Siirry sisältöön

Lastensuojeluilmoitus

Tee lastensuojeluilmoitus, kun sinulla on huoli lapsen hyvinvoinnista. Voit tehdä ilmoituksen tällä sähköisellä lomakkeella. Ilmoitukset käsitellään viimeistään seitsemän arkipäivän aikana. Kiireellisissä tilanteissa ota yhteyttä puhelimitse sosiaalipäivystykseen.

Ennen lastensuojeluilmoituksen tekoa voi aina konsultoida puhelimitse sosiaalipäivystystä, jos ilmoituksen tekemisestä nousee kysyttävää.

Sosiaalipäivystys p. 019 226 0400. Aukioloajat arkisin ma−to 8−15 ja perjantai sekä arkipyhien aatot 8−13. Aukioloaikojen ulkopuolella Keski-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys puh. 019 711 0721

Lastensuojeluilmoitus tehdään, kun on huoli lapsen hyvinvoinnista esimerkiksi silloin, kun kyseessä on:

  • Lapseen kohdistuva pahoinpitely tai sen epäily
  • Lapsen hoidon laiminlyönti
  • Perheväkivalta
  • Lapsen/vanhemman päihteiden käyttö
  • Lapsen rikollisuus
  • Lapsen käyttäytyminen on normaalista poikkeavaa, esimerkiksi hyvin vetäytyvää, apaattista tai yliagressiivista


Lastensuojeluilmoituksen tekeminen on tarpeen siksi, että lapsiin kohdistuvat laiminlyönnit, heitä uhkaavat vaarat tai heitteillejättö voitaisiin havaita mahdollisimman varhain ja auttaa lasta sekä perhettä. Lastensuojelun tarkoitus on turvata lapsen etua ja tukea perhettä tilanteissa, joissa omin voimin on vaikea selvitä.

Sähköposti

Verkkosivu

Palvelupaikasta saatavilla olevat palvelut

Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystys huolehtii ihmisistä, kun tilanne vaatii kiireellistä ja välttämätöntä apua sosiaalisissa hätä- ja kriisitilanteissa.