Siirry sisältöön

Varhaiskasvatuksen henkilöstölle

Sivulta löydät kootusti varhaiskasvatuksen henkilöstölle suunnattua materiaalia.

Lapsiperheiden neuvonta ja ohjaus

Palvelussa tarjoamme myös konsultaatiota ammattilaisille. Voit keskustella asiastasi ammattilaisen kanssa. Saat neuvontaa ja ohjausta tilanteesi ratkaisemiseksi tai ohjeita tarvittaviin palveluihin hakeutumisessa. Ammattilainen arvioi myös tilanteesi kiireellisyyden ja jatkotoimenpiteet sovitaan aina tilanteen mukaan. Tarkemmat ohjeet ja lisätiedot löydät Lapsiperheiden neuvonnan ja ohjauksen sivuilta.

Lääkehoitosuunnitelma

Lääkehoitosuunnitelman tarkoituksena on yhtenäistää varhaiskasvatuksen lääkehoidon käytäntöjä Keusoten alueella, varmistaa riittävä lääkehoidon osaaminen ja selkeyttää lääkehoidon vastuita varhaiskasvatuspalvelujen osalta. Suunnitelman ohjeet sekä periaatteet koskevat kunnan varhaiskasvatuksen julkisia ja yksityisiä toimintayksiköitä. Suunnitelma on laadittu yhteistyössä Keusoten ja alueen varhaiskasvatuspalvelujen kanssa. Se perustuu Sosiaali- ja terveysministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Valviran ohjeistukseen.
Lääkehoitosuunnitelmaan liittyvät kysymykset ja lisätietopyynnöt voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen farmasianasiantuntijapalvelut@keusote.fi

Suositus toimintaterapiaan

Toimintaterapiassa arvioimme, ohjaamme ja neuvomme lapsen erilaisissa toiminnoissa. Toimintaterapiaa annetaan vastaanotolla ja lapsen lähiympäristössä, kotona tai esimerkiksi päiväkodissa. Mikäli havaitsette varhaiskasvatuksessa lapsella hankaluuksia, joissa hän voisi hyötyä toimintaterapiasta, täyttäkää oheinen lomake.

Toimintaterapian lomake

Jos havaitsette lapsella hankaluutta yhdellä osa-alueella, olkaa yhteydessä toimintaterapiaan konsultaatiota varten. Jos taas havaitsette lapsella hankaluutta useammalla osa-alueella, ohjatkaa lapsi toimintaterapia-arvioon.

Lisätietoja löydät toimintaterapian sivulta.

Suositus puheterapiaan

Mikäli varhaiskasvatus toimii suosittelevana tahona lapsen puheterapialle, voi vanhempi ottaa yhteyttä puheterapiaan joko sähköisellä yhteydenottolomakkeella ja neuvolan kautta. On suositeltavaa, että varhaiskasvatus täyttää Varhaiskasvatuksen havaintoja puheterapeutille -lomakkeen.

Puheterapian lomake

Lomakkeella pyydetään kuvailemaan lasta ja lapsen toimintaa. Lomakkeen voi palauttaa puheterapiapalveluihin esimerkiksi postitse tai huoltajien kautta.

Lisätietoja löydät puheterapian sivulta.