Siirry sisältöön

Palvelutarpeen arvio ja palvelusuunnitelma vammaisille

Palvelutarpeen arvioinnissa vammaispalvelujen työntekijä kartoittaa kanssasi palveluntarvettasi ja toimintakykyäsi kokonaisvaltaisesti. Tarkoituksena on löytää juuri sinua parhaiten palvelevat tukimuodot.

Palvelutarpeen arvioinnissa vammaispalvelujen työntekijä kartoittaa kanssasi palveluntarvettasi ja toimintakykyäsi kokonaisvaltaisesti. Tarkoituksena on löytää sinua parhaiten palvelevat tukimuodot. Palvelutarpeen arviointia varten sovitaan tapaaminen. Halutessasi voit pyytää mukaan omaisen tai muun tärkeän ihmisen. Tämän lisäksi mukaan voidaan pyytää tilanteestasi perillä olevia ammattilaisia. Kehitysvammaisten kohdalla saat tietoa sekä erityishuollosta annetun lain mukaisista että myös muista kehitysvammaisille tarkoitetuista palveluista.

Kun sinulle on myönnetty palveluja vammaispalvelujen kautta, kootaan kanssasi palvelusuunnitelmaan näkyville palvelut ja tukitoimet, joita tarvitset arjessa selviytyäksesi. Palvelusuunnitelman laatimista varten järjestetään tapaaminen, johon voit ottaa mukaan omaisen tai muun tärkeän ihmisen ja muita tarvittavia henkilöitä. Palvelusuunnitelmaa tarkistetaan silloin, kun palvelutarpeissasi tai olosuhteissasi tapahtuu muutos tai tälle on muusta syystä tarvetta.

Kehitysvammaisten kohdalla erityishuollosta annetun lain mukaiset palvelut näkyvät palvelusuunnitelman lisäksi tehtävässä erityishuolto-ohjelmassa (EHO).