Siirry sisältöön

Ajankohtaista työnantajamallissa

HA-keskuksen asiakastiedotteet ja tulevat tapahtumat

Tältä sivulta löydät HA-keskuksen ajankohtaiset asiakastiedotteet sekä tiedon tulevista tapahtumista.

Muuta ajankohtaista

Henkilökohtaisen avun työnantajien työvoimatarpeiden kartoitus

Henkilökohtaisen avun keskuksella on verkkosivuillaan lomake, jonka kautta avustajan työtä etsivät henkilöt voivat ilmoittaa HA-keskukselle kiinnostuksestaan toimia työnantajamallissa avustajina. Ajatuksena on, että HA-keskus välittää näiden henkilöiden yhteystietoja työnantajille, joilla on tarve löytää itselleen avustaja. Tämän vuoksi kartoitamme nyt työnantajien työvoimatarpeita.

 • Mikäli etsit itsellesi avustajaa (kokoaikaista, osa-aikaista tai sijaista vakituiselle avustajallesi), voit ilmoittaa siitä HA-keskukselle kartoituskyselyn kautta
 • Kyselyyn ei tarvitse vastata, jos sinulla ei tällä hetkellä ole tarvetta löytää itsellesi avustajaa
 • Voit vastata kyselyyn sähköisesti alla olevan linkin kautta tai kirjepostitse viikolla 39 työnantajamallin asiakkaille lähetettävällä paperilomakkeella

Kartoituskyselyyn antamiesi tietojen perusteella henkilökohtaisen avun keskus voi välittää sinulle kohdennetusti sellaisten henkilöiden yhteystietoja, jotka ovat ilmoittaneet kiinnostuksestaan toimia avustajana työnantajamallissa. Huomioithan, että tällöinkin vastaat itse avustajan rekrytoinnista, palkkaamisesta ja hänen soveltuvuutensa arvioinnista tarjoamaasi työhön.

Keusoten sähköinen opaskirja henkilökohtaisen avun työnantajille julkaistu

Keusoten opaskirja työnantajamallin asiakkaille on nyt valmistunut. Vammaispalvelulain uudistukseen liittyvät epävarmuudet pitkittivät oppaan julkaisua alkuperäisestä suunnitelmasta. Samasta syystä johtuen opas julkaistaan toistaiseksi vain sähköisessä muodossa.

Toivomme, että henkilökohtaisen avun työnantajat saavat oppaasta tukea ja apua tarvitsemiinsa kysymyksiin. Muistattehan myös, että HA-keskuksen puoleen voitte matalalla kynnyksellä kääntyä kaikissa mieltänne askarruttavissa työnantajamallin asioissa!

Työnantajamallin kehittämisehdotukset

Kuulemme mielellämme työnantajamallin asiakkaiden ehdotuksia siitä, miten työnantajamallia, sen käytäntöjä ja osa-alueita voitaisiin kehittää entistä toimivammiksi. Tätä varten olemme luoneet sähköisen lomakkeen, jonka kautta oman kehitysehdotuksen jättäminen olisi mahdollisimman helppoa.

Pysyvä linkki kehittämisehdotuksen jättämiseen löytyy oheiselta HA-keskuksen verkkosivulta, kohdasta “Työnantajamallin kehittämisehdotukset”:

Tulevat tapahtumat ja poikkeukselliset palveluajat

Heta-liiton kaikille avoin webinaari työsuhteiden päättämisestä 7.12.23

Heta-liitto järjestää 7.12.23 klo 13.30-16.00 kaikille avoimen HetaHelp-webinaarin teemalla työsuhteen kipukohdat ja työsuhteen päättäminen henkilökohtaisessa avussa.

Webinaarissa käsitellään työsuhteen päättämisen edellytyksiä esimerkiksi luvattomien poissaolojen, työvelvoitteen laiminlyönnin ja sopimattoman käyttäytymisen tilanteissa. Webinaarissa käydään läpi myös alan oikeustapauksia, eli nyt on hyvä mahdollisuus syventää tietoja aihepiiristä.

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Voit ilmoittautua webinaariin Heta-liiton verkkosivuilta seuraavan linkin kautta:  

Tervetuloa työnantajien vertaistapaamiseen 29.11.23!

 • Aika: keskiviikko 29.11.23 klo 17–18.30
 • Paikka: Teamsin välityksellä (ilmoittautumisen jälkeen saat linkin tapahtumaan sähköpostitse)
 • Aihe: Vuorovaikutus ja puheeksi ottaminen työsuhteissa
 • Aiheen alustus: Henkilökohtaisen avun työnantaja Marja-Leena Kaskinen

Ensimmäisessä vertaistapaamisessa keskustellaan vuorovaikutuksesta ja haastavien asioiden puheeksi ottamisesta henkilökohtaisen avun työsuhteissa. Aiheeseen johdattelee henkilökohtaisen avun työnantaja Marja-Leena Kaskinen.

Työnantajamallissa avun käyttäjä on avustajansa työnantaja, ja työsuhteessa häneltä edellytetään sen mukaista toimintaa. Kuten kaikissa työsuhteissa myös työnantajamallissa voi tulla vastaan tilanteita, jotka vaativat työnantajalta rohkeutta ottaa asioita puheeksi, mutta myös kykyä tehdä se rakentavalla tavalla. Harvalla työnantajalla on kokemusta työsuhteiden johtamisesta henkilökohtaisen avun ulkopuolella – minkä vuoksi yhteinen keskustelu, kokemusten vaihto ja hyvät vinkit aiheesta voivatkin olla tervetulleita!

Kutsu 24.10.23 webinaariin: Miten työnantaja ja työntekijä yhdessä voivat rakentaa sujuvaa arkea?

 • Aika: 24.10.2023 klo 10-11
 • Paikka: Verkko-webinaari
 • Tilaisuuden järjestäjät: Sijaismaksajapalvelu Oima ja Työeläkeyhtiö Varma

Oima järjesti viime keväänä kiertueen, jonka aikana kohdattiin henkilökohtaisen avun työnantajia ja työntekijöitä. Kiertueella keskusteltiin rohkeasti resilienssistä, huonoista päivistä, luottamisesta, neuvottelutaidoista ja siitä, miten työnantajan ja avustajan suhde on vastavuoroinen.

Tiistaina 24. lokakuuta Oima ja Varma järjestävät kaikille avoimen webinaarin teemalla ”Mikä rakentaa henkilökohtaisen avun sujuvaa arkea”, johon on koottu kevään kiertueen parhaat palat. Tavoitteena on päästä keskusteluissa yksi askel eteenpäin, kiteyttää hyvän työnantajuuden avainasioita ja löytää uusia näkökulmia.

Tilaisuuden vetävät työnohjaaja Jarmo Tiri Ratkaisutoimisto Aamupäivä Oy:stä ja työkykyjohtamisen kehityspäällikkö Jyri Juusti Varmalta, keskusteluun osallistuu paikan päällä myös muutamia henkilökohtaisen avun työnantajia.

Ilmoittaudu webinaariin ma 23.10. klo 12.00 mennessä. Osallistumislinkki tilaisuuteen lähetetään sähköpostiisi 23.10.23.

Työnantajien verkostoitumistapaaminen rekrytointiasioissa

Asiakasraadin aloitteen pohjalta HA-keskus järjestää myös toimintaa, joka mahdollistaa työnantajien keskinäisen verkostoitumisen avustajien rekrytointiasioissa. Tämän tarkoituksena olisi, että työnantajat voisivat yhdessä HA-keskuksen kanssa suunnitella keinoja rekrytoinnin edistämiseksi (esim. rekrytointitapahtumiin osallistuminen tai niiden järjestäminen) ja tarvittaessa tehdä paikkakuntakohtaista yhteisrekrytointia. Keskinäinen verkostoituminen voisi mahdollistaa myös sen, että pieniä avustustunteja tarjoavat työnantajat voisivat yhdessä tarjota yksittäiselle avustajalle enemmän työtunteja, mikä saattaisi osaltaan helpottaa avustajien löytämistä. 

Ilmoittaudu mukaan työnantajien verkostoitumistapaamiseen ti 10.10.23 klo 17-18.30!

Järjestämme ensimmäisen työnantajien verkostoitumistapaamisen Teams-tapaamisena tiistaina 10.10.23 klo 17–18.30. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille Keusoten henkilökohtaisen avun työnantajille, jotka ovat kiinnostuneita verkostoitumaan muiden työnantajien kanssa avustajien rekrytointiin liittyvissä asioissa.  

Ensimmäisen verkostoitumistapaamisen tarkoituksena on keskustella siitä, millaisia muotoja työnantajien keskinäinen ja HA-keskuksen kanssa tehtävä yhteistyö rekrytointiasioissa voisi saada.  

Voit ilmoittautua verkostoitumistapaamiseen ma 9.10.2023 mennessä oheisen ilmoittautumislinkin kautta:

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Henkilökohtaisen avun työnantajien vertaistuellisen toiminnan käynnistäminen

Työnantajamallin asiakasraadissa käydyissä keskusteluissa on tullut selkeästi esiin tarve työnantajien vertaistuelliseen toimintaan Keusoten alueella. Ajatuksenamme onkin nyt ryhtyä yhdessä työnantajien kanssa suunnittelemaan ja organisoimaan vertaistoimintaa työnantajille. 

Vertaistuellisia toimintoja ja tapahtumia on tarkoitus rakentaa työnantajien tarpeiden ja näkemysten mukaisesti, ja ne voivat olla esimerkiksi säännöllisesti toteutuvia Teams-tapaamisia erilaisten teemojen äärellä tai paikkakuntakohtaisia tapaamisia. HA-keskus osallistuu tapaamisten organisoimiseen, tiedottaa työnantajia niistä ja tarjoaa työnantajille mahdollisuuksia myös omaehtoisen vertaistuellisen toiminnan järjestämiseen. 

Ilmoittaudu mukaan suunnittelutapaamiseen 3.10.2023 klo 17-18.30!

Nyt haluamme kutsua sinut mukaan suunnittelemaan työnantajien vertaistoimintaa Keusoten alueelle!  

Olet lämpimästi tervetullut ensimmäiseen tapaamiseen mukaan, mikäli kaipaat vertaistukea työnantajana toimimiseen ja/tai haluat vaikuttaa siihen, millaisia vertaistuen muotoja lähdemme yhdessä luomaan.  

Ensimmäinen suunnittelutapaaminen järjestetään Teams-tapaamisena ti 3.10.23 klo 17–18.30. Voit ilmoittautua tapaamiseen ma 2.10.23 mennessä oheisen ilmoittautumislinkin kautta:

Tervetuloa mukaan!

Henkilökohtaisen avun työnantajien verkkokurssi syyskuussa – ilmoittautuminen on päättynyt

Keusote on mukana järjestämässä henkilökohtaisten avustajien työnantajille suunnattua verkkokurssia, jonka tarkoituksena on tarjota työkaluja hyvään työnantajuuteen sekä mahdollisuuksia vertaistukeen ja ajatustenvaihtoon muiden työnantajien kanssa.

Verkkokurssi muodostuu neljästä eri tapaamiskerrasta (Microsoft Teamsin kautta), jossa kussakin on oma teemansa:

 • Startti ke 6.9. klo 16-17
 • Verkkotapaaminen ke 13.9. klo 16-17.30
 • Verkkotapaaminen ke 20.9. klo 16-17.30
 • Verkkotapaaminen ke 27.9. klo 16-17.30

Kurssilla käsitellään seuraavia aiheita:

 • Minä työnantajana
 • Roolit henkilökohtaisessa avussa
 • Rekrytointi ja perehdytys
 • Pulmat ja ristiriitatilanteet
 • Sujuva arki ja sen johtaminen
 • Turvallinen ja terveellinen työpaikka

Verkkokurssi on maksuton, mutta siihen osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Kurssille tulee ilmoittautua 22.8.2023 mennessä.

Lue kurssista lisää seuraavasta esitteestä. Esitteen kautta pääset ilmoittautumaan verkkokurssille, mutta erillinen ilmoittautumislinkki löytyy myös alta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Korona-suojavarusteiden jakelu

Keusoten henkilöstön laajasta maskivelvoitteesta on luovuttu koronapotilaiden vähennyttyä ja influenssaepidemian huipun mentyä ohi. Uusien maskiohjeiden myötä korona-suojavarusteiden jakelu henkilökohtaisen avun työnantajille on lopetettu.

Yhteystiedot

Palveluajat

 • Maanantai 9:00 – 15:00
 • Tiistai 9:00 – 15:00
 • Keskiviikko 9:00 – 15:00
 • Torstai 9:00 – 15:00
 • Perjantai 9:00 – 15:00

Poikkeukset palveluajoissa