Siirry sisältöön

TKI-ekosysteemin kehittäminen

Esiselvityshankkeessa kehitimme sosiaali- ja terveydenhuollon tuottavuutta ja vaikuttavuutta TKI-ekosysteemin avulla.

Keusoten strategisena tavoitteena on rakentaa ja uudistaa sosiaali- ja terveyspalveluita TKI-ekosysteemissä. Keski-Uudenmaa sote-kuntayhtymän TKI-ekosysteemi-hanke oli Uudenmaan liiton innovaatiorahaston rahoittama ja se toimi aloituksena TKI-ekosysteemin rakentamiselle. Hanke oli tarkoitus toteuttaa 15.9.2019-30.4.2020 välisenä aikana, mutta korona-pandemian käynnistyessä hankeaika jatkui 30.9.2020 saakka.

Tavoitteet

  • TKI tulee organisoida rakenteelliseksi osaksi uusien sote-keskusten toimintaa.
  • Keski-Uusimaa (yhdessä mahdollisten kumppanien kanssa) on pilotti, jossa kehitetään uusiin sote-keskuksiin skaalattava TKI-toimintamallia.
  • Sosiaali- ja terveysalan tutkimus pystytään integroimaan toisiinsa nykyistä paremmin. Laadulliset ja empiiriset aineistot tuottavat yhdistettynä sovellettavaa, kansainvälisesti korkeatasoista tutkimusta. Soten TKI-ekosysteemille rakennetaan toimiva digitaalinen alusta.

Tulokset

Kehitimme hankkeessa Keusoten TKI-toiminnan kokonaisuutta, joka kattaa toimijat, toiminta-edellytykset ja tulokset. Tavoitteemme pitkällä aikavälillä on integroida TKI-toiminta käytäntöön siten, että palveluiden vaikuttavuus ja kustannustehokkuus kehittyisivät jatkuvasti. Laajan yhteistyöverkoston avulla pyrimme olemaan edelläkävijä sote-palvelujen ratkaisujen ja innovaatioiden kehittäjänä. Tämän esiselvityshankkeen tuloksia hyödynnetään tulevaisuuden sote-keskus -hankkeessa.

TKI-ekosysteemin toiminnan kokonaisuudet

  • Toimijat: sote-organisaatiot, asiakkaat ja potilaat, tutkimus, koulutus ja palveluntuottaja yhteisöt, innovaattorit ja innovaatioyritykset
  • Toimintaedellytykset: TKI-alusta, geneerinen yhteistyön malli, tutkimusprosessi, tietojohtaminen
  • Tulokset: palvelujen vaikuttavuus ja tuottavuus paranevat, oikealla tiedolla johtaminen ja päättäminen vahvistuvat

Hankkeen loppuraportti