Siirry sisältöön

Keusoten työelämän laadussa tähän asti toiseksi paras tulos

Keusoten työelämän laadussa tähän asti toiseksi paras tulos

Keusotessa on jo yli kahden vuoden ajan mitattu säännöllisesti henkilöstön kokemaa työelämän laatua (SYKE-kysely). SYKE-kysely on Keusoten tärkein henkilöstömittari, ja siinä yhdistyvät arviot fyysisestä ja emotionaalisesta turvallisuudesta, työyhteisön yhteishengestä sekä innovatiivisuudesta ja luovuudesta.

Tuoreimman, maaliskuussa tehdyn arvioinnin mukaan työelämän laatu on 58 % eli pysynyt melko samalla tasolla kuin edellisellä kerralla, jolloin vastaava luku oli 60 %. Vastauksia kyselyyn tuli reilu 2 200, ja vastausaktiivisuus nousi edellisestä, syksyllä toteutetusta kyselykierroksesta.

”Keusoten työelämän laadun tulos vastaa suhteellisen hyvin koko Suomen työelämän laadun keskiarvoa, joka on noin 60 %. Erityistä kiitosta Keusote sai henkilöstöltään hyvästä yhteishengestä ja esimiestyöstä. Koettiin, että esimies luottaa ja tukee työssä onnistumisessa”, kertoo kehittämispäällikkö Ville Saarikoski Keusotelta.

”Korkea työelämän laatu nähdään Keusotella keinona säästää rahaa, pienentää sairauspoissaoloja ja vaihtuvuutta, pidentää työuria, parantaa asiakaspalvelun ja potilaiden hoidon laatua sekä houkutella ihmisiä töihin Keusotelle”, jatkaa Saarikoski.

Syke-kysely on uudistumassa vuoden 2024 aikana ja tarjoaa jatkossa entistä reaaliaikaisempaa tietoa Keusoten työelämän laadun kehittymisestä. Uudistuneessa kyselyssä voidaan myös erotella esimerkiksi suurimpien ammattiryhmien tulokset. Kyselyn tulokset toimivat samalla hyvänä tiedolla johtamisen tukena, sillä työelämän laadun tuloksia voidaan jatkossa peilata automaattisesti myös organisaation muihin tunnuslukuihin.

Lisätiedot:

Ville Saarikoski, kehittämispäällikkö
Organisaation ja työelämän laadun kehittäminen
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
ville.saarikoski@keusote.fi
050 497 7116

Teksti: Katja Männistö, Kuva: Iiro Rautiainen