Siirry sisältöön

Koronarokotteen tehosteannoksia aletaan antaa syys-lokakuussa

Henkilölle pistetään koronarokote.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) aloittaa koronarokotteen tehosteannosten antamisen syys-lokakuussa 2024 THL:n suosituksen mukaisesti.

Syystalven tehosteena on yksi rokoteannos JN.1-koronarokotetta. Tätä rokotetta ei ole vielä Suomessa eikä hyvinvointialueilla. Rokottamisella pyritään ehkäisemään koronasta johtuvia sairaalahoitoja ja kuolemia.

Kausi-influenssarokotteiden odotetaan saapuvan lokakuussa, jolloin niitä voitaisiin antaa samalla vastaanottokäynnillä koronarokotteiden kanssa lokakuusta eteenpäin.

Tehosteannokset alkusyksystä 2024 alkaen

Tehosteannokset syyskuusta 2024 alkaen:

  • Ikääntyneiden hoitokodeissa tai säännöllisessä järjestetyssä kotihoidossa olevat henkilöt: Ikääntyneiden asumispalvelun asiakkaat saavat rokotteen asumispalveluyksikössä. Keusote rokottaa säännöllisen kotihoidon asiakkaansa.
  • Kaikki 80 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat sekä kaikenikäiset voimakkaasti immuunipuutteiset. Keusote aloittaa tämän ryhmän rokotukset rokotuspisteillä syyskuussa 2024.
  • Koronarokotteen syyskuussa saaville annetaan influenssarokote eri käynnillä lokakuussa.

Tehosteannokset lokakuun 2024 alkupuolella:

  • Kaikki 75–79-vuotiaat: Koronarokotukset rokotuspisteillä lokakuun alkupuolelta alkaen. Influenssarokotteen saa samalla käynnillä, jos influenssarokotteet ovat saapuneet hyvinvointialueelle.

Tehosteannokset edellisen ryhmän jälkeen (influenssarokotteiden saapumisen jälkeen):

  • Muut 65 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat sekä 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat perussairauksia sairastavat. Yleistä koko ryhmää käsittävää THL:n koronarokotussuositusta ei ole syksylle 2024. Tälle ryhmälle tarjotaan koronarokotetta influenssarokotuskäynnin yhteydessä.

Lisätietoja:

Viestimme Keusoten rokotuspalveluiden sivulla tarkemman aikataulun heti, kun se varmistuu: