Siirry sisältöön

Lähdössä matkalle? Hyödynnä uutta digitaalista matkailuterveyden esitietolomaketta lääkitysten ja rokotusten suunnittelussa

Oletko suunnittelemassa ulkomaanmatkaa? Matkalle valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin selvittämällä omat aiemmin saadut rokotteet esimerkiksi rokotuskortista tai Omakannasta. Joidenkin rokotteiden perussarjan antamisen tarvittava aika voi olla useita kuukausia. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) Matkailijan terveysoppaasta voit helposti tarkistaa maakohtaiset suositukset resepteille ja rokotteille.

Yhteydenotossa rokotuspalveluihin voit hyödyntää uutta digitaalista matkailuterveyden esitietolomaketta. Digilomakkeen rinnalla säilyy mahdollisuus asioida puhelimitse.

Digitaalisen matkustusterveyden esitietolomake sujuvoittaa matkalle tarvittavien lääkkeiden ja rokotteiden hankintaa 

Sujuvimmin voit ottaa yhteyttä Keusoten rokotuspalveluihin täyttämällä Rokotuspalvelut-sivultamme löytyvän digitaalisen matkailuterveyden esitietolomakkeen. Esitietolomakkeella voit kertoa tiedot tulevasta matkakohteestasi, terveydentilastasi sekä matkaa varten tarvitsemistasi resepteistä ja rokotteista.  

Voit täyttää lomakkeen milloin vain ja miettiä vastauksia lomakkeen kysymyksiin rauhassa. Hyvin täytetty lomake varmistaa, että kaikki asian käsittelyyn tarpeelliset asiat ovat ammattilaisen tiedossa. Näin palvelu on sujuvampaa ja turvallisempaa.  

Matkailuterveyden esitietolomakkeen täyttäminen edellyttää vahvaa tunnistautumista mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksillasi. Voit liittää lomakkeellesi tiedot samalle matkalle lähtevistä alle 12-vuotiaista huollettavistasi.  

Yli 12-vuotiaiden lastesi ja muiden henkilöiden osalta tarvitset puolesta-asiointisopimuksen. Vaihtoehtoisesti he voivat täyttää oman lomakkeen käyttäen henkilökohtaista vahvaa tunnistautumistaan. Tarvittaessa voitte asioida myös puhelimitse. Lue lisää aiheesta sivultamme Puolesta-asiointi

Saat tarvittavat reseptit rokotteita ja lääkkeitä varten – Ota apteekista ostamasi rokote mukaan rokotuskäynnille

Laadimme lomakkeella antamiesi tietojen perusteella suunnitelman matkakohteeseen vaadittavista ja suositelluista rokotuksista. Olemme sinuun tarvittaessa yhteydessä puhelimitse viikon sisällä lomakkeen täyttämisestä mahdollisia lisätietoja varten.

Kun suunnitelma rokotuksista ja lääkkeistä on hyväksytty meillä Keusotessa, laadimme sinulle tarvittavat reseptit ja varaamme tarvittaessa rokotusajan rokotuspisteellemme (JUST, Hyvinkää, Nurmijärvi kk, Mäntsälä tai Hyrylä). Reseptit määräämme jokaiselle matkustajalle henkilökohtaisesti.

Maksulliset rokotteet asiakas ostaa apteekista ja tuo ne mukanaan rokotuskäynnille. Esitietolomakkeen käsittely ja rokotuskäynti ovat sinulle maksuttomia.

Jos digitaalisen matkustusterveyden esitietolomakkeen käyttö ei ole sinulle jostain syystä mahdollista, voit ottaa yhteyttä puhelimitse Keusoten Rokotuspalveluihin 019 2260 665 (arkisin klo 8-16). Soitamme sinulle takaisin viikon kuluessa.

Yleisimmät lääkkeet ja rokotteet, joita matkustaessa tarvitaan: 

 • Hepatiitti A (omakustanteinen matkailuun liittyen)   
 • Hepatiitti B (omakustanteinen matkailuun liittyen)   
 • Malariaestolääkitys (omakustanteinen)   
 • Keltakuume, sis. kansainvälinen todistus rokotuksesta (omakustanteinen)   
 • Meningokokki, sis. kansainvälinen todistus rokotuksesta (omakustanteinen)   
 • Kurkkumätä-jäykkäkouristus, dT (maksuton)   
 • MPR: Tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko (maksuton)   
 • Polio (maksuton)   
 • Japanin aivotulehdus (omakustanteinen)   
 • Kolera (omakustanteinen)   
 • Lavantauti (omakustanteinen)   
 • Rabies eli vesikauhu (omakustanteinen matkailuun liittyen)   
 • Puutiaisaivotulehdus (omakustanteinen)   
 • Influenssa, vain influenssakautena (maksuton riskiryhmäläisille/lähipiirille, muille omakustanteinen) 
 • Korona (maksuton) 

Lisätietoja:

Aiheeseen liittyvät palvelut