Siirry sisältöön

Hyrylän oikomishoidon palvelut siirtyvät Järvenpään JUSTiin kevään aikana

Hammaslääkäri ja suuhygienisti hoitavat asiakasta

Etelä-Tuusulan (Hyrylän) hammashoitolan oikomishoidon palveluja siirtyy Järvenpään hammashoitolaan JUSTiin kevään 2024 aikana. Järjestelyllä turvaamme, että asiakkaamme saavat tarvitsemansa oikomishoidon erikoishammaslääkäritasoiset palvelut valtakunnallisesta työntekijävajeesta huolimatta.

Muutos koskee vain Hyrylän oikomishoitoa ja on osa laajempaa Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen verkostosuunnitelmaa, jota toimeenpannaan asteittain lähivuosien aikana. Hyvinkään Keskushammashoitolan, Klaukkalan terveysaseman hammashoitolan ja Mäntsälän hammashoitolan oikomishoidon palvelut jatkuvat ennallaan.

Hyrylän oikomishoidon palvelut jatkuvat saumattomasti JUSTissa

Hyrylän hammashoitolan oikomishoidon palvelut jatkuvat saumattomasti Järvenpään hammashoitolassa. Asiakkaille, joilla on oikomishoito kesken Hyrylässä, lähetetään kotiin ajanvarauskirje. Uusille Hyrylän hammashoitolan oikomishoidon asiakkaille annetaan vastaanottoaika Järvenpään hammashoitolaan.

Järvenpään hammashoitola sijaitsee Järvenpään uudella sosiaali- ja terveysasemalla (JUST) osoitteessa Lääkärinkuja 1. Sisäänkäynti tapahtuu pääovesta. Hammashoitolan tilat sijaitsevat 3. kerroksessa.

Palvelujen verkostosuunnitelma turvaa tulevaisuuden palvelut

Hyvinvointialueen palvelujen verkostosuunnitelma hyväksyttiin aluevaltuuston kokouksessa 25.1.2024. Suunnitelman avulla vastaamme valtion edellyttämiin sotereformin vaateisiin, hillitsemme kustannusten kasvua ja vastaamme henkilöstön saatavuuden haasteisiin. Tavoitteena on rahoitushaasteista huolimatta parantaa palveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta sekä varmistaa, että asiakas saa oikeaa palvelua oikea-aikaisesti.

Palvelujen verkostosuunnitelma rakentuu vahvasti alueellisten palvelujen varaan. Pienille asiakasryhmille suunnattuja ammatillista erityisosaamista edellyttäviä vaativia palveluja sekä erikoislaitteistoa ja tutkimuslaitteistoa keskitetään palveluiltaan laajempiin sote-keskuksiin. Oikomishoito ja perusterveydenhuollon tasoinen erikoishammashoito ovat osa näitä keskitettäviä palveluita. Perustason suun terveydenhuollon palvelut ovat jatkossakin saatavissa sote-keskuksissa ja sote-yksiköistä. Lähipalvelujen saatavuus varmistetaan mm. palvelusetelien avulla.

Lisätietoja:

Aiheeseen liittyvät palvelut