Siirry sisältöön

Ongelmana alkoholi ja lääkkeet

Liian alkoholin- tai lääkkeidenkäytön aiheuttamiin ongelmiin voit hakea apua verkosta, omahoitoryhmistä tai päihdepalveluista.

Liian alkoholin- tai lääkkeidenkäytön aiheuttamiin ongelmiin voi hakea apua verkosta, omahoitoryhmistä tai päihdepalveluista. Apua on hyvä hakea, jos tuntuu ettei pärjää asian kanssa itse, omat voimat eivät riitä tai haluaisi parantaa omaa tilannettaan. Myös läheiset voivat hakea apua.

Päihdepalvelut tarjoavat apua, tukea, neuvoja sekä hoitoa ja hoitoonohjausta. Palvelut ovat saatavilla ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta, tilanteen ja kiireellisyyden mukaan.

Päihdepalvelut tarjoavat muun muassa:

  • Neuvontaa
  • Hoidontarpeen arviointia
  • Katkaisu- ja vieroitushoitoa (avokatkot ja laitosvieroitukset)
  • Riippuvuusongelman hoitoa yksilö-, pari- tai ryhmäterapian avulla
  • Laitoskuntoutusta tarpeen mukaan
  • Verkkoterapiaa tarpeen mukaan
  • Palveluihin hakeutuminen ajanvarauksella tai päivystysaikana ilman ajanvarausta

Avokatkohoitoa alkoholin vieroitusoireisiin saat joko terveysasemalta tai päivystyksestä.

Vieroitus

Päihdevieroitus auttaa asiakkaita katkaisemaan päihteiden käytön ja hallitsemaan vieroitusoireet. Laitosvieroitushoito on tarkoitettu asiakkaille, joille päihdevieroitus avohoidossa ei ole riittävä. Päihdekuntoutus on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat vaativaa apua päihdeongelmasta toipumiseen.

Kuntoutus ja hoito

Päihdehoito auttaa asiakkaita kuntoutumaan riippuvuudesta sekä parantaa päihteetöntä toimintakykyä ja elämänhallintaa. Päihdepalveluissa pyritään löytämään asiakkaan kanssa keinot selviytyä arkielämässä ilman päihteitä. Mikäli avopalvelut ja verkkokuntoutus eivät riitä, voidaan asiakas ohjata sopivaan laitoskuntoutukseen.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän mielenterveys- ja päihdepalveluihin saat yhteyden asiakasohjauksen kautta.