Siirry sisältöön

Nuori, älä jää yksin! 

Viisi nuorta seisoo rannalla ja nauraa toisiinsa tukeutuen.

Ottaako päähän? Pelottaako tai huolestuttaako? Erilaiset huolet ja murheet kuuluvat meidän jokaisen elämään, mutta niistä ei tarvitse selviytyä yksin – hae matalalla kynnyksellä tukea ja apua.

Nuoruus on parhaimmillaan ihanaa kasvamisen ja itsensä löytämisen aikaa, mutta toisaalta nopea kehitys ja muutokset aiheuttavat myös epävarmuutta. Vastuun sekä arjen vaatimuksien ja odotuksien lisääntyminen voi aiheuttaa myös huolta. Onkin normaalia, että nuorena mielessä on innostavien unelmien lisäksi myös monia vastaamattomia kysymyksiä ja huolia. 

Jokainen nuori on oma yksilönsä, jolla on oma elämänpolkunsa kuljettavana. Kaikille meille yhteistä on kuitenkin riittävän tuen ja huolenpidon tarve. Onkin tärkeää, ettet jää murehtimaan mahdollisia murheita yksin, vaan haet matalalla kynnyksellä apua. Mikään murhe tai ongelma ei ole liian pieni tai liian suuri avun pyytämiseen. 

Keusoten verkkosivuilla on Tukea nuorten arkeen -kokonaisuus, josta löytyy palveluita, verkkosivustoja ja yhteystietoja, joiden kautta nuori tai nuoren läheinen voi saada tukea ja apua esimerkiksi mielenterveyteen, seksuaaliterveyteen, päihteisiin tai kiusaamiseen liittyvissä asioissa. Sivulla on sekä Keusoten että järjestöjen ja kuntien palveluita. 

Keusote järjesti marraskuussa 2023 puntaroivan asukaspaneelin, jossa noin 40 Keusoten alueen asukasta kokoontui ideoimaan, miten lasten ja nuorten mielen hyvinvointia voisi tukea. Yhtenä keinona panelistit ehdottivat, että Keusote pyrkii aiempaa paremmin tavoittamaan lapset ja nuoret. Tämä viestintäkampanja on yksi keinoista tavoittaa alueemme lapset ja nuoret entistä paremmin. Viestintäkampanja jatkuu syksyllä 2024. 

Nuori, ottaako päähän? Pelottaako tai huolestuttaako? Älä jää huoliesi kanssa yksin, tukea ja apua on tarjolla! Tutustu nyt Tukea nuorten arkeen -sivuumme!  Kuvassa hymyileviä nuoria sekä Keusoten logo ja Next Generation EU -logo.