään manuaalisen paperityön ja sähköpostiketjujen sijaan Oima kokoaa työn ja tiedon yhteen tietoturvalliseen paikkaan reaaliajassa. Omais- ja perhehoitaja voi esimerkiksi helposti ilmoittaa käyttämänsä vapaavuorokaudet ja seurata käytettävissä olevien vapaavuorokausien määrää. Sijaisomaishoitaja puolestaan voi tehdä ilmoituksia tekemistään hoitovuorokausista.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella Oima-järjestelmä tulee käyttöön porrastetusti keväällä 2024 seuraavasti:

  • 30.4. maksetaan huhtikuun kiinteät kuukausipalkkiolliset korvaukset Oima-järjestelmän avulla.
  • 31.5. maksetaan huhtikuun vuorokausi- ja tuntipalkkiolliset korvaukset ja toteutuneet kulukorvaukset Oima-järjestelmän avulla.

Oima-järjestelmän koulutukset

Keusote järjestää järjestelmän käyttöön opastavia koulutustilaisuuksia omais- ja perhehoitajille ja tukihenkilöille. Tervetuloa tutustumaan Oiman käyttöön!

Tilaisuudet järjestetään verkossa Teamsin kautta ja ne tallennetaan. Tallenteet löydät tilaisuuksien jälkeen Keusoten verkkosivuilta omaishoidon ja perhehoidon omilta sivuilta.

Tilaisuudessa on mahdollisuus kysyä järjestäjiltä kirjallisesti kysymyksiä.

Käyttökoulutukset hoitajille

Koulutus vakituisille omaishoitajille

Koulutus vakituisille perhehoitajille

Koulutus Keusoten sijaisomaishoitajille

Koulutus lyhytaikaisille (vrk-palkkiollisille) perhehoitajille

Koulutus tukihenkilöille

Mikä muuttuu?

Oimassa voit ilmoittaa helposti hoitoajat ja kulutiedot sähköisesti Minun Oima -palvelun kautta sen sijaan, että tietoja toimitetaan sähköpostilla, kirjeellä, postitse tai paikan päällä asioimalla.

Palvelussa näet ajantasaisen sopimustilanteen sekä vapaiden kertymän.

Mitä minun tarvitsee tehdä?

Keusote ilmoittaa omais- ja perhehoitajalle sekä tukihenkilöille, kun voit luoda käyttäjätilin:

Kun luot tilisi, tunnistaudut palveluun vahvalla tunnistautumisella (verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne). Tilin luontiin tarvitset toimivan henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen. Jatkossa käytät luomaasi tunnusta ilmoittaessasi hoitoaikoja ja kuluja tai seuratessasi vapaiden kertymää Oima-palvelussa.

Mikäli sinulla ei ole käytettävissä vahvan tunnistautumisen menetelmää (verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne), voit edelleen toimittaa toteutuneet hoitoajat ja kulutiedot sähköpostitse tai postitse Keusotelle.

Ohjeet Oiman käyttöön

Helpot ohjeet Oiman käyttöön löydät Oiman Omais- ja perhehoidon tuki -sivustolta: