Siirry sisältöön

Terveysasemien sähköinen asiointi

Voit asioida sähköisesti esimerkiksi tekemällä oirearvion, viestimällä hoitovastaavan kanssa, perumalla ajan tai uusimalla reseptin.

Omaolo – toimintaohjeet ja yhteydenotto terveydenhuoltoon

Asioi ensisijaisesti Omaolossa. Omaolon oirearviot auttavat arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse.

Oirearviot perustuvat lääketieteelliseen tutkimustietoon ja soveltuvat yli 15-vuotiaille. Voit asioida alaikäisen puolesta vain, kun teet koronavirustaudin oirearvion.

Voit lähettää oirearviosi terveydenhuollon henkilöstölle, jos oirekuvasi sitä edellyttää. Käsittelemme yhteydenottoja terveysasemilla arkisin klo 8-16. Jos oirekuvasi edellyttää pikaista yhteydenottoa muuna aikana, ohjaa Omaolo sinut olemaan yhteydessä Päivystysapuun.

Käsittelemme Omaolon yhteydenottoja kiireellisyysjärjestyksessä, joten odotathan rauhassa yhteydenottoamme. Omaolossa viestiminen tapahtuu tietoturvallisesti vahvan tunnistautumisen avulla.

Päivystystalo – arviointia ja ohjeita äkillisissä terveysongelmissa

Terveyskylä.fi-palvelun Päivystystalo neuvoo äkillisissä terveysongelmissa. Se tukee itsehoidossa ja hoitoon hakeutumisessa sekä tekee päivystyksen toimintaa tutuksi. Päivystyshelppi tukee ja neuvoo hoitoon hakeutumisessa.

Saapunut viesti ja viestin lähettäminen

Asioi hoitovastaavasi kanssa kiireettömissä asioissa ensisijaisesti sähköisessä asiointipalvelussa. Siirry asiointipalveluun alla olevista kuntakohtaisista linkeistä. Jos sinulla ei vielä ole nimettyä hoitovastaavaa, asioi Omaolossa tai soita vastaanottopalveluiden puhelinpalveluun.

Mäntsälän ja Pornaisten sähköinen asiointi on käytössä ja liitetty uuteen potilastietojärjestelmään. Asiointi edellyttää palvelusopimuksen täyttöä. Löydät sen asiointiportaalin välilehdeltä kohdasta Sähköisen asioinnin sopimus.

Hyvä tietää sähköistä asioinnista:

  • Palvelu toimii parhaiten tietokoneelta käytettynä. Emme suosittele Safari-verkkoselaimen käyttöä.
  • Palvelun käyttö edellyttää suostumusta, jonka voit antaa suoraan palvelussa. Suostumuksen käsittely kestää muutaman arkipäivän, joten se kannattaa laatia jo ennakkoon.
  • Palvelussa voit asioida myös toisen henkilön puolesta mukaan lukien 12 vuotta täyttäneet lapset. Tämä edellyttää, että olette laatineet sopimuksen puolesta asioinnista. Lue lisää sivulta Puolesta-asiointi.

Varatun ajan peruutus

Voit tarvittaessa perua ajan sähköisesti lääkärin tai hoitajan, suun terveydenhuollon, fysioterapian, toimintaterapian tai puheterapian vastaanotolle. Muista perua aika viimeistään viimeistään edellisenä päivänä klo 15. Perumattomasta ajasta peritään 18 vuotta täyttäneiltä 51,50 €. Valitse alta palvelu, jonka vastaanottoajan haluat peruuttaa.

Lääkärin/hoitajan tai suun terveydenhuollon vastaanotto

Fysioterapia

Toimintaterapia

Puheterapia

Omakanta – hoitoosi liittyvät tiedot ja reseptien uusinta

Omakannasta voit tarkistaa hoitoosi liittyviä tietoja kuten hoitosuunnitelmat, laboratoriovastaukset, reseptit ja potilasasiakirjamerkinnät. Palvelussa voit myös uusia reseptejäsi. Omakanta on valtakunnallinen palvelu.

Omat asiakirjasi Omakannassa

Sivullamme Omat asiakirjani on lisätietoa Omakannassasi näkyvistä asiakirjoista. Sivustolla on myös ohjeet, miten voit tehdä tietoihin tarvittaessa esim. tarkastuspyynnön tai oikaisuvaatimuksen.

Reseptin uusimispyyntö Omakannassa

  • Omakanta-palvelussa voit lähettää reseptistäsi uusimispyynnön terveysasemallesi. Huoltaja voi lähettää uusimispyynnön myös alle 10-vuotiaan lapsen reseptistä.
  • Avaa Omakannassa kohta Reseptit ja paina linkkiä Reseptien uusiminen. Valitse uusittavat reseptit ja reseptipyyntöjen vastaanottaja. Halutessasi voit antaa puhelinnumerosi tekstiviestivahvistusta varten.
  • Reseptin uusimispyynnön käsittely voi kestää 8 vuorokautta. Jos annat puhelinnumerosi uusimispyyntöä tehdessäsi, saat tekstiviestillä tiedon reseptin uusimisesta. Voit seurata uusimisen tilannetta myös Omakannassa sivulta Reseptit. Valitse hakuehto Reseptit, joista on tehty uusimispyyntö ja paina Hae reseptit -painiketta.
  • Jos uusimispyyntö on hyväksytty, näet uuden reseptin reseptilistassa valitsemalla esimerkiksi hakuehdon Reseptit, joissa on lääkettä saamatta.

Lue lisää ohjeita reseptin uusimispyynnön lähettämiseen Kanta.fi-sivustolta.

Sähköinen terveystarkastus ja omahoito

Sähköinen terveystarkastus

Sähköinen terveystarkastus arvioi elintapojasi ja henkistä hyvinvointiasi. Sähköinen terveystarkastus tehdään Omaolo-palvelussa.

Omahoidon nettimenetelmät

Sähköiset omahoidon menetelmillä voit edistää ja ylläpitää omaa tai läheisesi hyvinvointia ja terveyttä. Menetelmien käyttö on maksutonta ja mahdollista pääsääntöisesti vuorokauden ympäri.

Terveysaseman vaihto

Hoidostasi vastaava terveysasema määräytyy kotiosoitteesi mukaan. Sinulla on oikeus vaihtaa terveysasemaa. Vaihto sitoo sinua vuoden ajaksi.