Siirry sisältöön

Työkokeilusta rohkeutta mennä eteenpäin

Merkonomiksi valmistunut Miro Kauppinen löysi työvalmentajan avulla antoisan työkokeilupaikan Keusotesta. Syksy 2021 vierähti tärkeänä lisäapuna Keusoten osto- ja myyntilaskutiimiä.

Kuvituskuva. Unsplash

– Eihän työpaikan etsiminen ole vaikeaa, mutta löytäminen on melko hankalaa. Työvalmentajan kanssa se on ollut kyllä mukavaa,

Miro Kauppinen kertoo.

Kauppinen valmistui merkonomiksi vuonna 2020. Hän on ollut innokas siirtymään opiskeluista työelämään ja ottanut mielellään myös apua vastaan. Harjoittelu- ja työkokeilupaikkoja on etsitty yhdessä Keusoten työvalmentaja Heli Laurilan kanssa.

– Ehkä vähän kärjistetysti voisi sanoa, että monessa paikassa arvostettiin sitä, että Miro on vastikään valmistunut, mutta työkokemusta olisi samaan aikaan saanut olla kymmenen vuotta. Korona-aika ja etätyösuositukset eivät tietenkään helpottaneet paikan löytymistä, kun monessa paikassa ohjaaja ei olisi ollut läsnä,

Laurila kuvailee työnhakua.

Kauppinen kertoo, että työvalmentaja on osannut auttaa hyvin erilaisissa paperihommissa, kun hän on tiennyt, mitä lomakkeita lähetetään mihinkin osoitteeseen. Hyötyä on lisäksi ollut verkostoista, ja kontaktien avulla Kauppisen työkokeilupaikka lopulta löytyikin.

– Heli tunsi minun alaltani henkilön, joka suositteli ottamaan yhteyttä Keusoten osto- ja myyntilaskutiimiin,

Kauppinen kertoo.

Työkokeilu palkitsee sekä työntekijän että työnantajan

Työkokeilu on monelle vastavalmistuneelle erinomainen työkokemuksen avaus. Sekä nuori itse että työvalmentaja saavat arvokasta kokemusta siitä, millainen työ sopii juuri hänelle ja millaisia asioita työssä tulee huomioida. Kauppinen esimerkiksi toivoo, että tulevillakin työpaikoilla huomioitaisiin Keusoten tavoin työntekijän tarpeet. Näkövamman takia hyvät työvälineet ovat Kauppiselle tärkeitä.

– Toivoisin, että tulevillakin työpaikoilla olisi erillinen monitori, ettei olisi pelkkä läppäri, etenkään sellainen postikortin kokoinen,

Kauppinen kiteyttää.

Kauppinen viihtyi Keusoten osto- ja myyntilaskutiimissä erinomaisesti ja koki kuuluvansa porukkaan hyvin. Kollegat ovat samaa mieltä:

– Miro oli iso apu meidän tiimissämme. Hän osoittautui oikeaksi piristysruiskeeksi: asenne oli kohdillaan ja hän keksi hienolla tavalla luovia ratkaisuja työn tekemiseen,

kertovat laskentasihteerit Sauli Ruottu ja Saila Poutanen.

Kauppinen toivoo, että voi jatkossakin tehdä toimistotyötä, mutta on omien sanojensa mukaan valmis muuhunkin, jos oman alan töitä ei löydy. Keusoten osto- ja myyntilaskutiimissä puolestaan toivotaan, että työnantajat tarjoavat rohkeasti työkokeilu- ja harjoittelupaikkoja.

– Niiden myötä saa erittäin tärkeää käytännön kokemusta alasta sekä rohkaisua mennä kohti uusia haasteita,

tiimistä kerrotaan.

Keski-Uudenmaan Työkykyhanke

Alkuvuonna 2021 käynnistyneessä Keski-Uudenmaan Työkykyhankkeessa edistetään keskiuusmaalaisten osatyökykyisten ja pitkäaikaistyöttömien työ- ja toimintakykyä, työllistymisen edellytyksiä ja osallisuutta. Hanke jakautuu kahteen toimenpidekokonaisuuteen, joista toisessa kehitetään työkyvyn tuen palveluita ja toisessa tuetun työllistymisen menetelmiä.

Keski-Uudenmaan Työkykyhanke on osa valtakunnallista Työkykyohjelmaa. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö.