Siirry sisältöön

Ajankohtaista työnantajamallissa

HA-keskuksen asiakastiedotteet ja tulevat tapahtumat

Tältä sivulta löydät HA-keskuksen ajankohtaiset asiakastiedotteet sekä tiedon tulevista tapahtumista.

Muuta ajankohtaista

HUOM! Suojatun sähköpostin käytössä tilapäinen häiriö (8.3.2024)

Keusoten suojatun sähköpostin käytössä on tällä hetkellä tilapäinen häiriö, eivätkä turvapostin kautta lähetetyt viestit tule perille. Ongelmaa korjataan parhaillaan.

HA-keskuksen puhelinnumero vaihtuu 1.4.2024

 • 1.4.2024 alkaen HA-keskuksen uusi numero on 019 226 0422
 • Samalla HA-keskuksen nykyinen puhelinnumero (050 497 2730) poistuu käytöstä 
 • Uuden puhelinnumeron käyttöönoton myötä voit jättää HA-keskukselle takaisinsoittopyynnön, jos puheluusi ei vastata tai linja on varattu 
 • Puhelinnumeron vaihtuminen ei vaikuta puheluiden hintaan eikä HA-keskuksen palveluihin tai palveluaikoihin 

Henkilökohtaisen avun työnantajien työvoimatarpeiden kartoitus

Henkilökohtaisen avun keskuksella on verkkosivuillaan lomake, jonka kautta avustajan työtä etsivät henkilöt voivat ilmoittaa HA-keskukselle kiinnostuksestaan toimia työnantajamallissa avustajina. Ajatuksena on, että HA-keskus välittää näiden henkilöiden yhteystietoja työnantajille, joilla on tarve löytää itselleen avustaja. Tämän vuoksi kartoitamme nyt työnantajien työvoimatarpeita.

 • Mikäli etsit itsellesi avustajaa (kokoaikaista, osa-aikaista tai sijaista vakituiselle avustajallesi), voit ilmoittaa siitä HA-keskukselle kartoituskyselyn kautta
 • Kyselyyn ei tarvitse vastata, jos sinulla ei tällä hetkellä ole tarvetta löytää itsellesi avustajaa
 • Voit vastata kyselyyn sähköisesti alla olevan linkin kautta

Kartoituskyselyyn antamiesi tietojen perusteella henkilökohtaisen avun keskus voi välittää sinulle kohdennetusti sellaisten henkilöiden yhteystietoja, jotka ovat ilmoittaneet kiinnostuksestaan toimia avustajana työnantajamallissa. Huomioithan, että tällöinkin vastaat itse avustajan rekrytoinnista, palkkaamisesta ja hänen soveltuvuutensa arvioinnista tarjoamaasi työhön.

Keusoten sähköinen opaskirja henkilökohtaisen avun työnantajille julkaistu

Keusoten opaskirja työnantajamallin asiakkaille on nyt valmistunut. Vammaispalvelulain uudistukseen liittyvät epävarmuudet pitkittivät oppaan julkaisua alkuperäisestä suunnitelmasta. Samasta syystä johtuen opas julkaistaan toistaiseksi vain sähköisessä muodossa.

Toivomme, että henkilökohtaisen avun työnantajat saavat oppaasta tukea ja apua tarvitsemiinsa kysymyksiin. Muistattehan myös, että HA-keskuksen puoleen voitte matalalla kynnyksellä kääntyä kaikissa mieltänne askarruttavissa työnantajamallin asioissa!

Työnantajamallin kehittämisehdotukset

Kuulemme mielellämme työnantajamallin asiakkaiden ehdotuksia siitä, miten työnantajamallia, sen käytäntöjä ja osa-alueita voitaisiin kehittää entistä toimivammiksi. Tätä varten olemme luoneet sähköisen lomakkeen, jonka kautta oman kehitysehdotuksen jättäminen olisi mahdollisimman helppoa.

Pysyvä linkki kehittämisehdotuksen jättämiseen löytyy oheiselta HA-keskuksen verkkosivulta, kohdasta “Työnantajamallin kehittämisehdotukset”:

Tulevat tapahtumat

Työnantajien vertaistapaaminen 31.1.24

Lämpimästi tervetuloa henkilökohtaisen avun työnantajien vertaistapaamiseen, joka järjestetään Teamsin välityksellä keskiviikkona 31.1.2024 klo 17–18.30!

Vertaistapaamisissa sinulla on mahdollisuus keskustella työnantajana toimimisesta ja sen erilaisista kysymyksistä muiden työnantajien kanssa ja saada sitä kautta tukea omaan työnantajuuteesi. Tapaamissa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Jokainen osallistuja päättää itse, minkä verran ja miltä osin haluaa jakaa henkilökohtaisia kokemuksiaan muiden kanssa. 

Ilmoittaudu oheisesta linkistä mukaan viimeistään 30.1.24. HUOM! Ilmoittautumisen yhteydessä voit äänestää tai ehdottaa omaa tapaamisen aihetta.

Poikkeukselliset palveluajat

HA-keskus palvelee 3.6.–11.8.2024 arkisin klo 9–12. Puheluihin ja soittopyyntöihin vastaamisessa voi kesäaikana olla viivettä. 

Yhteystiedot

Palveluajat

 • Maanantai 9:00 – 15:00
 • Tiistai 9:00 – 15:00
 • Keskiviikko 9:00 – 15:00
 • Torstai 9:00 – 15:00
 • Perjantai 9:00 – 15:00

Kesän palveluajat

HA-keskus palvelee 3.6.–11.8.2024 arkisin klo 9–12. Puheluihin ja soittopyyntöihin vastaamisessa voi tuolloin olla viivettä.