Siirry sisältöön

Kiinnostaako sinua vertaispalveluohjaajana toimiminen?

Mainos Kettuluuta-vertaispalveluohjauskoulutuksesta.

Vertaispalveluohjaaja on koulutettu vapaaehtoinen, joka opastaa ja neuvoo asukkaita virastoasioinnin viidakossa. Vertaispalveluohjaaja, eli Kettuluuta auttaa löytämään oikeat palvelut, täyttämään hakemuksia ja voi olla mukana tapaamisella.

Kettuluuta-toiminta pohjautuu Fattaluuta-toimintaan, jota on Stop Huumeille ry:n toimesta järjestetty Helsingissä jo yli 10 vuotta. Kettuluuta-vertaispalveluohjaajat ovat perehtyneet erityisesti Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen palveluihin ja palvelevat laajasti kaikkia asiakasryhmiä. Ensimmäinen Kettuluuta-koulutus järjestettiin Järvenpäässä syksyllä 2023 ja jatkossa koulutuksia on tarkoitus järjestää kaksi kertaa vuodessa. Koulutuksesta vastaa Keski-Uudenmaan vertais- ja kokemusasiantuntijatoiminnan tuki Werkko ry yhdessä Keusoten ja Stop Huumeille ry:n kanssa.

Ilmoittaudu mukaan

Seuraava koulutus alkaa tiistaina 3.9.2024 ja jatkuu joulukuun puoleenväliin saakka. Koulutuspäivät ovat joka viikko tiistaisin ja torstaisin n. klo 11–15. Koulutuspaikkana toimii pääosin Werkkola Järvenpäässä, lisäksi vierailuja eri kohteisiin ja yhteisluentoja etäyhteydellä Fattaluuta-koulutettavien kanssa.

Kettuluuta-vertaispalveluohjaajakoulutukseen voi hakea hyvin matalalla kynnyksellä, eikä hakemus vielä velvoita sitoutumaan koulutukseen. Koulutus on maksuton, ja siihen valitaan noin 10 osallistujaa hakemusten ja haastatteluiden perusteella. Koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on omakohtaista kokemusta palveluiden käytöstä ja halua jakaa osaamistaan vapaaehtoisena vertaispalveluohjaajana Keski-Uudellamaalla.

Koulutuksessa käsitellään keskeisimpiä sosiaali- ja terveyspalveluita, niihin hakeutumista ja vapaaehtoisena toimimisen periaatteita. Koulutuksen aikana pääset myös harjoittelemaan vertaispalveluohjaajana päivystämistä Keusoten eri toimipisteissä.

Haku koulutukseen on nyt auki Werkko ry:n sivuilla. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkin löydät Werkko ry:n sivuilta. Ilmoittautuminen sulkeutuu sopivien osallistujien löydyttyä.

Lisätietoja

Hanna Koppelomäki, hankepäällikkö (Werkko ry)
050 3662114
hanna.koppelomaki@werkkory.fi

Inka Pulkkinen, hankekoordinaattori (Keusote
inka.pulkkinen@keusote.fi

Werkko ry:n logo.

Kettuluuta-koulutukset ovat Keusotessa osa Kestävä kasvu -hanketta, jonka rahoittaa Euroopan unionin kertaluontoinen elpymisväline (NextGenerationEU). Werkko ry:n osalta toiminnan rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Euroopan Unionin kertaluontoisen elpymisvälineen logo.