Siirry sisältöön

Puolesta-asiointi

Puolesta-asioinnilla tarkoitetaan toimintaa, jossa henkilö hoitaa asioita toisen henkilön puolesta. Sosiaali- ja terveydenhuollossa puolesta-asiointi perustuu huoltajuuteen, tiedonsaantioikeuteen, valtakirjaan tai edunvalvontaan.

Sopimus puolesta-asioinnista Keusoten terveyspalveluissa

Tarvitset puolesta-asiointisopimuksen, jos haluat asioida Keusoten terveyspalveluissa:

  • 12-17-vuotiaan puolesta sähköisissä palveluissa
  • yli 18-vuotiaan puolesta sähköisissä palveluissa ja/tai terveyspalveluissa

Molempien osapuolten tulee hyväksyä, täyttää ja allekirjoittaa oheinen sopimus. Palauta lomake asiakkaan terveysasemalle. Osoitetiedot löydät etusivuiltamme kohdasta Löydä etsimäsi toimipiste ja sen yhteystiedot. Puolesta-asiointi on voimassa automaattisesti kaksi vuotta tai sopimuksessa merkityn ajan. Asiakas tai puolesta-asioija voi halutessaan päättää sopimuksen milloin tahansa toimittamalla vapaamuotoisen kirjallisen ilmoituksen asiakkaan terveysasemalle.

Puolesta-asiointi muissa terveyspalveluissa

Kyseinen terveyspalveluiden puolesta-asiointisopimus koskee vain asiointia Keusoten palveluissa. Terveyspalveluihin liittyvä puolesta-asiointi muissa palveluissa saattaa edellyttää erillisiä valtuutuksia.

Omakanta

Puolesta-asiointi Omakanta-palvelussa edellyttää sähköistä valtuutusta Suomi.fi-valtuutuksissa. Tällöin puolesta asioiva voi esimerkiksi katsella Kanta-palveluun tallennettuja terveystietoja ja reseptejä sekä pyytää reseptin uusimista. Lue lisää Kanta.fi-palvelun sivuilta.